25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Rendezvények

E3 2006: Activision

Az Activision fő attrakciója az Enemy Territory: Quake Wars volt.

Írta: Delta

Az Activision az idei E3-on is látványos standdal képviselte hamarosan megjelenő játékait. Kiállítási területük legszembetűnőbb eleme a PS2/3 és Xbox360-ra megjelenő Tony Hawk's Project 8-at népszerűsítő félcső, amelyen minden nap többször látványos deszkás és BMX-es bemutatókat tartottak, miközben ismert kommentátorok fokozták a közönség hangulatát. A deszkások mellett egy kisebb kialakított részben folyt három napon keresztül a cég által szervezett Call of Duty 2 bajnokság, és ez a hely szolgált a Call of Duty 3 bemutatására is, melyet az ősz folyamán ad majd ki a cég mégpedig csak az új generációs konzolokra.

A félcső másik oldalán egy pókerasztal foglalt helyet, ahogy egy láthatóan profibb játékosokhoz szokott krupié mutatta be a kiállítás látogatóinak a póker alapjait. Az Activision ezzel a World Series of Poker licencelt sorozatának legújabb részéhez próbált kedvet csinálni. A PC-re és konzolokra is megjelenő újabb részt persze ki is próbálhattuk a valódi asztal körül elhelyezett gépeken: ebben az epizódban történet alapú játékmenetet készítettek az alkotók, ahol kezdő játékosként indulunk és mentoraink segítségével innen kell megnyernünk a bajnokságot.

A másik hangsúlyosabb részt egy 12 PC-ből álló asztal körül alakították ki a szervezők, itt lehetett közelebbről szemügyre venni a cég idei legnagyobb PC-s játékát, az Enemy Territory: Quake Warst. Az Activision úgy döntött, hogy a legjobb a „mélyvíz-módszer”: egy rövid bevezető videó után 12 érdeklődőt két csoportra osztva rögtön a gépek elé ülve ki is próbálhattuk a játékot. A Quake Wars műfaja on-line multiplayer akció-stratégia. A játékot két oldal, az emberek és a stroggok oldaláról is játszhatjuk, és mindkét oldalon nagy hangsúlyt kap majd a taktika és a csapatjáték. Épp ezért mindkét faj esetén öt kasztból választhatunk, nevezetesen Soldier, Field Ops, Engineer, Covert Ops és Medic az embereknél, Aggressor, Opressor, Constructor, Infiltrator, és Technician a stroggoknál. Természetesen a kasztok szerepe és tulajdonságai eltérnek, és ezeket a tulajdonságokat a játék közben fejleszthetjük is. A küldetések teljesítéséhez általában mindkét oldalon szükség van több kaszt különleges képességeire is, ahogy ezt a rövid bemutatón is láthattuk: a mérnök segítsége nélkül a katonák nem tudták volna elfoglalni a híd túloldalán az indítóállomást.

A grafikus motort is fejlesztették, erre persze a producerként a háttérben álló id Software neve szinte garancia. A dinamikus fények és árnyékok valamint a fejlesztett fizikai engine mellett a legnagyobb változást a MegaTexture nevű részletes kültéri megjelenítés hozza, ami tényleg elég meggyőzőre sikeredett. Ez a változtatás el is kel egyébként, hiszen mindkét oldalon számos járművet is vezethet a játékos, az egyszerű szállító járművektől a tankon és helikopteren át egészen a strogg mech-walkerig, így a belátható és bejárható terület hatalmas. Bár mi a videós bevezetőből csak egy keveset láthattunk és emiatt a csapatjátékban nem teljesítettünk túl fényesen, a játék jó szórakozásnak ígérkezik. Hogy pontosan mikor kaphatjuk kézbe a játékot, arról az Activision még nem adott pontos tájékoztatást.

A cég emellett csak kisebb területet szentelt néhány PC-s újdonságnak. A Lionhead csapata kiad a The Movieshoz egy kiegészítőt amit a Stunts & Effects Expansion Pack címmel láttak el. A cím nagyjából takarja is a lényeget: több különleges effekttel dobhatjuk fel filmjeinket, mint például robbanások, füst effektek, víz és időjárási elemek, vagy akár látványos lézer effektusok. Látványos kaszkadőrtrükkök is elérhetők a csomagban, és új helyszínek is kerülnek a játékba. Emellett növekszik a kellék- és a járműválaszték is. Rendelkezésünkre áll majd a speciális effektek forgatásához blue screen és green screen is, és lehetővé válik a kamera mozgatása is a jelenetek forgatása során.

A Marvel: Ultimate Alliance a Marvel képregények szuperhőseit hozza el egy akció-RPG játékban, PC-re és konzolokra egyaránt, míg az Over the Hedge a DreamWorks azonos című rajzfilmjét jeleníti meg, persze inkább gyerekeknek szánva.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • E3 2006: Activision
  • E3 2006: Activision
  • E3 2006: Activision
  • E3 2006: Activision
  • E3 2006: Activision
  • E3 2006: Activision
  • E3 2006: Activision

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!