Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Dragonflight

1998.12.27. 00:00 | szerző: Viper | Előzetes

Anne McCaffrey neve feltehetőleg nem cseng teljesen ismeretlenül a science fiction és fantasy regények olvasóinak körében. Így valószínűleg többen is ismerik azt a 14 kötetes Chronicles Of Pern regényszériát, melynek köszönhetően az írónő világhírnevet szerezhetett magának, több mint 30 millió eladott könyvvel. A Grolier Interactive Dragonflight nevű programja teljes mértékben ezen a sci-fi illetve fantasy világon alapszik.

A szerepjátékban fellelhetők lesznek a regényírónő által megalkotott jellegzetes világok és szereplők mellett az RPG-k megszokott kellékei is. Mindehhez szépen kidolgozott 3D-s környezet is társul, amelyben egy szintén 3D-s grafikájú karaktert irányíthatunk. A játékmenet során egy jól megszerkesztett történet fonalát kell végigkövetnünk, amely alatt számtalan érdekes helyszínen fordulhatunk meg, valamint rengeteg idegennel találkozhatunk, akik egyaránt lehetnek segítőkészek, vagy ártó szándékúak. Természetesen ezek a karakterek éppúgy lehetnek emberek is, ahogyan különböző sárkányfajzatok, vagy a képzelet egyéb szüleményei.

A készítők mindeddig nem árultak el további részleteket játékukról, az ECTS-en bemutatott verzió alapján viszont úgy tűnik, grafikailag nem sok újítást hoznak a programmal, ez pedig befolyásolhatja a kész játék hangulatát. Mindez azt jelenti, hogy a Grolier csapata elsősorban a Hugo és Nebula díjas írónő által kreált világ számítógépes feldolgozásának sikerére, valamint az RPG játékok viszonylag mérsékeltebb konkurenciájára alapoz. Feltételezhetően mindazoknak, akik ismerik a Chronicles Of Pern univerzumát a regényekből, azoknak a számítógépes változat már önmagában nagy örömet fog jelenteni, mások számára azonban lehet, hogy nem jelent majd többet ez a játék, mint egy átlagos szerepjátékot. Mindezekről további részleteket 1999. első negyedévében tudhatunk meg, amikorra a program kiadását tervezik, remélhetőleg a program felülmúlja első véleményünket. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló