Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Heavy Metal: F.A.K.K. 2

2000.11.06. 00:00 | szerző: BlackVoid | Ismertető/teszt

Kevesen ismerik Magyarországon azt a 70-es évekből származó képregényt amelyre ez a játék épül. Két Heavy Metal témájú rajzfilm is készült (az egyik valamikor mostanság), de ezek is szerencsésen elkerülték a magyar mozikat. A környezet ismeretlensége ellenére a FAKK2 nagyon is élvezhető és kellemes játék.

Heavy Metal: F.A.K.K. 2

A főhősnő Julie, akit külső nézetből irányíthatunk, de nem kell megijedni, a kezelés megegyezik a tipikus shooter-ekével. Csak érdekességképp említem meg, hogy a főszereplőt egy Julie Strain nevű, Penthouse-ban vetkőző leányzóról mintázták. A történet abszolút tipikus. Az Eden nevű bolygót fenyegeti a gonosz és nekünk kell megállítanunk. Az egyszerű alaphelyzet ellenére a sztori eléggé magával ragadó. Az akció mellett a játék saját motorjával bemutatott jelenetek viszik előre a cselekményt.

A fejlesztőket, a Ritual csapatot a Sin című elég jól sikerült, de hibáktól hemzsegő játékból lehet ismerni. A Sin a megjelent javítás után az utóbbi évek egyik legjobb akciójátéka volt, rendkívül ötletes pályákkal. Szerencsére ez utóbbi jellemző újabb programjukra is.

Heavy Metal: F.A.K.K. 2

Az Eden bolygó meglehetősen idilli környezet, napsütéssel és zöldellő dzsungellel. Ez nagyon kellemes változatosság a máshol található ipartelepek és szellőzőcsövek után. A megvalósítás jól sikerült, a grafika mindenhol szép és a sebesség is rendben van. A környezet színes és változatos, ahogy ez a mellékelt képeken is látható.

A játékmenet a szokásos lövöldözésből, egyszerű rejtvényekből és ügyességi részekből tevődik össze. A rejtvények a szokásos "találd meg a gombot, nyomd meg a gombot" sémára épülnek, az ügyességi részek túlnyomó többsége pedig ugrálásból áll. Julie ugyan sokféle mozgásra és cselekvésre képes, de sajnos ezeket csak kevés helyen érdemes használni.

Heavy Metal: F.A.K.K. 2

A fegyverek elég ötletesek, különféle kardok és lőfegyverek közül válogathatunk, megspékelve némi robbanóanyaggal. Különösen a láncfűrész kard tetszett bár ez sem teljesen eredeti. Újdonság viszont, hogy a fegyver mellett a másik kezünkben pajzsot használhatunk.

Az ellenfelek már nem sikerültek ilyen jóra, és viszonylag kevés fajtájuk is van. Különösen bosszantó a már ismert óriásszúnyog, úgy tűnik a fejlesztők nem tanultak a Daikatanából. Vannak statikus ellenfelek is: halálos ölelésű indák és emberevő növények.

Heavy Metal: F.A.K.K. 2

A Heavy Metal: FAKK2 egy nagyon kellemes játék, az apróságok mellett csak egyetlen kivetnivalót lehet benne találni: a játék elég rövid. Aki ezt nem bánja, az kellemes szórakozásra lelhet benne. ■

értékelés

Heavy Metal: F.A.K.K. 2

Pozitívumok
  • Klassz játékmenet
  • Szép grafika
Negatívumok
  • Rövid
  • Az ellenfelek nem túl változatosak
Minimális rendszerigény: Pentium II 300MHz, 64 MB RAM, 3D-s kártya
Ajánlott konfiguráció: Pentium II 400MHz, 128 MB RAM, 3D-s kártya
8,8
Heavy Metal: F.A.K.K. 2Heavy Metal: F.A.K.K. 2Heavy Metal: F.A.K.K. 2Heavy Metal: F.A.K.K. 2
Heavy Metal: F.A.K.K. 2
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Heavy Metal: F.A.K.K. 2

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló