Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Emperor: Rise of the Middle Kingdom

A Caesar és Pharaoh sorozatok készítői újabb városépítős játékon dolgoznak.

2002.05.23. 00:00 | szerző: Viper | Előzetes

A Sierra és az Impressions Games fejlesztésében készül az Emperor: Rise of the Middle Kingdom, amely a városépítős sorozat következő tagja. A játékban az ókori kínai települések helytartóinak szerepében a már megszokott lehetőségeken túl számos újítással is találkozhatunk, mint például a városépítős játékok történetében először megjelenő többjátékos móddal.

Emperor: Rise of the Middle Kingdom

Az Emperor: Rise of the Middle Kingdom a Kínai Nagy Falon belülre invitálja a játékost. Ez az első olyan játék a sorozatban, amely nem a mediterrán, hanem egy ázsiai kultúrát vesz alapul. Márpedig ismerve Kína 4000 évre visszanyúló történelmét, már előre lehet sejteni, hogy egy meglehetősen gazdag kultúrájú világban tevékenykedhetünk majd, amíg végigmegyünk a birodalom fordulatokkal teli történelmén. Mindez természetesen kihatással lesz a teljes játék hangulatár: az utcákon például állandóan gyönyörű ruhákba öltözött lakosok járkálnak a meseszép pagodák közt.

Ahogy eddig minden Impressions Games játékban, most is kiemelt szerepet kap a vallásvilág, amelyet jelen kultúrában a kínai zodiac és a Feng Shui tanok képviselnek. Az első esetében egy állatot kell választanunk jelképül, így az állat kínai zodiacban betöltött szerepe szerint a megfelelő jutalomban részesülhetünk. A Feng Shui tanokat pedig az építkezéseknél kell figyelembe vennünk, mégpedig úgy, hogy a különböző épületeknek szigorú harmóniában kell állnuik a környezetükkel a megfelelő szabályok szerint.

Emperor: Rise of the Middle Kingdom

Szintén újdonságot jelent a játékban, hogy az idő előre haladtával technológia fejlődésnek is tanúi lehetünk. Például ahogyan haladunk előre a történelemben, az újabb technológiáknak köszönhetően képesek leszünk vas fegyverekkel ellátni hadseregünket, akik így erősebbek lesznek a bronz fegyverekkel harcoló csapatoknál. Vagy a papírpénz feltalálásával sokkal hatékonyabbá tehetjük a pénz előállítását, hiszen elkészítésük rövidebb ideig tart, mint a fémpénzé.

Az Internet segítségével arra is lehetőségünk lesz, hogy barátainkkal együttműködve, vagy éppenséggel ellenük játsszunk. A játék egy sor együttműködéses és versengéses küldetést tartalmaz. Előfordulhat, hogy csak másokkal együttműködve leszünk képesek egyes monumentális építmények megépítésére, vagy egy bizonyos fokú bőség biztosítására. A versengéses módban pedig Kína egyeduralmáért kell csatáznunk ellenfeleinkkel. ■

Emperor: Rise of the Middle KingdomEmperor: Rise of the Middle KingdomEmperor: Rise of the Middle KingdomEmperor: Rise of the Middle KingdomEmperor: Rise of the Middle KingdomEmperor: Rise of the Middle KingdomEmperor: Rise of the Middle KingdomEmperor: Rise of the Middle Kingdom
Emperor: Rise of the Middle Kingdom
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Emperor: Rise of the Middle Kingdom

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló