Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

Monte Cristo grófja DVD

Alexandre Dumas regényének újabb feldolgozása jól sikerült DVD kiadásban.

2003.04.22. 00:00 | szerző: Dino | DVD

Alexander Dumas ismert regénye került ismét megfilmesítésre a tavaly bemutatott Monte Cristo grófja című kalandfilmben, melynek nemrég elkészült a DVD változata is.

Monte Cristo grófja DVD

A történet valószínűleg sokaknak ismerős: Edmond Dantes (James Caviezel) egy egyszerű, tudatlan tengerész, aki egy véletlen folytán egy összeesküvés közvetett szereplőjévé válik. Legjobb barátja, Fernand Mondego (Guy Pearce) azonban feladja a hatóságoknak, akik If börtönszigetére száműzik Dantes-t. Itt találkozik egy hasonló sorsú szerzetessel, Faria atyával (Richard Harris), aki pártfogásába veszi az ifjút, és megtanítja írni, olvasni, párbajozni. Együtt készítik elő a szökést, melyet azonban a szerzetes már nem él meg. Dantes kisebb kaland kíséretében végül hazajut, ahol szövevényes bosszút készít elő az időközben volt barátnőjét feleségül vevő Mondego ellen.

A DVD átirat minősége kiváló lett, a sok sötét jelenet éppolyan éles, mint a nappali felvételek. Mindehhez 5.1-es hang társul (angol, olasz és spanyol nyelven), remekül megadva a kalandok hangulatát. Annak ellenére, hogy magyar nyelv csak a feliratok között szerepel, extrák terén is korrekt DVD kiadásról beszélhetünk. Megnézhetjük a filmet a rendező, Kevin Reynolds kommentárjával, majd belevethetjük magunkat a kimaradt jelenetekben, melyek előtt szintén hallhatunk kommentárt a készítőktől. Megnézhetjük, hogyan gyakorolták a vívást a színészek a parkolóban, illetve több kameraállásból is szemtanúi lehetünk a fő párbaj-jelenetnek. Végül egy jelenetet megtekinthetünk úgy, hogy közben a különböző hang-rétegeket kapcsoljuk be hozzá, azaz csak az aláfestő zenét, vagy a párbeszédeket, a zörejeket, illetve az egészet együtt.

Monte Cristo grófja DVD

Az új Monte Cristo film egy újabb feldolgozása a klasszikus történetnek, egy érdekes kalandfilm, melyet jól kiegészítenek a korongra került extrák. Mint film inkább csak az egyszer nézhető kategóriába tenném, DVD-ként azonban elég jól szerepelt. ■

Monte Cristo grófja DVDMonte Cristo grófja DVDMonte Cristo grófja DVDMonte Cristo grófja DVD

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló