Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Sheep

1999.07.07. 00:00 | szerző: Viper | Előzetes

Az Empire kiadó emberei a sok precíz szimuláció, lebilincselő stratégia, izgalmas sportmérkőzés után elérkezettnek látták az időt, hogy valami teljesen újat alkossanak. Egy olyan játékot, amely könnyed stílusával a létező legkötetlenebb szórakozást nyújtja a játékosnak. Így született meg a Sheep! nevű játék alapötlete, melynek mottója: "Sose becsüld alá a bárányok butaságát!"

Sheep

A történet szerint a bárányok hatalmas távolságot tettek meg a galaxisban, számtalan csillagrendszert kolonizáltak, csak azt felejtették el, valójában miért is vannak itt... A játék célja, hogy a 16 fantáziadús pályán végigvezessük az aranyos báránykákat, akik a butaságukkal messze élen járnak a világegyetem bármely más teremtménye előtt. Tehát nyilvánvaló, hogy egy vezetőre van szükségük, aki mutatja az utat a Muflon hegyhez, és eközben átsegíti őket néhány szoros szituáción, anélkül, hogy bármelyikük is megfőne, felrobbanna, vagy esetleg lezuhanna. Természetesen van egy rosszakarónk is, akit Mr Pear-nek hívnak, és aki a létező összes piszkos trükköt - és tehenet - beveti, hogy keresztbe tegyen nekünk.

Az ügyességi játék helyszínei sem mindennaposak, így példának okáért a mozifilmből jól ismert Titanic fedélzetétől kezdve egy fagylaltgyáron át a metróállomásig a legkülönfélébb helyeken tapasztalhatjuk meg a báránykák sületlenségeit. A készítők külön hangsúlyt fektettek az apró állatok tudatlanságának "modellezésére", és a mesterséges intelligencia példájára létrehozták az úgynevezett "mesterséges butaság"-ot, ami a főhősöket ellátja a megfelelő utasításokkal.

Sheep

A játék átvezető képsorainak animációi az előzetes képek alapján igencsak jópofák, a játék maga azonban grafikailag kicsit fejletlenebbnek tűnik, persze ki tudja, mit hoz a jövő, és mozgás közben hogy mutat az egész. A játék stílusa amúgy egy kicsit a korábbi évek Lemmings játékaira emlékeztet. ■

SheepSheepSheepSheepSheepSheepSheepSheep
Sheep
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Sheep

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló