Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

V2000

1999.01.25. 00:00 | szerző: Chris [PCD] | Előzetes

David Braben (a klasszikus Elite egyik tervezője) 1980-as évekbeli sikerjátékának mai reinkarnációja ez a program. A Földbe becsapódó meteoritok egyike halálos vírust hordozott. Különböző agresszív mutáns fajok jelentek meg, s amihez hozzáér az egyre terjedő vörös massza, azt elpusztítja. A földönkívüliek befészkelték magukat az óriás hangyák, méhek, pókok, sárkányok testébe, és a céljuk, hogy elpusztítsanak minden (tőlük különböző) életet a Földön, ezáltal magukévá téve azt. Az egyetlen erő és az egyetlen személy, aki megállíthatja az inváziójukat, TE vagy... Te vagy az egyetlen olyan túlélő, akinek a birtokában van egy kis, könnyen manőverezhető repülőgép és képes azt irányítani is. Feladatodat valószínűleg kitaláltad már: megállítani a mutánsok invázióját, és megakadályozni a vírus terjedését a Földön.

A játék maga egy többszintű, gyorsan pergő akciójáték, rengeteg különböző ellenféllel (szám szerint 150 féle), akiknek különböző céljaik és rombolási módszereik vannak. Harminc elég méretes és egymástól eltérő világban kell navigálnunk kis repülőgépecskénket. A játékban el van rejtve egy titkos világ is, melynek felszíne egy az egyben megegyezik az 1980-as játék felszínével. Mindegyik világnak megvan a maga sajátos jellemzője, pl. nagyobb gravitáció, hatalmas szél, forró felszín, nagy hullámok, stb.

Feladataid közt lesznek csak brutálisan, csak ésszel vagy mindkét módon megoldható küldetések. Embereket kell megmenteni, akik aztán a saját gyáraidban fognak dolgozni ( :-), jól megszívták... ) Ezekben a gyárakban fejlesztik számodra a különböző fegyvereket, és védelmi felszereléseket, amikből szintén van néhány fajta... Léteznek még továbbá többféle elérendő rangfokozatok, különböző begyűjtendő trófeák, és lehet pályázni az "Elit Játékos" címre is.

Maga a játék kinézete szép, nagy felbontású grafikája van, de elég egyszerű. Az intro sajnos kicsit gyengére sikerült. Előny, hogy a szép grafika eléréséhez nem szükséges egy PII-es erőgép, hanem egy P100-on is már kielégítően fut, 3D gyorsító nélkül is. További jó lehetősége a játéknak a multiplayer üzemmód, amelyben akár 8-an is játszhatnak egyszerre, és 6 külön deathmatch pálya is van.

Összefoglalva ez egy szép játék, sokféle fegyver, sok titkos hely és eszköz, a pergő akció sem hiányzik, csak az eredetiség hiányát lehetne említeni. Aki kedvét leli az ilyesfajta programokban, az biztosan jó néhány kellemes, gondtalan órát fog tölteni a képernyő előtt, bőszen a vírus megállításán és a világ megmentésén dolgozva... ■

V2000
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
V2000

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló