Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

The Movies

"Nicsak az öreg a 23. jelentből..."

2003.05.16. 00:00 | szerző: Lacko | Előzetes

A minap fejeztünk be a barátaimmal egy filmet. Amolyan háborús akciófilm. Az első filmünk... Azt hittük könnyű lesz. Amikor az ember nézi a filmeket a moziban, olyan pihekönnyűnek tűnik az egész. Aztán rájön, hogy fittyfenét! Ma már egész máshogy kezdenék neki... De hát tanulni sosem késő.

The Movies

Persze ha nem kell összeszervezni a színészeket, az operatőrt, aztán később a vágót – mivel ezek a munkatársak virtuálisan, bármely éjszaka a rendelkezésedre állnak – mindjárt könnyebb! Ezért várom már pár hónapja a The Moviest. Amióta megláttam az első screenshotokat róla, egyből beleszerettem. Itt van Peter Molyneux vadiúj Hollywood-szimulátora.

Bár a fejlesztő Lionhead Studio inkább Sims-szerű „élet szimulátorként” definiálta új játékukat, gondolom ez inkább a marketingnek szólt, meg annak, hogy a Sims-et (bár én nem rajongok érte) már hosszú hónapok óta nem lehet leverni az eladási listák éléről. És hát ugye egy filmkészítő játék az igencsak eredeti ötlet, az eredeti ötletek meg vagy nagyot szólnak, vagy nagyot buknak. Ezért aztán nem árt kicsit megtámogatni egy bevált ötlettel.

The Movies

Tehát hollywoodi álomgyárunkat vezethetjük 1920-tól 2020-ig és készíthetünk minél klasszabb, minél művészibb, minél jövedelmezőbb filmeket. Ebben a 100 évben persze sok minden változott: a némafilmből hangosfilm lett, a fekete-fehér kiszínesedett, a robot szörnyeket felváltották a renderelt szörnyek, stb. Ezeket a technikai újdonságokat természetesen mi is felhasználhatjuk.

Persze nem a technológia kiválasztásával indul egy film. Először is forgatókönyvet kell szereznünk valahonnan. Van, amivel minket bombáznak és van olyan, amiért csengetnünk kell. És persze lehetőségünk lesz visszaküldeni forgatókönyvet átírás végett. Ezen kívül a színészekre is nekünk lesz dolgunk.

The Movies

Először is meg kell kreálnunk őket, aztán pedig szép lassan sztárt nevelnünk belőlük. Színészeink folyamatosan fejlődnek, ami jó dolog, de sajnos a sikereikkel együtt idióta sztár-allűröket is felvesznek. Rajtunk múlik majd, hogy ezeket elfogadjuk – kockáztatva ezzel a filmünk sikerét – vagy a sarkunkra állunk, melynek az is lehet a következménye, hogy időrabló nevelésünk hálátlanul elhagyja stúdiónkat, és egy nagy névvel leszünk kevesebbek.

Elkészült filmjeink – természetesen/sajnos – nem készülnek el valójában, csak egy rövid bemutató (trailer) formájában. Ezt azonban kitehetjük a web-re egyrészt mások örömére, másrészt alkotásunk megmérettetésére, hiszen virtuális Oscar-díj verseny is lesz a játék online közösségében. Ráadásul – a Sims-hez hasonlóan – egy teljes, sajátos designnal megáldott weboldal is keletkezik minden mini-filmünkhöz, mely fontos és érdekes információt tartalmaz filmünk virtuális és valódi rajongói számára.

The Movies

Eddig az infók. Most jön a vélemény. A The Movies nagyon sikergyanús játék. Természetesen nem lehet elvárni tőle, hogy végtelen változatosságot mutasson és bármilyen filmet el lehessen készíteni benne. De ezeknek a variációknak a száma nagyon fontos. Ha ezek egy bizonyos küszöböt nem érnek el, nagyon könnyen bugyuta bukás is lehet belőle. Én – a saját érdekemben is – drukkolok a The Movies-nak... ■

The MoviesThe MoviesThe MoviesThe MoviesThe MoviesThe Movies
The Movies
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
The Movies

hozzászólások (4)

Bugs Bunny
Bugs Bunny 2003.05.18. 00:55
es lehet majd haborus jelenetet csinalni benne? mer ha igen kell!!!
Palika
Palika 2003.05.18. 12:26
Szerintem biztos, hogy lehet benn!
A képekről azt néztem, hogy lehet zombis,westernes,drakulás filmeket csinálni.
De ez nagyon kevés kép!!!;-)
Lacko
Lacko 2003.05.19. 09:17
Háááát én is nagyon remélem, de inkább most azt gondolom, hogy nem lehet vele, nehogy csalódnom kelljen majd benne. (Lackó aki nem is pesszimista olyan nagyon, csak hát sok játékban csalódott már) :)
Lucian999
Lucian999 2004.07.29. 14:19
Hello azt akarom kérdezni tőletek hogy nemtudjátok megmondani hogy mikor jelenik meg a játék?:-D
ajánlott olvasnivaló