25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Mafia, The City of Lost Heaven

Írta: Lacko 33 hozzászólás

Tommy, a teherautósofőr vígan vezeti járgányát a 30-as évek Amerikájában, hiszen van munkája, és ebben a nehéz világban ez az egyik legjobb dolog. De nem sokáig örülhet békés munkájának, mivel egy csúf napon - némi kényszerítés hatására - megment három maffiozót Don Salieri családjából... A megmentett maffiózók meglepve tapasztalják, hogy Tommy milyen ügyesen lerázta az őket üldözőket, és munkát ajánlanak neki, amit Tommy udvariasan visszautasít, azonban másnap a lerázott gengszterek bosszúja eléri tragacsát és kis híján ő magát is. Így aztán mégis beáll a Salieri családba. Ám hamar ráeszmél, hogy a sötét oldalon áll és megpróbál kiszállni a buliból...

Így indul a Take 2 kiadásában hamarosan megjelenő Mafia, amit a cseh Illusion Softworks készít, akik a Flying Heroest és a történelmi Hidden and Dangeroust is készítették. Eme két játék talán elég biztosíték a Mafia sikeréhez is. Mivel a brno-i fejlesztőcsapat ugyanazt a 3D-s motort használja minden játékához, és aki játszott már a fenti két játékkal, szívből hozzáteheti, hogy ez egy gyönyörű motor. Kicsit más, mint a többi, kicsit történelmiesebb... ha szabad ilyet mondani. Erre pedig azért van szükségük, mivel kis cég lévén csak valami teljesen újjal törhetnek be a piacra. Ez veszélyes is lehet, mivel azt a kicsiny játékos-réteget célozzák meg, akik utálják a "mentsük meg a világot", "öljünk plazmafegyverrel mutánsokat" stb... jellegű játékokat. Furcsa mód mégis sikeresek a valódi emberekre és valódi történetekre alapuló játékaik. Eddig nem csalódtunk bennük... Talán a Last man standing (Utolsó emberig - Bruce Willis) inspirálta Mafiában sem fogunk.

Főszereplőnkkel kell különféle küldetéseket megoldanunk, így jutva előre a történetben, mely - a fejlesztők ígérete szerint - egyre érdekesebb és a vége felé már kissé velőtrázó. Nem-amerikai alapossággal készültek erre a történetre. Cseh barátaink mindent elolvastak a korabeli Amerikáról és a gengszterek valódi életéről, illetve a nem annyira valódi, de annál ismertebb, filmekben látható életéről. Megszerezték a játékban vezethető autók technikai adatait, hogy a legrealisztikusabb legyen a vezetésük. Összegyűjtettek egy CD-nyi fotót a korabeli városokról, sőt az önkormányzatok archívumaiból még a térképeket és helyszínrajzokat is megszerezték az ügy érdekében. Összesen 12 négyzetmérföld területet modelleztek a programhoz.

Természetesen ilyen környezetben nem a BFG-9000 az ultimate fegyver, és még csak hyper blastert sem használhatunk, viszont egy nagy halom korabeli fegyverből válogathatunk, például Colt 1911, S&W model 27, Magnum. Sőt, a késen kívül még baseball ütőt és boxert is bevethetünk a sarok mögött várakozók ellen.

Tomunknak nem minden esetben egyedül kell elbánnia az ellenfelekkel, buta maffiózók segítik munkájában, akiket ugyan nem irányíthatunk, de a küldetés teljesítésében így is segítségünkre lehetnek. Számszerűen egyébként 20 küldetés lesz, köztük autós üldözések, leszámolások, lövöldözések, stb.

A játék 2001 második negyedévére várható, a készítők pedig azért ilyen óvatosak a megjelenési dátummal, mert a Hidden & Dangerous folytatásán is dolgoznak párhuzamosan, így a SAS-fanek is örülhetnek.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Mafia, The City of Lost Heaven
  • Mafia, The City of Lost Heaven
  • Mafia, The City of Lost Heaven

Mafia, The City of Lost Heaven

Platform:

Fejlesztő: Illusion Softworks

Kiadó: Take 2 Interactive

Forgalmazó: H&H '92 Kft.

Megjelenés: 2001. szeptember

» Tovább a játék adatlapjára

Lacko

Lacko
Még ZX Spectrumon kezdte stratégiai játékokkal. Azóta megkedvelte a taktikai FPS-eket, a point'n'click kalandjátékokat, a gazdasági- és társadalomszimulátorokat. Örök Arma-játékos és tartalomfejlesztő.

HOZZÁSZÓLÁSOK

splat
splat [2]
Sziasztok!

Tud valaki segíteni?
Van egy feladat, amit képtelen vagyok teljesíteni.
...amikor Sergio Morello-t kell kinyirni a gyártelepén belül...már mindenkit kinyirtam, de Morello-t égen földön nem találom!!
HOL KERESSEM??Már megkattanok...
Mi a megoldás ebben a feladatban?
Ha valaki tud kérem segítsen!
köszi!
hoho
hoho [3]
Van kormanyod? Azzal 4-5 proba utan nekem sikerult. GTA3 : nem kezel kormanyt. Vegzetes hiba...
Doggi
Doggi [29]
Hi!
Hát igen, a versenyes küldetés elég gáz (én két napot töltöttem miatta alvás nélkül :) de erőlködj vele szerintem, edzi a jellemet :)
zeee
zeee [1]
Sziasztok,

VAlaki el tudná küldeni az autóverseny utáni mentést a -ra
Nagyon megköszönném,


Zééé
666
666 [2]
Kaptá má magyarosítást????? Ha igen bite írjál a -ra.
Danke!!!!!!!!!

A GTA3-hoz tud viki magyarosítást??? Az előző címre írjon vagy küldje ell!!!!!!!!!!!
A legújjabb GTA-ról tud valaki valamit???????????????????
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (33 db)