25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Star Wars: Galactic Battleground

Év végére várható az Age of Empires engine-jére épülő Star Wars RTS.

Írta: Viper 9 hozzászólás

A LucasArts az idei E3 közeledtével ismét a szokásosnak mondható stratégiát követi: az E3 kezdete előtt megjelölt napokban teszi meg új játékainak bejelentésit, amiket aztán a kiállításon be is mutatnak a nagyközönségnek.

Ennek a hullámnak az első képviselője már nem is számít akkora újdonságnak, hiszen annak idején szinte mindenütt olvasni lehetett az Age of Empires RTS motorjának a Csillagok Háborúja környezetbe történő adoptálásáról. A játék végleges neve Galactic Battleground lett, és bár igen részletes információkat a mostani bejelentéskor sem vágtak hozzánk, de azért ez már több a semminél.

A Galactic Battlegroundban tehát a már jól ismert - és a LucasArts legutóbbi félresikerült alkotásai miatt talán ami a legfontosabb -, korábban már sikerrel levizsgázott RTS motorral, nevezetesen az Age of Empires stratégiai motorjának átdolgozásával találkozhatunk. A szereplők közt szinte az eddig megismert teljes Star Wars univerzum képviselteti magát. A kulcsszerep hat csoportnak jutott a játékban, akiknek a szembenállása vagy éppen szövetsége adja az egész történet mozgatórugóját. Ezek a Birodalom, a Felkelés, a Wookiek, a Gungenek, a Naboo hadserge, valamint a Kereskedelmi Szövetség. Mindegyik félnek megvannak a saját egységei, amelyekkel földön, vízen, és levegőben részt vehetnek az összecsapásban. A készítők ígéretei szerint összesen több mint 300 különböző egység fog szerepelni a játékban, ami azt jelenti, hogy nem kis feladat lesz az összes egység gyengeségeinek és erősségeinek kiismerése. A csatákat is kellően nagyszabásúra tervezték, ugyanis közel 200 egység vehet részt bennük mindegyik fél oldalán. A sok különböző résztvevő közül a fejvadászokról, Jedi lovagokról, rohamosztagosokról, X-Szárnyúakról, hósiklókról, lépegetőkről, és Wookie tankokról tesz említés a LucasArts. A helyszínek is kellően változatosnak ígérkeznek, kezdve a bolygóközi aszteroidáktól a szárazföldi és az alatti csatákig.

A szokásos módon nagy jelentősége van az erőforrásaink kellő beosztásának, illetve a különleges egységeink képességeinek kihasználásában, amelyek közt a legkézenfekvőbbek a Jedi lovagok trükkjei, de ide tartoznak a Wookie-k kitartása mellett a Gungenek vegyi fegyverei is. Ezeket a különleges képességeket természetesen mindig tovább is lehet fejleszteni.

A Galactic Battleground egyszemélyes játékmód mellett multiplayerben is játszható lesz majd, amihez változatos pályákat készíthetünk az alaptartozéknak szánt pályaszerkesztővel. Már csak az nem derült ki pontosan, hogy mikortól is várhatjuk a megjelenést. A képeket elnézve talán egy kicsit kétkedve tekintünk a LucasArts következő stratégiai játékára, hiszen még nem merült feledésbe a Force Commander hatalmas bukása. Reménykedjük tehát, hogy ez alkalommal nem szúrják el!

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Star Wars: Galactic Battlegrounds

Platform:

Fejlesztő: LucasArts

Kiadó: Activision

Megjelenés: 2001. november 23.

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Kosh
Kosh [1]
Én rajongok a Star Wars -ért, de ha mégegy olyan s..r-t csinárnak mint a Force Commander nem fogok örülni és szerintem ezzel nem vagyok egyedül.
hadzsi
hadzsi [2705]
Osztom hungi nézetét a leendő játékkal kapcsolatban.Újabb rókabőr ergo garantált bukás,legalább is a Lucasarts-nál.
Dino
Dino [5957]
Kérésed meghallgatásra talált, nézd meg Viper új előzetesét!
hungi
hungi [2]
"Ha ez az új szerzemény tényleg az AOE engine-jére épül, akkor azt hiszem a látványvilággal nem lesz nagy baj"

ez nem az engine-en (vagy csak kis részben) mulik, hanem a grafikán...ami nem lenne rossz, bár nekem kicsit "műanyagosnak" tűnik.

"Szerintem az egész a játékmeneten fog múlni"
ebben igazad van. Bár ebben a műfajban már mindent kihajtottak, amit a RTS adni képes. Nektek érdekes lesz egy AOE hupililában?

A tény az, hogy a lucasart jó példa arra, hogy (kivétel az első nagy játék - rogue squadron, dark forces) szarból akarnak repülőt csinálni. Hát nem fog sikerülni. Br most valakinek végre eszébe jutott, hogy talán használhatnának jól bevált engine-eket, de én azért el tudnék képzelni végre egy IGAZI FPS-t mondjuk Q3 motorral a lucasarts-tol... abban még bennelenne a feeling
andi
andi [189]
köszi a kioktatást
ha már valaki hozászolt a pcdométol
a szövegemhez akor tudnál a star wars tehe
phanto menace -é hez elmntést
küldeni arol amikor a 11-dik pályán
utojára megyek amidalával
elöre köszi
ja és a cimem "andorkacska@freemail.hu"
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (9 db)