Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» Coming Soon!

10349 levél
Válasz 17.11.17. 19:03 #8325
MattMatthew
Bocs, de ugyanezt Liam Neeson szájából jobb volt hallani!
"No, no, no. A vigilante is just a man lost in the scramble for his own gratification. He can be destroyed or locked up. But if you make yourself more than just a man, if you devote yourself to an ideal, and if they can’t stop you, then you become something else entirely."
"Which is?"
"A legend, Mr. Wayne."


Amiket írtál gyakorlatilag ki is volt mondva a filmben!
Nolan zsenialitásának tárgyalása kapcsán muszáj megjegyeznem, hogy a Begins és a TDK már-már annyira jó "mellék" szereplőkkel volt megáldva, hogy néha azt érzem, hogy nem is Batmanről szólt ténylegesen, hanem valahol a világról ami alkotta és ami reagált a létezésére. TDKban hányszor szerepel Batman? Pár akcióban van ott ő, a "képregényes" Batman, de a vallatóban már nagyon nem ő van, hanem Bruce Wayne, az ember, hiába van felöltözve.

MoS és BvS esetében hasonlót látok, mint amit leírtatok, hogy a karakter továbbgondolása történik, illetve csak történt volna, mert ami értékelhető volt azokban az tényleg a csírája egy jó gondolatnak ami aztán nagyon félrement. Begins világa működik, nem a képregényes. MoS-nél éreztem azt, hogy azoknak szól akik már a tökéletes Superman figurájára rázzák az öklüket, hogy "Hányszor fogod még életben hagyni az n+1-ik gonoszt aki úgyis kiszökik és x ezer ember halálát okozza?! Nem kiderült már, hogy nem javul és mindig megszökik?!" A képregények világában már kabaré szintjére emelték a gonoszok gonoszságát és a mindig megszökését és szerintem már e miatt komolytalan Superman vagy Batman saját pacifista törvénye, hogy esélyt kell hagyni neki, nem szabad megölni. A MoS ebből próbál építkezni. Mi van, ha Superman látja, hogy 1 élet kioltásával megmenthet több ezret és ugyanakkor ő sem tökéletes, mint ahogy a rajzolt verziója és nem tud előhúzni a seggéből egy jobb megoldást? (Képregényes sem tudott, ott is a következő filmben újra tömeggyilkolt a börtönbe zárt főgonosz.)

Igazából ezért szeretem a MoS trailereit! Azok zseniálisak! Ezeket a kérdéseket vetik fel, hogy ma, ebben a cinikus és negatív világban van e felsőbbrendű jó, vagy tényleg fel kell áldozni dolgokat a közösség jövőéért?

BvS esetében az kerül elő, hogy hülye Batman, miért akarja megölni és miért győzi meg az, hogy Marthaaaaaa? Azért mert ő nem látta a MoS című filmet és nem látta Superman arcát és nem látta a Loisos jeleneteit. És ezt el is mondja, ki is fejti, hogy ez nem ember, ez egy gyilkológép az űrből. Csak rájön az utolsó pillanatban, hogy ez is "ember" legalábbis érzelmileg.

Csak ezeket a kérdéseket mindkét film elég bénán tálalja, nem foglalkozik eleget vele, illetve mivel mindenki ismeri a karaktereket ezért sokan elmennek a mellett a tény mellett, hogy a szereplők nem annyira zsáner szakértők mint ők.

Disclaimer: csak a bővített verziókat láttam amiről mint hallottam nagyon más mint a mozis és elcseszett első élmény nélkül könnyebb jóindulatúnak lennem.
3921 levél
Válasz 17.11.17. 15:02 #8324
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Nagyon jó szempontok hangzanak el, magam is így látom (mármint Germivel és McCl@ne-el egyetértve).

Sőt, amellett, hogy ábrázolja mik vezetnek egy önbíráskodó létrejöttéhez, mik a feltételei, nem fél olyan dilemmák elé állítani, amik megkérdőjelezik az általa létrehozott szimbólumot (amikor azt hiszi Rachelért megy, aztán szembesül a döntésével) is.

Ráadásul szerintem KétArc-Harvey Dent kapcsán még nagyobbat alkotott Nolan, mert a karakterében szerintem kurva jól ábrázolta, értelmezte újra Batman karakterét. Wayne végső soron azt szerette volna elérni, hogy legyen egy olyan arca az igazságnak, ahol az nélküle is tud győzedelmeskedni. Mivel azonban mindketten felnéztek a másikra, a másik céljaira, de a végére épp a fordítottja következett be, Dent meghaladta Batmant és az eszközeit, csak a negatív irányba.

Nolan pontos meg merte azt tenni, amit egyes szerzők a spekulatív fikció területén (és igen, a képregényben is megjelent ez az új hullám): fogta, és jellemként kezelte a karaktereket, nem pedig eszköztárként, valamint nem az számít hogy modern vagy gótikus keretek közt látjuk-e őket, hanem az, hogy felmerülő morális dilemmák kapcsán milyen motivációkkal rendelkeznek és hogyan döntenek, és az szervesen kapcsolódik-e világhoz.

Szóval szerintem Nolan az volt a képregény-filmeknek, mint annak idején Robin Hobb vagy George R. R. Martin a fantasynak.
29295 levél
Válasz 17.11.17. 11:23 #8323
Germinator
"Épp ráírtam volna, hogy a lófaszt, legalább normálisan el van mondva, hogy mi a Dark Knight lényege"

Majd elküldöm a szakdogám
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
29295 levél
Válasz 17.11.17. 11:15 #8322
Germinator
"Félreértés ne essék, én is szeretem a beginst és a tdk-t, mert hiába csupaszította le a karaktert, az még így is működik."

De, és asszem McCl@ne is pont ezt írja, egyáltalán nem lecsupaszítás, ami történik. Pont, hogy pszichés, érzelmi és morális tartalommal töltött fel egy olyan karaktert, ami a mainstream közönség számára kimerült egy szürke ceruzával megrajzolt "szuperhősben". Furcsa, hogy ezt lecsupaszításnak éled meg.
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
13003 levél
Válasz 17.11.17. 11:08 #8321
McCl@ne
Nem lecsupaszította, hanem pont, hogy felöltöztette.
"Ez nem nolan zsenije, ő csak annyit csinált, hogy lehántotta batmanről a "színes-rajzfilmes" réteget."
Ne haragudj, de ez a legnagyobb baromság, amit a témában le lehet írni. Csak lerántotta, persze. A többiek meg azért nem csináltak ilyen filmeket korábban, mert szívességből, esetleg szimpla belátásból nem rántották le ezt a réteget, hát persze. Rántsd már le bármelyik korábbi Batman filmről ezt, amiről beszélsz, mit találsz alatta? Nyilván egy TDK kaliberű filmet, világos

Bármilyen korábbi Batman adaptációban egy pont-pont-vesszőcske mélységű Bruce Wayne-nel lehetett azonosulni, aki szomorú, mert régen meghaltak a szülei, meg denevérnek öltözik, mert az ijesztő. Ezt hova csupaszítod? Azzá, amit Germi leírt? Már arra hivatkozott, hogy nem megy bele jobban, mert absztrakttá válik a téma egy ilyen oldal ilyen topikjában. Épp ráírtam volna, hogy a lófaszt, legalább normálisan el van mondva, hogy mi a Dark Knight lényege, erre már jött is a kommented, ami kiválóan rámutat, hogy az egyszeri filmnéző fel sem fogja, mi történik vele, akár egy tömegfilm közben sem.

Meló van abban, hogy megismerjünk egy szociopátia határán dekázgató, önbíráskodó, altruista milliárdost. Értem, hogy valakinek elég ebből annyi, hogy szomorú, meg mérges, de ugye nem baj, ha ezt nem mindenki így látja?
Respect is not given. It's taken.
9169 levél
Válasz 17.11.17. 10:43 #8320
davkar9
Ezzel lényegében leírtad az összes veszteség origines hőst. Ez nem nolan zsenije, ő csak annyit csinált, hogy lehántotta batmanről a "színes-rajzfilmes" réteget. Félreértés ne essék, én is szeretem a beginst és a tdk-t, mert hiába csupaszította le a karaktert, az még így is működik. Azért működik ez a realista-minimalista batman, mert neki nincsenek szuperképességei. Csak a kütyük, karate, pszichoblabla, amiket te is írtál. A man of steel pont ezért bukott meg, mert azzal a karakterrel nem lehet ugyanezt megcsinálni.
Simple. Eternal. Beige.
29295 levél
Válasz 17.11.17. 10:15 #8319
Germinator
Igen, nagyjából én is valami ilyesmire akartam kilyukadni, hogy nemcsak arról van szó - amivel Batman-fanok előszeretettel előhozakodnak -, hogy van egy nagyon jó film, amiben véletlenül Batman a főhős.

Nem véletlenül, emberek... Nolan fogta a karaktert, alaposan elemezte, morálisan újraépítette, és belehelyezte egy világba, a világ pedig következetesen reagált rá. Kapunk egy érzelmileg és morálisan pontosan ábrázolt hőst, meg egy világot, ami erre következetesen reagál (Joker). Nem arról van szó, hogy ez egy jó film, amibe Nolan belehelyezte kontrolcé kontrolvével Batmant.

Nolan feltette a kérdést, amit 60-70 éve mindenki elfogadott: mi a faszért öltözik be valaki Batmannek? Miért húz valaki magára ilyen idióta pizsamát? Nolan nem félt feltenni ezt a kérdést, de ami fontosabb, meg is válaszolta. Azért, mert van egy ember, aki rájött, hogy emberként képtelenség legyőzni a gonoszt. Ha téged lecsuknak, megvernek, megölnek, vége a hadjáratnak. Itt egy ember, aki rájött, hogy felül kell emelkedni a fizikai határokon: láthatatlanná kell válni, villámgyorssá, egy jelenéssé, ami bárhol bármikor feltűnhet. Nolan azt is tudta, hogy a való világban ez nem lehetséges, tehát ezt egy HATÁSSAL kell elérni, trükkökkel és színházi elemekkel. És innen már egyértelmű, hogy miért húz fel Bruce Wayne egy idióta fekete páncélzatot.

Az egész univerzum, amit felépítettek, erre az alapfeltevésre épül, hogy emberből eszmévé kell válni (olyannyira, hogy a Sötét lovag pontosan arról szól, hogy erre a gonoszok is rájönnek - enter the Joker), az első két rész csakis erről szól, következetesen. Ízig vérig a karaktert, karaktereket próbálja feltárni a két film, és próbál következetes, értelmezhető válaszokat adni különböző kérdésekre. Szerintem ez inkább szolgálatot tesz a karakternek, minthogy elfordul tőle. Nem is tudom, Batman-fanként hogyan nem lehet rálelkesülni arra, hogy bazzeg, valaki feltette a kérdést, hogy ez a karakter miért is létezik. Valakiket ez érdekelt, és több órás filmekben válaszoltak erre a kérdéskörre.

Na mindegy, most már elvittem kicsit absztrakt irányba De azt akartam kihozni belőle, hogy nem, ezek nem csak jó filmek, amikben véletlenül Batman szerepel. Ezek a filmek organikusan Batmanből épülnek fel. Ha nem tetszik nektek ez a Batman-értelmezés, azt abszolút elfogadom, de akkor mi alapján tartjátok jó filmnek? (és akkor Jokerről még nem is beszéltünk...)
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
20398 levél
Válasz 17.11.17. 09:13 #8318
Peace
Én annyira rápörögtem az előzetes után, hogy hangos képregényben végignéztem a 12 számot egyből, és úgy hatalmas élmény volt. Lehet, hogy ennek köszönhetően tetszett annyira a film, hogy azóta már sokszor újranéztem.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
13003 levél
Válasz 17.11.17. 09:06 #8317
McCl@ne
Nem erről van szó. Technikailag jó film, a képregény alapos ismeretében pedig jó élmény, mert tényleg megjelenik előtted néhány képsor egy az egyben, ami nem kis dolog. De mint Watchmen képregény adaptáció, szerintem kifejezetten szar. Aki nem ismeri az eredeti művet (amit mindenkinek kurvára ajánlok!), az szinte semmit nem fog megérteni annak a nagyszerűségéből, és tartalmilag is csak annyi jön majd át belőle, ami a történet és a párbeszédek szolgai másolásának a törvényszerű hozadéka. Egy valódi művész (és nem egy másoló) feladata nem ez, ez gondolom nyilvánvaló.
Respect is not given. It's taken.
20398 levél
Válasz 17.11.17. 09:01 #8316
Peace
Watchmen nem tetszett?
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
13003 levél
Válasz 17.11.17. 08:45 #8315
McCl@ne
Cserébe Nolan olyan intenzíven feltölti mind Wayne, mind Batman morális oldalát, olyan pontosan és átélhetően kapjuk meg a dilemmáit, olyan magasságokba emeli ezt a sikátorokban nyomozgató, bunyózgató karaktert, hogy hiányzik a fasznak a detektívesdi. Igazából én elfogadom, hogy ez nem az a Batman teljesen, ami a képregényekben, meg a faszom, meg azt is értem, hogy ezt nem jól adja vissza. Csak azt gondolom, hogy ez egy szűk látókörű szempont: Nolannek eszébe sincs visszaadni az eredeti karaktert, hanem továbbgondolja, új szintre emeli.

Nem nem sikerül neki valami, hanem eszébe sincs: nem modernizálja Batmant, hanem elmélyed benne és ennek az eredményét adja át. És ilyen szinten nézve még a Rise is egy jó, még ha filmként nem is működik igazán. Ez egy kurva nagy félreértés szerintem a képregényfilmek megközelítésében, hogy vissza kell adnia az eredetit: teljesen jó, ha platformváltás közben valami új születik, és erre tökéletes példák Nolan Batmanjai, vagy Ang Lee Hulkja. Illetve tökéletes ellenpélda Zack Snydertől bármi, de főleg a Watchmenért a kurva anyját. Neki egy ilyen vizuális tanácsadással foglalkozó szakemberként kellett volna megtanulnunk a nevét, aki nagy rendezők vízióinak segít világra jönni, ha már neki ilyenek nincsenek.
Respect is not given. It's taken.
9169 levél
Válasz 17.11.17. 08:04 #8314
davkar9
+1 Nekem még a világ legjobb detektívje vonal is hiányzott. Batman elvileg okos, de ebből nem sok jött át. A téglalövöldözés akart valami ilyesmi lenni, de az a tdk leggyengébb pontja lett.
Simple. Eternal. Beige.
32707 levél
Válasz 17.11.16. 15:57 #8313
Creativ3Form
Az én részemről: Nincs meg benne az az atmoszféra és hangulati stílus, ami Batman karakterére (és Gotham városára valamint rossz fiúira) jellemző a képregényekben és a rajzfilmekben (meg az első két Burton filmben). Kivéve talán a Begins, mert ott voltak olyan hangulati elemek, amik arra emlékeztettek, hogy én itt most egy Batman képregény filmet nézek, nem csak egy igényes alkotást, amiben szerepel Batman. De én ezt megtudom neki bocsájtani, mert mindezek ellenére nagyon szeretem őket (kivéve a Felemelkedést).
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
1123 levél
Válasz 17.11.16. 15:56 #8312
quervo
29295 levél
Válasz 17.11.16. 15:53 #8311
Germinator
Mondjuk ezt a hárdkór Batman-fanok általi Nolan-elutasítást a mai napig nem értem. Mitől nem Batman az a Batman? Tök őszintén kérdezem. Mi igazából Batman? Milyen értelmezésben fogadható el?
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
20398 levél
Válasz 17.11.16. 15:48 #8310
Peace
Volt benne humor?
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
9169 levél
Válasz 17.11.16. 15:40 #8309
davkar9
Továbbra is az a baj, hogy a Marvelt akarják majmolni. Vagyis ez még beleférne, de a WB egyből akar eljutni oda, ahol most ők tartanak. Az a filmes franchise jövőre lesz 10 éves és ha mindenki visszaemlékszik annak se volt olyan zökkenőmentes startja. Vasember tarolt. A hihetetlen(ülszar) hulkról viszont nem beszélünk. Az IM2-nél már érezni, hogy itt valami nagyobba kezdtek, de emiatt egy rohanós teaser film lett. Thor kuka, kapitány1 megosztó (én pl szeretem). Aztán jött az Avengers újabb durranás. Innentől vegyes, de azért többször vannak fent, mint lent.

DC esetében az a másik baj, hogy rosszul bánnak a karakterekkel. Egy supermen a reményről szóljon (extra poén, hogy még az s betű is retcont? kapott). Frásznak kell a "realista" megoldás a nyaktekeréssel, találjon jobb módot! Ő elvégre jobb mindenkinél (tény, nem pedig arcba dörgölt arrogancia). Batman úgyszintén. Nagyon badass az az aprítás a bvs-ben, de batman nem gyilkol, ennyire egyszerű. (Mellesleg a nolan feldolgozás sem batman volt, hanem egy utcai harcos köpenyben és tankkal, de a karakter street level jellegéből fakadóan működhetett ez a minimális megközelítés.)

A WW a borzalmas cgi fináléját leszámítva tényleg vállalható lenne - Gadot és Pine között jó volt a kémia, a humor is működött többnyire -, de összességében kb Thor 2 szinten van. Jóindulattal 6/10, de ilyen macskanő és hasonlók után olyan alacsony volt a mérce, hogy szinte nem is volt, azonban ettől még nem lesz szenzációs siker. (az oscar pedálozás külön nevetséges).

