Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Buka játékok 2005-ben

Összefoglaló az orosz kiadó első félévi játékairól.

2005.01.17. 00:00 | szerző: Dino | Egyéb

A szeptemberi EGN kiállítás idején alkalmam nyílt találkozni Londonban az orosz Buka Entertainment PR-osával, Julia Gribonosovával, aki röviden bemutatta az elkövetkező időszakban várható új játékaikat. Lássuk tehát, mikre is számíthatunk tőlük a 2005-ös év során!

Buka játékok 2005-ben
Julia Gribonosova, a Buka PR-osa

A Lesta Studio fejleszti a második negyedévben megjelenő Pacific Storm második világháborús stratégiai játékot. A csendes-óceáni hadszíntéren játszódó RTS-ben részletesen, történelmi hűséggel modellezett 3D csatahajókat, repülőgép-anyahajókat, tengeralattjárókat, repülőgépeket és más harci egységeket kapunk, és lehetőségünk lesz first-person nézetben is irányítani egy-egy repülőt vagy tengeralattjárót. Természetesen nem marad ki belőle a hálózati játékmód se.

Az első negyedévben várható a Hellforces, egy véres FPS játék. Az alaptörténet szerint egy biofizikus rájött, hogyan „vegye ki” az emberek testéből lelküket, és használja azt energiaforrásnak. A lélektelen testek zombivá váltak, melyeket aztán pokoli lények szálltak meg. Egy párhuzamos világból egy démon, Baphomet is így tett, és hamarosan a Lucifer kultusz alapítója lett, legfőbb terve pedig az volt ezzel, hogy egy kaput nyisson, melyen keresztül Lucifer az emberek világába jöhet. A sátánista szekták hamar csatlakoztak Baphomethez. Főhősünk feladata nem más, mint harcolni Lucifer követői ellen.

A második negyedévben várható a The Stalin Subway. Az 1952-ben játszódó FPS-ben egy KGB ügynök szerepében Sztálin gonosz terve – a bolsevik pártgyűlés idején egy titkos fegyver használata – ellen harcolni. A játék metróállomásokon, egy titkos katonai földalatti vonalon, katakombákon és számos más helyszínen játszódik. A prospektusban szereplő képek között egy ismerős járműrészlet is látszódott: a nálunk is megszokott kék metrószerelvény egy kocsija – a játékban lehetőségünk is lesz vezetni a földalattit. A játékban számos moszkvai látványosság fog fotorealisztikusan megjelenni: a Kreml, a Moszkvai Állami Egyetem, metróállomások, stb. A realisztikusság lesz a fő kulcsszó, ennek megfelelőek lesznek a fegyverek is: PTRS-41, RKG-3 gránát, Molotov-koktél, lángszóró és számos egyéb fegyver az 50-es évekből. Multiplayer módban deathmatch mellett különböző csapat alapú játékok is várnak majd ránk.

Buka játékok 2005-ben
Pacific Storm

Szintén FPS lesz az Operation: Matriarchy, mely a tervek szerint az első negyedév során készül el. A sci-fi játék helyszíne a Velian bolygó, ideje pedig a XXIV. század második fele. A történet szerint egy idegen vírus megfertőzte a bolygó összes női lakóját, és egy földönkívüli lény tartja őket irányításuk alatt. A Szövetség egy felderítő csoportot küld a Velianra, hogy megküzdjenek az idegen lényekkel. Mi ennek a csoportnak egyik tagját irányíthatjuk, legfőbb ellenfeleink pedig a gyengébb nem mutálódott képviselői lesznek. 20 pályán keresztül harcolhatunk 16 fegyver segítségével, hogy megmentsük az emberi fajt a teljes pusztulástól.

Számos autós játék volt már, melyben egy-egy nagyváros forgalmába csöppenhettünk bele járművünkkel. Ilyen lesz a Moscow Rush is a második negyedévben. A címnek és az orosz fejlesztőknek megfelelően a helyszín az orosz főváros, ahol főhősünk autójával barátait szállítmányozza és utcai versenyekben vesz részt. A mi választásunk, hogy tisztes versenyek során, vagy bűnözők vezetőjévé válva szerezzük meg a pénzt álmaink autójára. A játékból természetesen nem marad ki a Lada se.

Horror játékokból is egyre több készül, ezek egyike lesz a második negyedévben várható Pathologic is. Az ősi sztyeppék mélyén egy generációkon keresztül fennmaradó elkülönült kis közösséget egy rejtélyes vírus kezdi tizedelni. Három idegen érkezik a városkába, egyikük szerepében kell túlélnünk a történetet. A három karakternek megfelelően három különálló történeti szál vár ránk, számos lehetséges befejezéssel. ■

Buka játékok 2005-benBuka játékok 2005-benBuka játékok 2005-benBuka játékok 2005-benBuka játékok 2005-ben

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló