Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Combat Mission: Beyond the Overlord

2000.08.31. 00:00 | szerző: Lacko | Előzetes

Bizonyára nem vagyok egyedül az öcsémmel, akik kisebb korukban hatalmas csatákat vívtak Playmobil figuráikkal a Paplan-dombság és a Szőnyeg-síkság vidékein, ahol a Lexikon-kanyon félelmetes falai meredeznek esélyt adva a rajtaütésnek. Hullottak a műanyag ágyúgolyók és addig ropogtak a puskák, amíg meg nem fájdult a szánk. Persze győztest meg vesztest nem igazán lehetett hirdetni a végén, mert hát igazából ki dönthette volna el - veszekedés nélkül - hogy a sárga kalapos cowboy eltalálta-e a huszárt vagy sem? Ezen segítettek aztán az első számítógépes játékok. Akár a lövöldözősek, akár a stratégiaiak. De hát egyik sem volt ugyan az.

Combat Mission: Beyond the Overlord

A Panzer General III tett egy kísérletet arra, hogy a stratégia játékok ne legyenek annyira egysíkúak látványban és kiemelje 3D-be. Azonban csak azt érte el, hogy az egységegek szimbolizáló tankok ezentúl domborzatot követő hullámzással érte el a kijelölt helyét.

A Combat Mission nagyon más. Itt egy - FPS játékokból megszokott - 3D-s világban (persze poligonokkal leírt tájban) mozoghatunk - szintén 3D-s - egységeinkkel. Amiket - ha akarunk - szemlélhetünk a stratégiai játékok szemszögéből: fentről, jó nagy rálátással, de beljebb zoomolhatunk és el is forgathatjuk a nézőpontot, ahogy tetszik. Minden oldalról megvizsgálva vérre menő csatáinkat.

Combat Mission: Beyond the Overlord

A Combat Mission természetesen a II. Világháborúról szól. Németek és amerikaiak csapnak össze a francia tájban. Shermanek lövik szét a Sturmgeschützöket és Tigrisek a Shermanokat. Kis - tényleg playmobil szerű - németek géppuskázzák a kis amerikaikat.

A játék menete igazából körökre osztott, mivel van egy fázis, amikor parancsokat adhatunk (Close Combat-szerűen) csapatainknak. Aztán egy olyan fázis következik, amikor lejátszódnak az események. Ekkor csak a videó magnók parancsait adhatjuk a játéknak, mivel egy kis csatarészletet bárhányszor, bármely nézetből megszemlélhetünk. Ezt ismételgetve a végső győzelemig.

Combat Mission: Beyond the Overlord

A Combat Mission egy újszerű stratégia játék, mely valószínűleg sokak szívét (és éjszakák fáradtságától a szemét is) megremegteti majd. ■

Combat Mission: Beyond the OverlordCombat Mission: Beyond the OverlordCombat Mission: Beyond the Overlord
Combat Mission: Beyond the Overlord
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Combat Mission: Beyond the Overlord

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló