25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Total Annihilation: Kingdoms: The Iron Plague

Írta: Thomas

Az Iron Plague az egyik legsikeresebb fantasy témájú valós-idejű stratégiai játék, a Total Annihilation: Kingdoms első hivatalos kiegészítője. Minden megvan benne, amire egy sikeres küldetéslemezhez szükséges lehet, új egységek, új pályák, új hadjárat és új multiplayer játékmód.

A történet tökéletesen illeszkedik az eredeti játékéhoz. Darien uralkodója, Garacaius birodalmát és varázserejét négy fia között osztotta fel, majd lelépett a színről. A négy fiú annak rendje és módja szerint háborúzni kezdett egymással, erről szólt az eredeti játék. Az Iron Plague ugyanott indul. Garacaius új életet kezdett, egy távoli országban megalapította Creont, az ötödik birodalmat. Mivel minden varázserejét a fiaira hagyta, kénytelen volt más eszközöket használni. A creoni civilizáció maximálisan eltér a másik négytől, csak a technikára és a tudományra épít. Nincsenek varázslók, mágikus teremtmények, démonok vagy sárkányok. Még a mannát sem mágikus alapanyagként, hanem nyersanyagként hasznosítják, kitermelik és finomítják. Szárazföldön, vízen és levegőben egyaránt erősek. Járműveik vasból készülnek, tehát a másik három birodalom fa eszközeinél erősebbek.

Néhány érdekesebb egység az új birodalomból:

 • The Sage - Ő az uralkodó megfelelője. Egy gőzzel hajtott robot, építési képességgel, és a szokásos speciális fegyverekkel.
 • Iron Clad - Egy vasból készült, gőzzel hajtott hadihajó, ágyúval. Elég drága, de megéri az árát.
 • Prismatic Mirror - Tükrök és lencsék segítségével a napfényt erős sugárrá koncentrálja, elsősorban légvédelemre használható.
 • Barnstormer - A Warcraft2-ből ismerős könnyű, repülő felderítő.
 • Automaton - A halott creoni katonák testét kiegészítik néhány mechanikus szerkentyűvel, a kezükbe nyomnak két hatalmas kalapácsot és visszaküldik a frontra. Nem túl erősek, de nagy tömegben veszélyesek lehetnek.
 • Tortoise - Gőzzel hajtott kezdetleges tank, ágyúval. Elég gyenge, egyenértékű egy íjásszal.
 • Shock Trooper - Egy katona miniatűr Tesla toronnyal. Nagyon veszélyes.
 • Beast Rider - Az egyetlen állat a Creon hadseregben. Egy őslényhez hasonló négylábú lény, a hátán ágyúval.
 • Neo-Dragon - Mechanikus sárkány háromféle fegyverrel.
 • Aerial Juggernaut - Egy erős fegyverzetű léghajó, nyilakkal és bombákkal. Igazi repülő erőd, ezért egyszerre csak egy lehet belőle a seregben.
 • Ghost of Garacaius - Garacaius szelleme, aki őrködik az utolsó birodalma felett. A többi birodalomnál is megtalálható megidézhető lény megfelelője.

  A hadjárat röviddel a Nagy Háború után játszódik. Aramon és Veruna legyőzte Taros és Zhon seregeit. Folyik a birodalmak újjáépítése. Ekkor tűnik fel a színen az új birodalom, akiről senki sem tudja, hogy új szövetségest, vagy új ellenfelet tisztelhet-e benne. Az új hadjárat 25 küldetésből áll, ami szokás szerint folyamatosan váltogat az öt birodalom között.

  Az új hadjárat mellett az Iron Plague 25 multiplayer pályát, valamint az eddig megjelent összes új egységet tartalmazza. Ezen kívül egy új internetes játékmóddal lehetünk gazdagabbak, melynek neve: Darien Crusades. Ez egy dinamikus csatatér a Boneyards szerveren. Több mint, 170 pályán két oldal, az Order of Honor és a Council of Terror közül választhatunk és harcolhatunk a Darien feletti uralomért.

  Az Iron Plague nem egy összecsapott kiegészítő. Az új birodalom tényleg eltérő, az egységek eredetiek, a hadjárat hosszú, nehéz és tökéletesen passzol az eredeti játékhoz. Mindent összevetve érdemes kipróbálni.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

82%
Pozitívumok
 • Új egységek
 • Hosszú hadjárat
 • Új pályák
Negatívumok
 • Az eredeti változat óta ki nem javított hibák

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!