25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Men of Valor: The Vietnam War

A MoHAA fejlesztőcsapata vietnámi témában is készít egy hasonló FPS-t.

Írta: Morello 143 hozzászólás

Újabban kezdenek ismét előtérbe kerülni a vietnami háborút feldolgozó játékok. Az ősrégi NAM, majd a M.I.A és hasonló játékok után jött egy kis szünet, most pedig ismét hódít a téma, elég, ha csak a Vietcong sikereire gondolunk. A Medal of Honor fejlesztőgárdája, a 2015 nevű csapat úgy akarja megünnepelni előző játéka születésnapját, hogy januárban bejelentették az „utód”, a Men of Valor: The Vietnam War készítését Xbox-ra és PC-re.

A Men of Valor-nak még a hangzása is feltűnő hasonlóságot mutat a Medal of Honor-ral, ám az ígéretek szerint mindenben szebb, jobb, izgalmasabb, stb. lesz, mint az előd (persze, ezeket a szlogeneket már ismerjük... :-) A játék a legújabb Unreal technológiát, azaz az Unreal Warfare motort fogja használni, ami a látvány minőségét rögtön előre is vetíti. Márpedig a vietnami dzsungel megformálása azért jóval nagyobb kihívást jelent, mint az eddigi MOHAA-s hadszínterek, nem beszélve a benne kaméleonként rejtőzködő ferdeszeműekről.

Nemcsak a terep lesz valósághű, hanem maguk a küldetések is: tengerészgyalogosunkkal a háború elejétől egészen a végéig részt vehetünk a legismertebb, legfontosabb hadműveletekben, változatos missziókban. Akárcsak a Vietcongban, itt sem egyedül vonulunk harcban, hanem egy kis csapatot kommandírozva, társaink pedig igyekszenek megkönnyíteni a dolgunkat (vagy megnehezíteni. Ez az MI függvénye lesz...) A játékmenetet is realisztikusabbnak ígérik, mint amilyen a MOHAA-ban volt, lévén már 1-2 lövéstől is elpatkolunk, nem fogjuk tudni 2 HP-s csúszó-mászóról felgyógyítani magunkat 100-as Supermanre (esetleg Sniperman-re :o)

Az egyszemélyes küldetésekben olyan feladatokra számíthatunk, mint például egy Huey helikopter oldalából tüzelés az ellenfélre, motorcsónakkal manőverezés a folyó ellenség által őrzött szakaszán, vagy a vietkongok barlangrendszerén átjutás. Mindezt olyan célokért, mint például egy pilóta kimenekítése, ellenséges objektumok megsemmisítése, vagy felderítő őrjáratok végzése.

Multiplayerben kooperatív módban segíthetjük egymást az amerikaiak oldalán, illetve lehetőségünk van megtapasztalni a háborút ferde szemmel is... Na jó, ezt gyorsan befejezem, mert még a végén a vietnámiak is jönnek itt nekünk diplomáciai balhézni a fórumon. :o) Az egyszemélyes küldetéseket helyi hálón, interneten (vagy Xbox Live-on) keresztül egyszerre négyen közreműködve játszhatjuk majd le. Az egymás elleni többszemélyes módban olyan feladatok várnak ránk, mint például csapatunkkal egy bunker elfoglalása, vagy egy rejtekből támadás a Ho Si Minh-ösvényen.

Az a véleményem, hogy a Men of Valor elkésett a Vietcong után, mert gyakorlatilag semmi olyat nem tud (jelen állás szerint) felmutatni, ami a másikban már ne lenne benne. Sőt, a küldetéstípusok nagy része, valamint a járművek használata már a Medal of Honor-ból is ismerős. Talán az egyetlen dolog, amiben egy ilyen valós történéseken alapuló FPS játék előreléphetne, az a „szitává lövöm az összes sárgát, mert én vagyok az amerikai faszagyerek, háháhá” típusú felfogás mellőzése lenne. Mert hiába a realisztikus játékmenet, a végén úgyis mindig ez sül ki belőle, lásd MOHAA. De azt hiszem, ennek az esélyét meg lehet előre jósolni. Jómagam kíváncsi vagyok, megélem-e még valaha azt, hogy egy II. világháborús vagy vietnámi játékban az amcsik számára ellenséges oldalról IS lehessen egyjátékos módban nyomulni, küldetéseket végrehajtani. Na de ne álmodozzunk...

A játékot a Vivendi kiadásában jövőre ígérik, talán a MOHAA második születésnapján már nyomulhatunk is vele.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Men of Valor: The Vietnam War

Platform:

Fejlesztő: 2015

Kiadó: Vivendi Universal Publishing

Megjelenés: 2004. október

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Spartan Spirit
Spartan Spirit [427]
Te inkább csak egyed tovább azt a ló tetemet! :-D
Spartan Spirit
Spartan Spirit [427]
:-D:-D:-D
Lacko
Lacko [11496]
Hát látod, te rosszkor ültél fel a spamnek. Amikor én ültem fel, akkor vezettünk... Én tök jól utánna néztem, te viszont rosszúl, mert neked már azt mutatta, hogy vesztünk. ;-)

Mint leírtam lentebb, nagyon hasonlítasz rám sok mindenben: például pofátlan vagy :D
Spartan Spirit
Spartan Spirit [427]
Imhol ismét a cím: Time szavazás

Bár korábban is megadtam már egyszer. :-P Itt bizony több, mint 30%-ot rávertek a magyar forradalomra az amerikai spam-gyártók. :-((

Bocs, de azért te nem csak a figyelmemet hívtad fel valamire, hanem csúnyán prejudikáltál is. Egyébként kettőnk közül nem én ültem fel a spam-nek. Te ugyanis utánamentél, amikor megkaptad, én nem! Nem szoktam sem megrendelési és egyéb felhívásokkal, sem 'küldd tovább'-akciókkal foglalkozni. Véletlenül nem vágtam ki nyomban a levelet, és beugrott, amikor a hozzászólást írtam. Pusztán az adataim hitelesítése miatt néztem meg a site-ot. Én utánanézek a dolgoknak, mielőtt leírom őket...

SHIFT+REFRESH-t el ne felejtsd! ;-)
Lacko
Lacko [11496]
Add meg az URL-t és megnézem. Amikor két hete (amikor írtam, akkor még egy hete csak) megnéztem, még mi vezettünk legalább 10%-nyival. Ha most nem ez lesz a helyzet, akkor BELÁTOM, hogy azóta belehúztak a maszopos autópályabuzik. Csak arra akartam felhívni a figyelmedet, hogy nem kell bedölni a spam-eknek. Mert amikor én megkaptam ezt a spamet, egy szó sem volt igaz belőle.
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (143 db)