25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Delta Force

Írta: Viper

A NovaLogic 1998. őszére tűzte ki legújabb akció-szimulációs játékának kiadását, amelyben harmadik vagy első személyű szárazföldi küldetéseket kell végrehajtanunk az USA titkos különleges egységének misszióit alapul véve. A kommandós stílusú PC-s játékok közt elsőként nyílik lehetőség, hogy átlépjük a 75 lépéses látóhatárt, ami az eddigi hasonló stílusú programoknál gondot okozhatott.

A játékosoknak mindenekelőtt gyors élet-halál döntéseket kell hozniuk a pergő küldetések alatt. Több mint 40 különleges misszióban kell bizonyítani tudásunkat, melyeknek mindegyike valós helyszíneken játszódó Delta Force küldetés:

A programozók a tökéletes hitelesség érdekében szoros együttműködésben dolgoztak egy Delta Force egység korábbi parancsnokával. Az ő segítségével születtek a Delta Force embereinek tökéletes precízséggel kidolgozott mozgásai, illetve az ellenség különböző taktikai lépései és reakciói bizonyos helyzetekben. A realitás fokozásának érdekében olyan speciális Delta Force fegyvereket is kezünkbe vehetünk, mint az M40A1 orvlövész puska, M249 SAW, és a Barret Light. Ráadásul minden egyes fegyver ballisztikája külön modellezés alapján készült el. A játékos választhat továbbá az orvlövész fegyver távcsövének és a messzelátónak a képe közt is.

A már említett grafikai újításoknak köszönhetően a nagy kiterjedésű színterek teljes egészében true-color módban láthatók 800x600-as felbontásban. Havas hegységek, forró sivatagok, mocsarakkal és folyókkal teletűzdelt erdőkön kell a játék során keresztülverekednünk magunkat. Nagy segítség lesz az ún. 'Lookdown Map', ahol teljes egészében átláthatjuk a harcteret, eligazodhatunk az ellenséges és szövetséges katonák helyzetén, valamint megtervezhetjük a stratégiai fontosságú lépéseinket, ami elengedhetetlen fontosságú pl. légibázisok, erőművek elleni rajtaütésszerű támadásoknál. A hangeffektusokhoz használt Dolby Pro Logic rendszer még jobban erősíti a harctereken kialakuló adrenalin és hatalmas pszichikai nyomás hatásait.

Nem maradhatott ki a játékból a multiplayeres üzemmód sem, amelyben több típusú játékmenet közül is választhatunk: Deatmatch, Team, Capture-the-Flag. Deathmatch játék esetén bárki, aki él és mozog: ellenség, tehát senkit sem kel kímélnünk. Team módban a játékosok osztagokba szerveződnek egymás védelmének érdekében, míg teljesítik küldetésüket. A harmadik esetben szintén csoportokba rendeződve kell dolgoznunk. Itt természetesen az ellenfél zászlójának ellopása a cél, mialatt persze a mi zászlónk védelméről sem szabad megfeledkeznünk.

A játékot a készítők mind az akciójátékok, mind a szimulációs játékok kedvelőinek ajánlják, ugyanis az előbbiekbe tartozók beállíthatják, hogy a katonák több lövést is képesek legyenek elviselni, mint a valóságban, míg a másik esetben egyetlen jól célzott lövés is elegendő ellenfelünk leterítéséhez.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Delta Force

Platform:

Fejlesztő:

Kiadó: NovaLogic

Forgalmazó:

Minimális rendszerigény: Pentium 166 MMX, 32 MB RAM

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!