Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Motocross Mania

2000.11.29. 00:00 | szerző: Peac | Ismertető/teszt

Ki ne ismerné fel első hallásra egy cross-motor jellegzetes hangját? Ugyanúgy, mint ahogy a gyorsasági motoroknak, ezeknek is megvan a maguk varázsa. Igaz, végsebességre nem teljesítenek annyit, mint a gyorsasági motorok, de őrületesen gyorsulnak. Nyáron a Microsoft is kiadott egy hasonlót, a Motocross Madness 2-t, ennek próbált ezúttal a Take 2 konkurenciát teremteni a Deibus által fejlesztett játékkal.

Motocross Mania

A Motocross Mania véleményem szerint nem sikerült valami jól, ugyanis hiányzik belőle egy nagyon fontos dolog, mégpedig a fizika. Ettől függetlenül roppant élvezetes tud lenni, de nem szabad komolyan venni, amit a játékban látunk. Ugyanis előfordulnak benne olyan felfoghatatlan jelenségek, mint például a motor a repülési irányára merőlegesen érkezik, mégis talpon maradunk. Igaz, ha minden hibánkra úgy reagálna, mint konkurenciája, az MM2, akkor bizony a versenyek megnyerésére csak minimális esélyünk maradna. Ha hibátlanul motorozunk, tudjuk tartani a lépést versenytársainkkal szemben, de a bukással járó hibát ellenfeleink kegyetlenül megtorolják, mind a négy versenymódban.

A versenymódok közt egy új szerepel. A Supercross, a Motocross és a Baja bizonyára már mindenkinek ismerősen cseng, de van egy újoncunk, ami nem más, mint a Freestyle, amiről már láthattunk esetleg televíziós közvetítést, de tudtommal még egy játékban sem szerepelt. A lényeg: ugrálunk, billentyűkombinációkkal a megszokott módon figurákat mutatunk be a nagyközönségnek, és a zsűrinek, akik a látványért cserébe drága pontokkal jutalmaznak minket. Újítás a Motocross Madness 2-höz képest, hogy ezúttal nem kötelező a földet érés előtt befejeznünk a gyakorlatot, ugyanis emberünk egyensúlyban tartja a motort még elengedett kormánnyal is. Hogy őszinte legyek, ez a játékmód nem nyújt nagy élvezetet. Igaz, hogy egész jól néz ki, ahogy villannak a vakuk a nézőtéren, de ez nem egy forradalmi újítás. Egy szó, mint száz: unalmas az új játékmód.

Motocross Mania

Amit feltétlenül javaslok, az az, hogy hálózatban is próbáld ki a játékot barátaiddal! Tipikusan az a játék, amit nem is túl élvezetes "CPU-motorosok" ellen játszani az akadályokkal teletűzdelt pályákon. Ez a rengeteg akadály ugyan már-már vészesen irreális, de legalább egész szépen összehozták a fejlesztők.

Ez köszönhető a napjainkban elvárható grafikának, ami ugyan nem korszakalkotó, de legalább részletes és aránylag szép is. Ugyanezt sajnos a hanghatásokról nem lehet elmondani, sem a zenéről, de a zene mentségére váljon, hogy nem rossz, csak valahogy a játékhoz nem illik. A hanghatások, viszont egyáltalán nem élethűek.

Motocross Mania

A Take 2 tehát egy átlagosnak mondható arcade játékot dobott piacra, ami véleményem szerint nem fogja felvenni a versenyt a Motocross Madness 2-vel de amolyan vasárnapi időtöltésnek megállja a helyét. ■

értékelés

Motocross Mania

Pozitívumok
  • Kellőképpen nehéz versenyek
Negatívumok
  • Irreális motormozgás
7,5
Motocross ManiaMotocross Mania
Motocross Mania
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Motocross Mania

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló