Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Pro Pilot '99

1998.10.22. 00:00 | szerző: Viper | Előzetes

A Sierra most készülő új szimulátor-programjától senki se várjon pergő akciójeleneteket, fordulékony légiharcokat, ugyanis a fejlesztők a jól ismert Flight Simulatorhoz hasonlóan egy polgári repülést szimuláló programot készülnek kiadni. Viszont hiba lenne mindezekből azt a következtetést levonni, hogy akciódús események híján nem sok élvezetet nyújthat a program, ugyanis a játék készítői gondoskodtak arról is, hogy útjaink ne teljenek el teljesen eseménytelenül. Már az is jelzi, hogy a The Complete Flight Simulator igazán nagy kihívást jelent a vérbeli pilóták számára, hogy a programot részben a kezdő játékosok figyelmébe ajánlják, akik csupán a polgári repülés fortélyaival csak ismerkedni szeretnének, és sokkal inkább ajánlják a már tapasztaltabb fanatikusoknak, sőt azoknak a repülést tanulóknak és valódi pilótáknak, akik a való életben szerzett tudásukat így szeretnék még jobban begyakorolni. A játék professzionális színvonalából adódó nem éppen egyszerű kezelésének elsajátítását egy beépített részletes útmutató könnyíti meg.

Mindezekhez tökéletesen kidolgozott az a technikai háttér, amelynek köszönhetően a lehető legrészletesebb kidolgozással, igényes grafikai kimunkáltsággal, és természetesen a valósághoz hű repülési jellemzőkkel találhatjuk szembe magunkat. Többek közt az Amerikai Egyesült Államok, Kelet-Európa, és Kanada valóságos tájai felett repülhetünk, melynek részletességére jellemző, hogy felépítésük egy közel 38 millió magaslati pontot tartalmazó adatbázis alapján készült. Így lehetőségünk adódik akár a földfelszínen lévő jellegzetes tereptárgyak, mint például autópályák, folyók, és más geografikus támpontok alapján történő vizuális navigálás izgalmainak átélésére is. Repüléseink során 35 részletesen kidolgozott nagyvárossal, és több mint 3500 repülőtérrel találkozhatunk. Tovább emelik a program grafikai színvonalát a különböző légköri események, mint a látványos napsugarak, a felhők rétegződése, köd, illetve a repülőterek villogó leszállófényei. A valóságnak megfelelően a repülés folyamán is rendelkezésünkre áll az a vastag kézikönyv, amelyből kiolvashatjuk a teljesítményadatokat, különböző ellenőrzési eljárásokat, valamint a meghibásodások esetén elvégzendő teendőket. Természetesen ezek a paraméterek mind a hat repülőgéptípusnál mások. A repülők:

  • Cessna Skyhawk 172P
  • Cessna Skyhawk 172R
  • Beechcraft Bonanza V35
  • Beechcraft Super King Air B200
  • Beechcraft Baron B58
  • Cessna Citation

Szinte nem is lenne szükséges megemlíteni, hogy a tökéletes élményhez egy igen gyors gépre és egy 3D gyorsítóra lesz szükségünk. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló