Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

Monte Cristo grófja DVD

Alexandre Dumas regényének újabb feldolgozása jól sikerült DVD kiadásban.

2003.04.22. 00:00 | szerző: Dino | DVD

Alexander Dumas ismert regénye került ismét megfilmesítésre a tavaly bemutatott Monte Cristo grófja című kalandfilmben, melynek nemrég elkészült a DVD változata is.

Monte Cristo grófja DVD

A történet valószínűleg sokaknak ismerős: Edmond Dantes (James Caviezel) egy egyszerű, tudatlan tengerész, aki egy véletlen folytán egy összeesküvés közvetett szereplőjévé válik. Legjobb barátja, Fernand Mondego (Guy Pearce) azonban feladja a hatóságoknak, akik If börtönszigetére száműzik Dantes-t. Itt találkozik egy hasonló sorsú szerzetessel, Faria atyával (Richard Harris), aki pártfogásába veszi az ifjút, és megtanítja írni, olvasni, párbajozni. Együtt készítik elő a szökést, melyet azonban a szerzetes már nem él meg. Dantes kisebb kaland kíséretében végül hazajut, ahol szövevényes bosszút készít elő az időközben volt barátnőjét feleségül vevő Mondego ellen.

A DVD átirat minősége kiváló lett, a sok sötét jelenet éppolyan éles, mint a nappali felvételek. Mindehhez 5.1-es hang társul (angol, olasz és spanyol nyelven), remekül megadva a kalandok hangulatát. Annak ellenére, hogy magyar nyelv csak a feliratok között szerepel, extrák terén is korrekt DVD kiadásról beszélhetünk. Megnézhetjük a filmet a rendező, Kevin Reynolds kommentárjával, majd belevethetjük magunkat a kimaradt jelenetekben, melyek előtt szintén hallhatunk kommentárt a készítőktől. Megnézhetjük, hogyan gyakorolták a vívást a színészek a parkolóban, illetve több kameraállásból is szemtanúi lehetünk a fő párbaj-jelenetnek. Végül egy jelenetet megtekinthetünk úgy, hogy közben a különböző hang-rétegeket kapcsoljuk be hozzá, azaz csak az aláfestő zenét, vagy a párbeszédeket, a zörejeket, illetve az egészet együtt.

Monte Cristo grófja DVD

Az új Monte Cristo film egy újabb feldolgozása a klasszikus történetnek, egy érdekes kalandfilm, melyet jól kiegészítenek a korongra került extrák. Mint film inkább csak az egyszer nézhető kategóriába tenném, DVD-ként azonban elég jól szerepelt. ■

Monte Cristo grófja DVDMonte Cristo grófja DVDMonte Cristo grófja DVDMonte Cristo grófja DVD

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló
Egy rém rendes család DVD Egy rém rendes család DVD
Eragon DVD Eragon DVD
Alice Csodaországban DVD Alice Csodaországban DVD