Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Septerra Core: Legacy of the Creator

1999.06.01. 00:00 | szerző: Delta | Előzetes

A mai játékpiacon annak a fejlesztőgárdának lehet igazán esélye, aki nem a nagy elődök nyomán próbál meg haladni, hanem egy bátor lépéssel új irányba indul. A Valkyrie Studios is az utóbbi csapatok közé szeretne tartozni az év második felében megjelenő Septerra Core című játékával.

Septerra Core: Legacy of the Creator

A játék során feladatunk Maya, a Szemétturkáló nemzetség lázadó leányának irányítása. Nem, a hölgy nem tör Lara babérjaira, a játék teljesen más jellegű. Ha nagyon be kellene skatulyázni, akkor valahol az RPG és a kalandjátékok közt lenne a helye. Szépen megtervezett japán anime alakokkal - Maya és barátai, akik a játék során csatlakoznak hozzá, na és persze az elmaradhatatlan ellenfelek - kell Mayának felfedezni a Septerra Core titkát. A Septerra Core egy misztikus bolygó, melynek magja nagy tikokat rejteget. A bolygó felépítése sem utolsó, a belső mag körül lebegő hét, egymás felett elhelyezkedő kontinensből, az úgynevezett héjakból áll, ebből ered a neve is. A legkülső, egyes számú héjon élnek a kiválasztottak, ők dúskálnak a mindenféle javakban, és persze az ő technikai arzenáljuk messze a legfejlettebb. Az alattuk lévő rétegek lakói a kiválasztottak által feleslegesnek tartott és lehajított dolgok közt élnek, a még értékesnek tartott hulladék eladásával keresik meg a kenyerüket. Ők a Szemétturkálók. A kiválasztottak elhatározzák, hogy bármi áron megszerzik a bolygó magjában rejlő misztikus titkot, és ebben őket semmi meg nem állíthatja. Ekkor indul el Maya, hogy értesítse az alsóbb héjakon élőket a közelgő veszedelemről, néhány társával - akiket a programozók fejlett mesterséges intelligenciával fognak felszerelni. Nem is sejti, hogy nemsokára egy szabadságharc közepén találja majd magát.

A kalandozás során persze harcokra is sor kerül, amit a fejlesztők real-time stratégia jelleggel oldottak meg. Nem hiányoznak a szerepjátékokból megszokott varázslatok sem, melyeket a harcok során használhatunk. Mindezekkel együtt a játék inkább adventure jellegű, több száz helyszínen keresztül kalandozhatunk a világban, a 640x480-as felbontású grafika 16 bites színmélységű hátterei is szépre sikeredtek, az alakok is jól visszaadják az anime jelleget, egyszóval a sem grafikában, sem a történetben nem fogunk csalódni. Ez azért is igaz, mivel a játékot a Beavis and Butthead in Virtual Stupidity készítői tervezik.

Septerra Core: Legacy of the Creator

A játékot a készítők Amerikában az év második felére ígérik, s akikhez közel állnak a szerep-, és a kalandjátékok, méltán várhatják a magyarországi megjelenést is. ■

Septerra Core: Legacy of the CreatorSepterra Core: Legacy of the CreatorSepterra Core: Legacy of the CreatorSepterra Core: Legacy of the CreatorSepterra Core: Legacy of the CreatorSepterra Core: Legacy of the CreatorSepterra Core: Legacy of the CreatorSepterra Core: Legacy of the CreatorSepterra Core: Legacy of the CreatorSepterra Core: Legacy of the CreatorSepterra Core: Legacy of the CreatorSepterra Core: Legacy of the CreatorSepterra Core: Legacy of the CreatorSepterra Core: Legacy of the CreatorSepterra Core: Legacy of the Creator
Septerra Core: Legacy of the Creator
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Septerra Core: Legacy of the Creator

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló