25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Postal 2: Share the Pain

Az elborult FPS multiplayer kiegészítésével együtt magyar szinkront kapott.

Írta: Dino 19 hozzászólás

Évekkel ezelőtt nagy port kavart a Running with Scissors fejlesztőcsapat Postaljának megjelenése. A játékot, melyben gyakorlatilag egy tömeggyilkost kellett alakítanunk, több országban is betiltották. Nem kisebb felhajtás kísérte az egy éve megjelent folytatást sem, melyben bár a feladatok sok esetben inkább békések voltak – pl. hozzunk tejet a boltból –, a végeredmény azért mindig egy kis mészárlás volt.

Tavaly év végére megjelent a játék kiegészítője a Share the Pain is, mely elsődlegesen a sokak által hiányolt multiplayer részt adta hozzá. Ezt a bővített verziót választották ki az 576 Media munkatársai arra, hogy hazánkban is boltokba kerülhessen a játék. Mindennek pedig megadták a módját is: a játékhoz teljes szinkron készült, ráadásul igen elérhető áron, az EVM sorozat keretében dobták piacra.

Az alapjáték gyakorlatilag megegyezik a korábban már bemutatott verzióval: egy Unreal engine-re épülő FPS-t kapunk, melynek napokra osztott története során különböző feladatok teljesítése a cél. Persze az új verzió már tartalmazza az időközben megjelent patcheket is, így például csökkent a helyszínek közti – eredetileg hosszúra nyúlt, és emiatt sokat kifogásolt – töltési idő, de a legfontosabb újdonság az eredeti változathoz képest a multiplayer játékmód. A már említett magyar szinkron pedig elég jól sikerült. Az amúgy se a kisebbeknek szánt játékban vagány főhősünk beszólásai jól beleillenek a játék hangulatába. Emellett két új helyszín (Underhub és Tora Bora) és egy új tömegpusztító fegyver is belekerült a játékba.

A multiplayer öldökléshez 14 pályát kapunk, melyeken négy játékmódban irthatjuk a többieket. Karakterünket a játékban megjelenő szereplők közül választhatjuk ki, Postal Dude-tól egészen az RWS tagjaiig, így akár a fejlesztők főnökét, Vince Desit is irányíthatjuk. A két alap játékmód – normál és csapat deathmatch – mellé két másik játéktípus került: a Csenésben az ellenség Postal Babe-jét kell megszerezni, ez gyakorlatilag a hagyományos FPS-ek Capture the Flagjének felel meg, míg a Megszerzésben tíz pénzeszsákot kell begyűjtenünk. Minden egyes zsák megszerzése növeli életerőnket, de ha megölnek, mindet el is veszítjük. Az nyer, akinek sikerül összeszednie a tíz zsákot. Sajnos hazai szerverrel nem találkoztam, így a nagy ping miatt nem volt annyira élvezetes a multiplayer játék. Mindenesetre az látszik, hogy a Quake/UT játékokkal nem fog ez versenyre kelni multi téren, de akit megragadott a Postal 2 világa, annak további öldöklést kínál a mások elleni játék.

A Postal 2 tehát végre hivatalosan is elérhető hazánkban, együtt a multiplayer kiegészítővel és egy jól sikerült magyar szinkronnal. Ez így már tényleg egy teljes játék, mely hosszú ideig le tudja kötni az agresszióját levezetni kívánó játékost. Egy dolgot viszont továbbra sem szabad elfelejteni: szigorúan 18 éven felülieknek!

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

85%
grafika
8
hangok
8
játszhatóság
8
hangulat
9
Pozitívumok
  • Magyar szinkron
  • Multiplayer játékmód
Negatívumok
  • Mára már jócskán elavult 3D engine

További képek

  • Postal 2: Share the Pain
  • Postal 2: Share the Pain
  • Postal 2: Share the Pain
  • Postal 2: Share the Pain
  • Postal 2: Share the Pain
  • Postal 2: Share the Pain

Postal 2: Share the Pain

Platform:

Fejlesztő: Running with Scissors

Forgalmazó: 576 Media

Minimális rendszerigény: Pentium III 733 MHz, 128 MB RAM, 32 MB-os 3D kártya, 8xCD-ROM, 1,5 GB HDD

» Tovább a játék adatlapjára

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Petyboy_19
Petyboy_19 [1]
Lécci valaki segitsen én a harmadik napon akadtam el !! már minden megvan csak az öregember-es nincsen ! hiába megyek a kijelölt helyre semmi nincs ott aki tud léccike segitsen !! előre is nagyon köszönöm !!:-((
MetalRat
MetalRat [7]
nem fogsz nagyon talalni magyarositast, mivel magyarul jelent meg
edimark
edimark [1]
Kellene help honnan szedem le a szinkront??
carbonpeti
carbonpeti [42]
ja és LORDS: az eredeti POSTAL 2 a postal 2 shair the pain....
carbonpeti
carbonpeti [42]
vag megölöd azt a papot (én az összeset megöltem) aki gyóntat....:-)
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (19 db)