SS-ról nincs értelme beszélni, az objektíven is szemét.
Simple. Eternal. Beige.
20398 levél
Válasz 17.11.16. 10:40 #8308
Peace
BvS rendezői változata már majdnem jó volt valamennyire, sajnos nem azt láttam először (moziban nem az ment ugye) . Man of Steel-nek voltak ritka jó pillanatai (harcok egy része), de ezt leszámítva nem volt képes bevenni a gyomrom, pedig otthon is újranéztem mozi után pár hónappal. SS-t hagyjuk, értékelhetetlen. WW pedig valami félelmetesen förtelmes.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
29295 levél
Válasz 17.11.15. 23:23 #8307
Germinator
Kevésbé szánalmas, mint a többi filmnél, én csak azt mondom Úgy értem, hogy bizonyos jelenetknél ott majdnem közel voltak a megoldáshoz (aztán érthetetlen okokból teljesen elfordultak attól). Meg egy-két akció tetszett, ez is több, mint a többinél!
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
18941 levél
Válasz 17.11.15. 21:33 #8306
LiT
Wonder Woman ipari hulladék Mi lett azon eltalálva???

Az utolsó 20 perc csak hab a tortán. A film többi része is szánalmas.
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
29295 levél
Válasz 17.11.15. 20:30 #8305
Germinator
Amúgy ez a DC a legelbaszottabb filmes franchise ever (nyilván a Man of Steellel induló sorozatra gondolok), kifejezetten nehéz eldönteni, hogy az eddig kijött filmek közül melyik a legergyább. Amúgy az én voksom a BvS-en van, de mindegyik másik entry-nek (MoS, Suicide Squad, Wonder Woman) vannak dicsőséges pillanatai. A Suicide Squadot azért nehéz idesorolni, mert az nem is film, a Wonder Woman pedig eskü majdnem el lett találva (értsd: majdnem elviselhető lett), de az utolsó 20 perc nullázza a teljes filmet.

Vélemények?
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
9169 levél
Válasz 17.11.15. 19:42 #8304
davkar9
Ricky Baker!!!
Simple. Eternal. Beige.
32707 levél
Válasz 17.11.15. 15:58 #8303
Creativ3Form
Jaja, már nem tudtam szerkeszteni, mire észrevettem.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
20398 levél
Válasz 17.11.15. 15:52 #8302
Peace
Ez az!!! Nem csak nekem nem megy ez a linkelés, megnyugodtam.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
32707 levél
Válasz 17.11.15. 15:39 #8301
Creativ3Form
Deadpool’s “Wet on Wet” Teaser
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
20398 levél
Válasz 17.11.15. 15:06 #8300
Peace
Empire kicsit fura. Nem szoktam nézni, de most kicsit rápillantottam. "Jungle" 2 csillagot kapott, ami nekem kimondottan tetszett és "Only the Brave" is csak 2-t, pedig ritka ígéretesnek tűnik és eddig nagyon jól áll pontügyileg. Na majd meglátjuk. Viszont megérte felnézni az oldalra, mert két film egyből felkerült várólistámra, amikről még nem is hallottam: "The Killing of a Sacred Deer" és "The Florida Project".
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
29295 levél
Válasz 17.11.15. 14:50 #8299
Germinator
Empire 2/5

Semmi, de semmi meglepőt nem írnak, pontosan azt kapjuk, amire számítunk: egy íztelen, érdektelen semmilyen szart.
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
20398 levél
Válasz 17.11.15. 12:25 #8298
Peace
Justice League Review...6 out of 10
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
20398 levél
Válasz 17.11.10. 23:57 #8297
Peace
I Love You, Daddy Release Cancelled, Louis C.K. Statement
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
18941 levél
Válasz 17.11.10. 16:34 #8296
LiT
Kevin Spacey-t teljesen kivágják Ridley Scott új filmjéből, és újraforgatják Christopher Plummerrel. Pedig aazt rebesgették Oscar-esélyes alakítás volt. Nyilván nem kapott volna semmit, de azért kitörölni a filmtörténelemből, mintha nem is létezett volna...

Közben bejelentettek egy teljesen új Star Wars trilógiát, Ryan Johnson fogja rendezni az első részét és teljesen új karakterekről fog szólni.

Denis Villeneuve pedig megerősítette, hogy tárgyal a Bond 25 rendezéséért.
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
9169 levél
Válasz 17.11.10. 08:04 #8295
davkar9
Jobban örültem volna ha inkább az ep9-t csinálja meg (már ha a 8 jól sikerült...), mert JJ alighanem azt is el fogja szarni. Vagyis hát épp csak annyira, hogy összességében ne legyen jó.

Na mindegy, remélem valami kotor projectről van szó.
Simple. Eternal. Beige.
20398 levél
Válasz 17.11.10. 06:26 #8294
Peace
"HOSTILES" Launch Trailer

Ha fele olyan k*rva jó lesz, mint az előzetes, akkor már nagyon korrekt film kerekedik belőle.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
18941 levél
Válasz 17.11.02. 18:56 #8292
LiT
Quentin Tarantino Has Finished the Script for His Ninth Movie, Looking for New Studio Home

"Tarantino's new film reportedly has roles for Brad Pitt, Margot Robbie, Samuel L. Jackson AND Leonardo DiCapario"
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
32707 levél
Válasz 17.10.30. 11:44 #8291
Creativ3Form
I Love You, Daddy - Official Trailer

Louis C.K. írta, rendezte, eljátszotta, vágta és részben finanszírozta. Természetesen nem jön a magyar mozikba, pedig nem kis nevek játszanak még benne.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
20398 levél
Válasz 17.10.28. 16:22 #8290
Peace
Al Pacino és Karl Urban játékoskedvű sorozatgyilkos után nyomoz.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
13003 levél
Válasz 17.10.27. 01:54 #8289
McCl@ne
Respect is not given. It's taken.
29295 levél
Válasz 17.10.26. 23:55 #8288
Germinator
Azt írták, hogy a Joss Whedonos újraforgatások során vágtak ki legalább fél órát (de talán azt olvastam, 50 percet!!) a filmből, szóval képzeld el, az az 50 perc milyen lehetett... meg aztán amilyenek ezek a Justice League filmek eddig voltak (Man of Steel, Wonder Woman, stb.), nem a hossz lesz az, ami majd megmenti a nagy összecsődülős matinét. Így legalább majd csak 2, nem 3 órán keresztül kell azon gondolkodnunk, hogy mi a jó kurvaanyánk történik igazából a képernyőn.
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
15 levél
Válasz 17.10.26. 22:11 #8287
MammonKZ
Fél igazság ligája imdb szerint is csak 2 órás lesz. Megint várhatunk a rendezői változatra. Dcnél h lehetnek ennyire hülyék marvelhez képest???
20398 levél
Válasz 17.10.25. 19:02 #8286
Peace
Den of Thieves...nekem adja, reméljük jó lesz.


Bright | Official Trailer 2...ezt meg piszkosul várom!!!!!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
20398 levél
Válasz 17.10.19. 17:09 #8285
Peace
Marvel's The Punisher | Official Trailer 2 NOVEMBER 17. !!!!!!!!!!!!!!!

12 Strong (2018 )
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
32707 levél
Válasz 17.10.17. 11:55 #8284
Creativ3Form
Továbbra is nagyon ígéretesnek ígérkezik. Amúgy elírtad, mert a film címe anyám!
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
29295 levél
Válasz 17.10.17. 11:21 #8283
Germinator
A Viszkis

Anyád!
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
20398 levél
Válasz 17.10.11. 09:03 #8282
Peace
The Last Porgs
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
3564 levél
Válasz 17.10.10. 16:41 #8281
Sucee
Meg sem tudom amúgy racionálisan indokolni, hogy miért zavar, de ki nem állhatom, hogy minden új trailer után (nemcsak SW) teleszarják a youtube-ot "TRAILER BREAKDOWN", "XY IS YX? THEORY!" meg "REAL IDENTITY OF XY!" videókkal.
9169 levél
Válasz 17.10.10. 16:11 #8280
davkar9
Amúgy ismét bebizonyosodott, hogy egy ügyes vágással teljesen megvezethetőek az emberek. Vicces, hogy az internet jelentős része azt hiszi, hogy Rey Kylohoz beszél. Tök mindegy, hogy teljesen más a helyszín, világítás, minden. Nem baj, lehet ordítva reaction videót felpakolni, áááá!

(A hülye merchandise-bait hörcsögpingvin iránti rajongásnak sem örülök. Baby Grootal már meg lehetett volna tanulni az idén, hogy a cukisággal (eleve nem az) nem helyettesíthető a tartalom.)
Simple. Eternal. Beige.
3921 levél
Válasz 17.10.10. 11:36 #8279
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Addig az rendben is van, hogy ez a véleményed, ezzel nincs is baj, de intellektuális lustaságnak tekinteni azokat, akik a SWRO-t preferálják a SWVII-el szemben egy kicsit lesajnáló, nem gondolod?

