25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Star Wars: Force Commander

Írta: Viper

A LucasArts legújabb Csillagok Háborúja környezetben játszódó real-time stratégiai játékát várhatóan 1999-ben dobja piacra. Természetesen Windows 95 alatt fog futni a játék, ráadásul egy 3D gyorsítókártyára is szükség lesz hozzá.

A játék története gyakorlatilag átfogja a teljes Csillagok háborúja trilógiát: nem sokkal az Alderaan felrobbantása után kezdődik, kiemelt fontosságú eseménye a Hothon lezajlott csata, végül a drámai endori csata után tetőzik. A játék során rengeteg küldetéssel találkozhatunk majd, melyekben mindkét oldalon kipróbálhatjuk stratégiai tudásunkat - akár a Felkelés, akár a Birodalom földi csapatait irányíthatjuk. Minden epizód más-más helyszínen játszódik (pl. a Yavin 4 erdői, a Tatooine homokdűnéi, a Corellia füves pusztái, vagy a Kessel fűszerekben gazdag vidékei, illetve a Coruscant jégvidéke), és átlagosan 3 küldetést foglalnak magukban. Ezek során bázisokat kell kiépítenünk további tevékenységekhez, stratégiai fontosságú ellenséges építményeket és egységeket kell elfoglalnunk, vagy csak egyszerűen teljes megsemmisítő csapást kell mérni az ellenségre. Ezeken túl sor kerülhet kulcsfontosságú építmények megsemmisítésére, valamint egy védőállás fenntartására, míg csapataink visszavonulnak. A játékos közel 100 különböző személyt, járművet, katonai egységet irányíthat, amikor a Felkelés vagy a Birodalom oldalán küzd: feltűnnek birodalmi rohamosztagosok, felkelő katonák, különböző harci droidok, eddig nem látott tankok és rakétákkal felszerelt egységek, csapatszállítók, AT-AT ill. AT-ST lépegetők, Y-szátnyúak és TIE bomberek.

A készítők eddig nem látott csodálatos 3D grafikát ígérnek. A Shadows of the Empire grafikai tapasztalatait felhasználva a 3D-s grafikai egy újabb lépcsője eddig lehetetlennek tűnő megoldásokat biztosít a teljesen realisztikus kivitelezés számára. Továbbá lehetőség nyílik arra is, hogy az Interneten vagy helyi hálózaton rendezzünk majd gigászi csatákat.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Star Wars: Force Commander

Platform:

Fejlesztő: LucasArts

Kiadó: Activision

Megjelenés: 2000. április 1.

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!