25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

DVD

Bővér szálló DVD

Három fiú egy lánykollégiumban - egy közepes vígjáték DVD-n.

Írta: Dino

Az utóbbi időben elég divatosak lettek a különböző tini-filmek, vagyis az általában közép- és főiskolásokat a történet középpontjába helyező horrorfilmek (Sikoly, Tudom mit tettél tavaly nyáron), ezek paródiái (Scary Movie), illetve vígjátékok (Amerikai pite). Ez utóbbiak gyakori velejárója az altáji humor és a szexualitás témája. Tulajdonképpen ezen vígjátékok körébe tartozik a DVD-n most megjelent Bővér szálló is.

Bővér szálló DVD

A történet főhőse három jóbarát, Dave (Barry Watson), Adam (Michael Rosenbaum) és Doofer (Harland Williams), akik egy fiúkollégiumban tengetik életüket. Csakhogy váratlanul meggyanúsítják őket a kollégium közös pénzének meglovasításával, amit az évente megrendezett hajókirándulás – mely során az öregdiákok munkalehetőséget is szoktak ajánlani a fiúknak – céljaira gyűjtögettek a lakók. Így aztán pillanatokon belül az utcán találják magukat, ahonnan útjuk – kisebb átöltözés után – a szomszédos leánykollégiumba vezet. Igen, mindhárman nőnek öltöznek, és így bejutnak az elszánt férfigyűlölő lányok közé. Köszönhetik mindezt a kollégium feminista vezetőjének is, Leah-nak (Melissa Sagemiller), aki a csúnya „lányokat” pártfogásába veszi. Innentől kezdve megkezdődnek a helyzetkomikumra és átlagos (vagy sok esetben inkább gyenge) poénokra épülő jelenetek, melyek hatására végül főhőseink kicsit más szemmel nézik korábbi társaikat. A történet vége pedig azt hiszem, mindenki számára nyilvánvaló, ezért nem is írnám le.

A film tulajdonképpen átlagosnak nevezhető, igazából semmi kiemelkedő nincs benne. Láthatunk néhány humoros jelenetet és egy rakás középszerű vagy inkább erőltetettnek nevezhető geget, buta vagy túlzottan gusztustalan ötletet. Ezek között a bevezetőben említett filmek kedvelői valószínűleg sok megszokott ismétlést is találnak.

A DVD kiadásra a film mellé kapunk egy rövidfilmet a fiúk beöltöztetéséről, sminkeléséről, azaz a lánnyá alakulásukról, a film előzetesét, valamint egy egyedi ötlet alapján készült összeállítást. Ennek lényege, hogy néhány jelenet felvételénél a stáb négy tagjának szemszögéből figyelhetjük az eseményeket, és akár menet közben – a nézőpont-váltó gombbal – átkapcsolhatunk a többiek kamerájára. A jelenetek előtt pedig mindegyik munkatárs röviden be is mutatkozik. Két teljes jelenetet és egy kisebb összeállítást nézhetünk meg ilyen módon. Magyar, angol és cseh nyelvű hangsávot találunk a korongon, Dolby Digital 5.1-es kódolásban. A feliratok között is megtaláljuk a magyar nyelvet.

Bővér szálló DVD

Egy közepes film extrákkal nem túl bőségesen ellátott DVD változatát kaptuk, de az érdekes megoldású, váltható kameranézetes „werkfilm” képében legalább valami újszerűt is láthattunk. Talán egyedül a film készítőinek kellene elgondolkodniuk azon, érdemes volt-e leforgatniuk a Bővér szállót...

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Bővér szálló DVD
  • Bővér szálló DVD
  • Bővér szálló DVD
  • Bővér szálló DVD
  • Bővér szálló DVD
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!