A hetedik rész környékén is írtad, hogy te már a LOTR-generációja vagy, leszarod a régi részeket, én meg elmondhatnám, hogy a Star Wars-on nőttem fel - ezek nem érvek, pusztán ezt akarom szemléltetni.

Nem is az a legfőbb baj a hetedik résszel a számomra, hogy szinte egyáltalán nem mert túlságosan újszerű lenni (mert a rajongók ezt szeretik legkevésbé, én még pont az újszerű megközelítések híve vagyok), úgy, hogy közben megtartja a hangulati elemeket, és még nem is az, hogy számomra egyáltalán nem volt SW-hangulata. Az, hogy nem tudta eldönteni mi legyen: Star Wars film kalandelemekkel, vagy olyan film, ami mostanában egy ideig népszerűvé vált young adult elemekkel él, és látszólag más lenni. Annyira érződött rajta, hogy sokféle közönségnek akar megfelelni, hogy egyszerűen semmilyen lett - számomra, és még azok számára, akiket már-már billoggal -jelen esetben intellektuális lustaság- várnak, ha a különtas RO-t méltatják.

A hetedik résznek is simám fel lehet róni (a szememben sokkal jobban), hogy önmagában nem állná meg a helyét az előző hat rész nélkül, de nem is kell, hisz egy "sorozat".

A Rogue One-ban nekem pont nem a régi kikacsintások tetszettek, hanem az, hogy olyan karaktereket emelt főszereplővé, akik max. redshirt karakterek lennének a fővonulaton. Sőt, azt kell mondjam, hogy az újraforgatás helyes volt, mert a legelső RO előzetesben a főszereplő a kérdésre, hogy mit csinál, azt feleli "lázadok", sőt az első előzetes végi ruha és beállítás alapján nyugodtan mehetett volna az Éhező viadalába.

Ezek a filmben már nem szerepeltek, és nagyon helyesen inkább egy vívódni látszó karaktert emeltek be a történetbe. Persze így is vannak gyengeségei, pl. a zenmester Jedi-utánzat, de pl. az átálló birodalmi tiszt átállása számomra sokkal hitelesebb volt, mint Finné, még akkor is ha nem mentek ebbe sem bele mélyebben.

A film nekem betöltötte a funkcióját, amit vártam tőle, bővítette az univerzumot, és függetlenül attól, hogy máshol ezer helyen ezerszer volt ilyen, ebben a szériában ez igenis újszerűbb volt, mint hét, amit pont nem töltötte a funkcióját megfelelően: nem folytatta és bővítette az univerzumot, hanem részben "valami 40 évvel ezelőtti érzést" akart visszaadni,d e másként tetszelegni.

Ez meg az én szempontom, mégis megértem, hogy miért szeretik egyes emberek a hetedik részt, de nem is tartom lustaságnak, mert másképp gondolják, amiket én a minőséget kurvára lerontó hiányosságnak látok.

A nyolcadik rész előzetese nem csigázott fel, majd ha láttam. Remélem tényleg megmerik lépni azokat, amikre szándékosan utalnak (egy részét legalább), sőt, egyesek szerint a nagy fordulatnak az lenne feltüntetve, hogy pont fordítva állnak át a főhősök a másik oldalra. Szerintem meg pont az illene az eddigi felépítette képbe, hogy lenne egy harmadik erő rend (az első VIII előzetes utal is erre), ezt "vártam" a hetedik résztől is, ez egy kis tisztelgés lenne a legendákká avanzsált EU felé.
9169 levél
Válasz 17.10.10. 11:24 #8278
davkar9
Szerintem sok embernél nincs pontosan meghatározva, hogy mi is a "SW érzés" és ebből erednek a problémák. Ez nem csak az OT designból áll, fehér páncélok, x szárnyú hajók és Erő stb - de mint láthatjuk a R1 pont erre épít és ezt a középszerű alatti filmet az az x percnyi űrcsata és Vader 20 másodperce "mentik meg" holott ezek csak üres nosztalgia-bombák. Számomra az igazi SW érzés, az a családias-kiscsapatos hangulat, a könnyed, mégis a maga módján nagyszabású történet, jól írtad "kalandszerűség" (kicsit vicces, hogy nem-rajongóként vagy lehet, hogy pont ezért, jobban érzed mi is lenne a lényeg). A prequelekből is pont ez hiányzott. Volt ott egyéb faszság, midikloriánoktól kezdve a rossz castingig, de a legnagyobb hibájának továbbra is ezt tartom. Pedig nem megismételhetetlen bravúr az OT varázs: sikerült a BW féle kotornak(->majd ~megint a Mass Effect első részével), sikerült a Kotor (tökéletes film vagy sorozat alapanyag, OT basztatás helyett itt kéne nézelődni) és Legacy képregényeknek is. Részben sikerült az ep7-nek is, az első fele szinte tökéletes SW film.
Simple. Eternal. Beige.
20398 levél
Válasz 17.10.10. 10:57 #8277
Peace
Én pont fordítva vagyok. Számomra egyben volt és élveztem. Mozi után otthon is meglestem, és akkor sem tetszett kevésbé. A VII.-nél csak nagy volt a lelkesedés és az öröm, felpörögtem, hogy éjféli előadás, Millenium Falcon meg Solo és Chewbacca, de otthoni újranézés alkalmával kellett rájönnöm, hogy mennyire nem akarja mégsem befogadni ezt az egészet a szervezetem. A lentebb leírtak miatt főleg.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
29295 levél
Válasz 17.10.10. 10:52 #8276
Germinator
Na igen, de most komolyan az a célja egy filmnek, hogy valami 40 évvel ezelőtti érzést visszaadjon? Nem az, hogy önmagában koherens, élvezhető és követhető legyen?

Szerintem a Rouge One az utóbbi idők egyik legnagyobb kamuja, az egyik legnagyobb popkultúrális hekkje, és akiknek az a baja a VII.-tel, hogy túlságosan követi a '77-es filmet, azok komolyan nem tudom, mit láttak a Rogue One-ban, ami, bár történetépítésben egy másik film (felteszem, másik 1000 ugyanilyen filmet követ, csak az éppen nem Star Wars), de olyan nevetséges erőltetettséggel próbál gyerekes utalgatásokat tenni a régi epizódokra, hogy csoda, hogy a többség nem sértődött meg azon, hogy mennyire idiótának van nézve.

Az elmúlt évek alatt rájöttem, hogy nekem azért nem volt bajom a VII.-tel, mert magasról lefosom a régi Star Wars részeket, és ezt nem arroganciából mondom, nem akarok olyan típusú embernek látszani, aki büszke arra, hogy bizonyos dolgok kimaradtak az életéből. Én a Gyűrűk ura generáció tagja vagyok, viszont a Hobbit sem azért lett egy rakás szemét, mert nem adta vissza a Gyűrűk ura hangulatot. Hanem mert önmagukban értékelhetetlen filmek (amihez nagyon sok produkciós probléma [is] vezetett).

Szóval én kurvára nem kerestem semmiféle SW fílinget a VII-ben, és láss csodát, tetszett. Nem szeretnék magyarázkodni, meg ilyeneket írni, hogy "persze tudom, hogy nem tökéletes stb. stb." de én bevállalom, hogy többször is újranéztem, élvezem egyszerűen, elszórakoztat minden alkalommal. A Rogue One-nal amúgy az is a problémám, hogy totál mellőzi a SW univerzum egyik alapelemét, a humort. Nem, a beszélő robot kiszámítható megszólalásai nem számítanak. Komolykodni akar egy olyan történetben, aminek mindig is eleme volt a könnyedség, a "kalandszerűség" (lásd még Spielberg, Indiana Jones, stb.), az, hogy nem mindig van úgy igazi tétje a dolgoknak, csak akkor, amikor az dramaturgiailag nagyot tud ütni. Ez a kontraszt hozza létre azt, hogy a Star Wars mitikus magasságokba tud emelkedni, mert megvan benne ez a meseszerűség - az, hogy el tudod mesélni a gyerekeidnek is lefekvés előtt, az, hogy van benne izgalom, kaland, humor, játék, könnyedség, de van benne gonosz is, amit majd a jók végül legyőznek. A Rogue One szerintem ezt például totál félreértelmezi, persze gondolom, szándékosan akarták elvinni a dolgot egy (félve írom) "realisztikusabb", földhözragadtabb irányba, de szerintem abszolút nem működik. A VII. meg ilyen szempontból - nekem - nagyon.

Nyilván attól, hogy ezeket leírtam, senki sem fogja meggondolni magát ezen filmeket illetően, csak le akartam írni a saját nézőpontomat is. Ennek a nézőpontnak pedig elemi része az, hogy mai napig bosszant a Rogue One sikere. Pontosan értem, hogy miért preferálják sokan azt a VII.-tel szemben, de én ezt az intellektuális lustaságnak tudom be.
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.