25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Baldur's Gate

Írta: Chris [PCD]

Valaki mérgezi a vasbányákat Sword Coast mellett, a vaskereskedőket pedig brutálisan meggyilkolták... A nyomok a szomszédos Amn tartományba vezetnek, ezzel a háborúságot szítva a két tartomány között.

Ennyi az alaptörténet. A mi feladatunk az, hogy kiderítsük mi is történt valójában. Ez egy hosszú és veszélyes utazást jelent a hatalom, kapzsiság, csalás és gyilkosság világában.

A játék a Forgotten Realms világban játszódik, és a klasszikus AD&D szabályrendszerét használja, de az se keseredjen el, akinek ez nincs a kisujjában. Beállítható olyan üzemmód, hogy ilyen tudásháttér nélkül is élvezetesen játszható legyen. Maga a karakter-kiválasztás is AD&D-s. Összesen 26 féle karakter közül választhatjuk ki a nekünk megfelelőt, de vándorolhatunk maximum 5 fős csoportokban is, ahol mindenkinek saját személyisége van. Akár 100 különböző varázslat segíthet minket a 60 különböző ellenfél legyilkolásában, természetesen a szokásos fegyvereken felül.

A grafika az egész játék során 16 bites renderelt SVGA, ami azt jelenti, hogy a töméntelen épület és élőlény nagyon szép kidolgozásban látszik a képernyőn. Az időjárás változásai is nyomon követhetők a képen, eshet az eső (villámlással persze), a hó, lehet nappal vagy éjjel. A különböző helyeken elhelyezett lámpák által adott fény-árnyék hatás pedig növeli a kísérteties hangulatot. További érdekes adalék a kép minőségéhez, hogy a minimális követelmény egy 2MB-os SVGA videokártya a program elindulásához, amiből mindenki maga vonja le a megfelelő következtetéseket.

A játéktér nagyságára jellemző, hogy a doboz kicsomagolása után 5 CD-t tartunk a kezünkben, ami körülbelül 10.000 helyszínt tartalmaz. Persze ebben a sok helyszínben benne foglaltatik az is, hogy a 7 fejezet nem játszható lineárisan végig, hanem bizonyos döntéseink, reakcióink befolyásolják a játék menetének további alakulását.

Azt hiszem, az Interplay egy kellemes szerepjátékot adott a világnak, s aki az ilyen típusú programokat szereti nem fog csalódni benne.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!