For Honor
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

3Dlabs A PERMEDIA 3 chip

2000.02.13. 00:00 | szerző: JP | Kütyü+hardver

A 3Dlabs a PERMEDIA 2 után a PERMEDIA 3-mal nem csak a multimédia és profi felhasználókat célozza meg, hanem a 3D-s játékpiacot is. A 128 bites PERMEDIA 3 ugyanis 250 millió duáltextúrás texel/sec színezési sebességével, teljes DirectX 6.0 és OpenGL 3D, valamint AGP2X támogatásával kiválóan használható a 3D játékokhoz is.

A PERMEDIA 3 3D magja a párhuzamos műveletvégzésre (egy ciklusban több művelet egyidejű végrehajtására) lett kiélezve, így növelve a jó 3D képminőséget a teljesítmény csökkentése nélkül. Olyan fejlett vizuális effektek, mint például a tri-linear mip-mapping (a közeli képek jobb kidolgozottsága), a felületi textúrás bump mapping vagy a többszörös textúra blending, mind egy órajel-ciklus alatt végezhetőek.

A PERMEDIA 3 0.25 mikronos technológiával készül, ami nagyobb integráltsági fokot és nagyobb órajel frekvenciát eredményez, ami végső soron az egy másodperc alatt elvégezhető műveletek számát növeli, ezzel is bővítve a 3D lehetőségeket:

A 250 millió texel/sec sebesség, ami 8 millió feldolgozott poligont, avagy 2 millió textúrával rajzolt poligont jelent másodpercenként, számos 3D képességet tesz lehetővé. Ilyen például: több effekt számítása óraciklusonként, 32 bites színmélység, 32, 16 bites és nem-lineáris Z-buffer a mélységinformáció tárolására, valós, pixelenkénti tri-linear mip-mapping a képek szétesésének elkerülésére, blend módok és alfa-teszt, anti-aliasing a ferde vonalak kisimítására, bump mapping, virtuális textúrák, voxel renderelés, valamint fejlett szűrők.

A chip mind PCI, mind AGP2X platformon felhasználható. A PERMEDIA 3-at felkészítették 4-16 MByte lokális RAM kezelésére egészen 200 MHz-ig, a nagyobb felbontások elérésére. A 270 MHz-es RAMDAC, ami a videokártya jelét alakítja a monitor számára feldolgozhatóvá, 137 Hz képfrekvenciát tesz lehetővé 1280x1024 felbontásnál, 96Hz-et 1600x1200 felbontásnál és 90Hz-et 1920x1080 felbontásnál. A chip tartalmaz még egy 24 bites digitális pixel portot is, amellyel a PanelLink kompatibilis nagyfelbontású síkképernyős (plazma) kijelzők is meghajthatóak.

Ezen kívül a PERMEDIA 3 szoftveresen támogatja a kiváló minőségű DVD lejátszást. Számos feladatot levesz a gép processzorának válláról, beleértve az MPEG-2 mozgáskompenzációt, az YUV-RGB színkonverziót, valamint az XY skálázást bilineáris szűréssel. Két integrált (80 Mbyte/sec sebességű) VIP videoport teszi lehetővé a chip összekötését bármilyen külső videohardverrel. ■

3Dlabs A PERMEDIA 3 chip

hozzászólások (0)

cikkajánló

Speedlink Regger gamer szék

Miért jó nekem, hogy nem az étkezőből hozott széken ülve osztom a headshotokat?

Logitech G933 Artemis Spectrum Snow headset videobemutató

Egy vezeték nélküli gamer headset járt nálunk teszten.

Samsung C24FG70FQU ívelt gaming monitor

Az ideális gamer monitor?

Logitech G900 Chaos Spectrum

Nagyszerű gamer egér brutális áron.

Oculus Rift játékok a gamescomon

Három Oculus Touch-vezérlésű VR-játékot mutatunk be.