25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Panty Raider

Idióta történet, gyenge vadászprogram engine, fürdőruhás nők. Egy újabb gyenge paródiajáték.

Írta: Wotan 1 hozzászólás

A Deer Avenger vadászprogram-paródia készítőinek egy elborult ötlete alapján született újabb játékuk, melyet ugyanarra a (nem túl komoly) engine-re építettek, mint előző játékukat, melyben egy szarvassal kellett vadászokra vadászni. Az újabb elmebeteg történet pedig a következő: Három földönkívüli csücsül egy űrhajóban, és olyan magazinokat nézegetnek, melyekben hiányos öltözetű hölgyek láthatóak. Gondolnak egyet és kitalálják, hogy még kellenek nekik meztelen nőkről fényképek, és itt kapcsolódunk be mi a játékba. Közlik velünk (miután elraboltak minket), hogy azokról a nőkről, akiket ők kijelölnek, fényképeket kell készítenünk, de természetesen a hölgyek fehérneműben legyenek láthatóak. Ha nem sikerül képeket készítenünk a szebbik nemről egy bizonyos időn belül, akkor felrobbantják a Földet. (Juj, ez már fáj…)

A küldetés előtt megtudjuk, hogy mely hölgyeket kell lefényképeznünk, majd több helyszín közül választhatunk, attól függően, hogy az adott személyek megjelenése szerintünk hol valószínűbb: az erdőben, a tengerparton vagy az ősi romoknál. Az egész program egyetlen szigeten játszódik, ezért a helyszínek mindig ugyanazok.

Különböző tárgyak állnak a rendelkezésünkre, melyek munkánkban segítenek: fényképezőgép, egy olyan szemüveg, aminek segítségével átlátunk a ruhán, egy mobiltelefon, valamint egy övtáska, amiben cukorka, bankkártya, rúzs, tükör, WC csésze (?!) és ehhez hasonló értelmes tárgyak találhatóak. Miután választottunk, hogy mely helyszínen táborozunk le, first person nézetben találjuk magunkat, de mozogni nem lehet, csak körül tudunk nézni. (Csakúgy, mint bármelyik vadászprogramban.) Innentől kezdve nincs más dolgunk, csak várni, hogy a célszemélyek feltűnjenek, és lencsevégre kaphassuk őket. Várakozásunkat lerövidíthetjük, ha használjuk a mobiltelefonunkat, és így – számomra teljesen rejtélyes okból kifolyólag – hamarabb bukkannak fel a kiválasztott nők.

Miután megpillantunk egy nőt, a ruha-átlátó szemüveggel be kell azonosítanunk a fehérneműje alapján, hogy rajta van-e a listánkon. Ha igen, akkor táskánkból célszerű valamilyen tárgyat kidobnunk a földre, mert mondjuk ha cukorkát rakunk ki, akkor odamegy a lány és elkezd örülni, hogy mit talált, és ilyenkor van időnk szép kényelmesen lefényképezni (Ó, Istenem de szép is lenne, ha az életben is elég lenne a lányoknak egy cukorka... :). Amíg a lány el van foglalva a cukorkával, addig el kell érnünk, hogy fehérneműben tudjuk lefényképezni. Ehhez rendelkezésünkre áll a Goop nevezetű ragacsos, zöld anyag, amit a földönkívüliektől kaptunk. Ennek segítségével tudjuk levetkőztetni a lányokat úgy, hogy egyszerűen meg kell őket dobálni ezzel az anyaggal (kár, hogy nincs mellékelve a játékhoz ennek a Goopnak az összetétele). Miután már hiányos öltözékben előttünk áll a hölgy, gyorsan le kell fényképezni és már készen is vagyunk a küldetéssel. Összesen három lányt kell lefényképezni és vége is a játéknak. Teljesen komolyan mondom, hat perc játék után megcsináltam a mission részt, és feltűnt a The End. Egyszerűen hihetetlen.

Persze nem csak a lányok vannak a Panty Raiderben, mert a fantáziadús készítők egy igen színes játékkal álltak elő. Míg mi a bokorban leskelődünk, állandóan előttünk parádézik egy férfi minden cél nélkül, és ha megdobjuk a varázsmasszánkkal, akkor bedagad a feje, felfordul és dülöngél balra jobbra, mint egy keljfeljancsi. De ez még mind semmi, mert van, hogy egy takarítónő jön be elénk (a strandon!) és üvöltözik bele a világba. Ha őt dobjuk meg a zöld trutymóval, akkor egyszerűen elolvad, csak a ruhája és a parókája marad ott örök mementóként, hogy a világ megtudja: itt takarítónő gyilkos járt.

Biztos bennem van a hiba, de mindezek után fogalmam sincs, hogy kiknek is készült ez a játék. Gyerekeknek biztos nem, hiszen még ha csak rajzolva is, de meztelen nők láthatóak benne. Felnőtteknek meg pont azért kevés, mert rajzolt nők vannak benne, szóval számomra örök homály fedi azt a kérdést, hogy a készítők vajon milyen célközönségre gondoltak. Vagy lehet, hogy az óceán másik partján teljesen másként gondolkodnak az emberek? A neten fellelhető külföldi cikkek szerint nem...

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Panty Raider
  • Panty Raider
  • Panty Raider
  • Panty Raider

Panty Raider

Platform:

Kiadó: Simon & Schuster Interactive

Forgalmazó: Dynamic Systems

Minimális rendszerigény: Pentium 133, 16 MB RAM, 4xCD-ROM

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Dzsoni
Dzsoni [184]
Hááhhhááhááááttttt... Én mondom, ekkora nagy baromságot még éééélettemben nem láttam :))
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (1 db)