Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

King of the Road

Egy kamionos játék jelent meg a JoWooD kiadásában.

2002.07.25. 00:00 | szerző: Peac | Ismertető/teszt

Már nem ismeretlen számunkra a virtuális kamionvezetés, hiszen nem ez az első próbálkozás a világtörténelemben. Igazából a személyes tapasztalatom az ezzel a dologgal kapcsolatban, hogy felesleges erőlködés, ugyanis hosszútávon az ilyesmit nem nagyon lehet élvezni, maximum a hálózati funkcióit, ami pedig legfeljebb a hangulatunkon javíthat, mert egy ilyen játékot ugyebár nem lehet véresen komolyan venni.

King of the Road

A játék a már ismert alapra épül: kamionokkal, teherautókkal és kis furgonokkal koptathatjuk egy olyan ország aszfaltját, ahol minden környezeti és földrajzi hatással találkozunk, kivéve a havazást és a jégesőt. Cserébe sűrűn jelentkezik nagy szél, eső és napszakok váltakozása. A cél pedig mindössze annyi, hogy bizonyos szállítmányokat eljuttassunk A pontból B pontba a lehető legrövidebb idő alatt, és ha lehet, ne sérüljön túlzottan a szállítmány a hosszú út során. Ezért természetesen pénzt kapunk. Minél gyorsabbak vagyunk, annál többet. Figyelnünk kell továbbá az üzemanyagműszerünket és az autó sérülésjelző műszerét. Ha ezek közül bármelyik nullára esik vissza, abban a pillanatban megáll az autó, ilyenkor a játék közben behívható menüből hívhatjuk a 911-et, és nem csekély pénzösszeg ellenében ismét működőképessé válik az autó. Mellesleg a játék tipikus európai. Az utakon legtöbbet német autókkal találkozhatunk és a pénzünket is Euróban méri a program.

Euróban kell fizetnünk, továbbá a közlekedési kihágások esetén is, már ha elfog a közeg. Ha az út szélén álló rendőrautó mellett nagy sebességgel hajtunk el, balesetet okozunk, vagy áthajtunk a piros lámpán, azonnal felszólít a szerv, hogy állítsuk meg autónkat. Ezután egy szép nagy összegű büntetés, és már mehetünk is tovább. Figyeljünk az égre is, mert helikopterről is figyelnek ám minket! Ha a felszólítás ellenére sem állunk meg, érkezik egy újabb felszólítás, miszerint ha nem állunk meg azonnal, tüzet nyitnak ránk és autónkra. Ha ez bekövetkezik, esélyünk sincs megúszni a dolgot, és elbukjuk a küldetést.

King of the Road

Magáról a verseny-részéről annyit lehet elmondani, hogy kezdetben nem egyszerű, ugyanis a teherautó, amivel kezdünk az összes többinél gyengébb teljesítményű, így nem valószínű a győzelmünk a nagyágyúkkal szemben. Küldetésünket egy roppant dühítő tényező is hátráltatja: ellenfeleinknek nem tetszik különösebben, hogy meg szeretnénk nyerni a versenyt, így előfordul, hogy előzésnél csak úgy simán letolnak bennünket az útról. Áruszállítás közben lehetőségünk van kis kitérőt tenni a versenypályára, ahol versenykamionokkal mérhetjük össze ügyességünket és gépünk erejét. A verseny nem különösebben nehéz, de igyekezzünk elkerülni a többieket, mert eléggé kiszámíthatatlan következménye lehet annak, ha összeakad egymással a két teherautó/kamion. A legmeglepőbb jelenség az, amikor is 100 km/h körüli tempónál egymással összeakad a két jármű, és egy pillanat alatt nullára fékeződik le mindkettő. – Úgy tűnik a program nem tudja hova tenni ezt a jelenséget.

A program külsejéről annyit lehet elmondani, hogy nem írnak vele világtörténelmet a fejlesztők, sem a hanggal, sem a grafikával. Elviselhetőek ugyan ezek a részei is a programnak, de egy kissé elhamarkodottnak tűnik az efféle kiegészítők kidolgozása.

King of the Road

A programot mindenképpen érdemes mindenkinek kipróbálni, de sajnos nem reménykedhetünk benne különösebben, hogy egy újabb szupersztár-játékot kaphattunk a kezünkbe. ■

értékelés

King of the Road

Pozitívumok
  • Változatos tájak
Negatívumok
  • Hamar unalmassá váló játékmenet
6,0
grafika 5
hangok 6
játszhatóság 7
hangulat 6
King of the RoadKing of the RoadKing of the RoadKing of the RoadKing of the Road
King of the Road
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
King of the Road

hozzászólások (20)

zoli JCDenton
zoli JCDenton 2008.01.18. 22:36
Én tudok:www.magyarítasok.hu
manlio
manlio 2008.03.14. 17:27
ITT CSAK A MUTIBAN VAN MÁSIK PÁLYA DE A RENDES SINGLÉBEN NINCS MÁSIK PÁLYA!!!!!!!!!!!!!8-)
Dr.Cosa
Dr.Cosa 2008.08.23. 11:16
Melyik a pause mód?
Nanda
Nanda 2009.06.17. 09:59
Sziasztok!

Miaz a level 1, 2, 105, stb.??;-)
Nanda
Nanda 2009.06.17. 10:02
Kinek van meg a the sims3?
ajánlott olvasnivaló