25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Sheep

Írta: Viper

Az Empire kiadó emberei a sok precíz szimuláció, lebilincselő stratégia, izgalmas sportmérkőzés után elérkezettnek látták az időt, hogy valami teljesen újat alkossanak. Egy olyan játékot, amely könnyed stílusával a létező legkötetlenebb szórakozást nyújtja a játékosnak. Így született meg a Sheep! nevű játék alapötlete, melynek mottója: "Sose becsüld alá a bárányok butaságát!"

A történet szerint a bárányok hatalmas távolságot tettek meg a galaxisban, számtalan csillagrendszert kolonizáltak, csak azt felejtették el, valójában miért is vannak itt... A játék célja, hogy a 16 fantáziadús pályán végigvezessük az aranyos báránykákat, akik a butaságukkal messze élen járnak a világegyetem bármely más teremtménye előtt. Tehát nyilvánvaló, hogy egy vezetőre van szükségük, aki mutatja az utat a Muflon hegyhez, és eközben átsegíti őket néhány szoros szituáción, anélkül, hogy bármelyikük is megfőne, felrobbanna, vagy esetleg lezuhanna. Természetesen van egy rosszakarónk is, akit Mr Pear-nek hívnak, és aki a létező összes piszkos trükköt - és tehenet - beveti, hogy keresztbe tegyen nekünk.

Az ügyességi játék helyszínei sem mindennaposak, így példának okáért a mozifilmből jól ismert Titanic fedélzetétől kezdve egy fagylaltgyáron át a metróállomásig a legkülönfélébb helyeken tapasztalhatjuk meg a báránykák sületlenségeit. A készítők külön hangsúlyt fektettek az apró állatok tudatlanságának "modellezésére", és a mesterséges intelligencia példájára létrehozták az úgynevezett "mesterséges butaság"-ot, ami a főhősöket ellátja a megfelelő utasításokkal.

A játék átvezető képsorainak animációi az előzetes képek alapján igencsak jópofák, a játék maga azonban grafikailag kicsit fejletlenebbnek tűnik, persze ki tudja, mit hoz a jövő, és mozgás közben hogy mutat az egész. A játék stílusa amúgy egy kicsit a korábbi évek Lemmings játékaira emlékeztet.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Sheep

Platform:

Fejlesztő: Minds Eye

Kiadó: Empire Interactive

Forgalmazó: H&H '92 Kft.

Minimális rendszerigény: Pentium 200, 32 MB RAM, 8xCD-ROM

Ajánlott konfiguráció: Pentium II 266, 64 MB RAM, 16xCD-ROM

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!