25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

DVD

Vadkaland DVD

Írta: InterCom

Amikor kialszanak a fények, a város nyugalomba vonul, a villamos is aludni tér és nem csilingel tovább, akkor kel életre a new york-i állatkert. Sámson és prémes barátai, ahelyett, hogy ketreceikben üldögélnének, és a csillagokat számolnák, egy óvatlan pillanatban tengerentúli útra mennek. A Disney legújabb animációs meséje, a Vadkaland szeptember 19.-től már DVD-n teremt jókedvet és lopja be nappalinkba a dzsungel hangjait, színeit, hangulatait. Szimba után szabadon ezúttal Sámson, az oroszlán viszi a prímet, aki megszökött kölyke, Ryan után indul terepre, a rettegett rengetegbe. Mellette a vadonbeli mentőexpedíció résztvevői: Larry, a széllelbélelt anakonda, Benny, a romantikus mókus, Bridget, a városi élethez szokott zsiráf, valamint Nigel, a csípős megjegyzéseiről közismert koala.

A humoros, kalandos történettel egyetemben, a DVD-n kitűnő 5.1-es szinkronnal élvezhetjük az állati hangok artikulált kavarodását is. Azonban jól járunk, ha belehallgatunk az eredeti, angol nyelvű verzióba előbb. A mosolyt fakasztó karaktereknek többek között Kiefer Sutherland, James Belushi valamint a mindenkori Kirk kapitány, William Shatner adta kölcsön ezúttal baritonját. Egy kedves anekdota is fűződik egyikükhöz. Kiefer Sutherland miután állandó ingázásban volt a 24 című sorozatának forgatási helyszíne és a szinkronstúdió között az autópályán, vezetés közben gyakorolta Sámson jellegzetes üvöltését. Rögtönzött alakításával időnként a rémületet hozta a női sofőrökre, akik a mellette lévő sávokban haladtak. Ez a különleges pillanat ugyan nem található meg az extrák között, de számtalan más, vidám kisfilm igen. Láthatunk például 5 kimaradt jelenetet, amelyek a befejezetlen animációjukkal együtt is nagyon mulatságosak. Például az parázs párbeszéd, amely a mentőcsapat tagjai között zajlik vagy éppen Benny rózsaszín álma, amelyben teljesen eltekeri szívszerelme, Bridget fejét. Az Everlife – Real Wild Child című ütemes, trend – és sikergyanús slágere után, egy parádés önálló paródia showt láthatunk Eddie Lizzard-tól. A jelenleg épp mozikban futó Szuper Exnőm sztárja a koala angol hangja volt. Négy perces poén áradatában bemutatja, hogy mire képes a kedves kis maci ha elemében van és felpörgeti magát, legalább is, ami a beszédet érinti.

Az őrület csak fokozódik az „Ismerd meg Colint” kisfilmben. A sokat sejtető név, Colin Cunninghamet takarja, aki a Disney filmek vizuális effektusaiért felelős szakemberből vált a kötekedő szirtiborz szinkronhangjává a mesében. Beleshetünk a kulisszák mögé és választ kapunk, hogy mi miatt esett rá a szereposztók választása. A vicces figuráktól hemzsegő rajzfilmet Steve "Spaz" Williams rendező és Clint Goldman producer hozták létre, akik a számítógépes animáció úttörőinek számítanak. Korábban részt vettek többek között a Jurassic Park, A maszk és a Terminátor 2 című megaprodukciók létrehozásában. Nem hazudtolták meg magukat most sem. Kalandban, látványban és humorban ezúttal sem lesz hiány.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Vadkaland DVD
  • Vadkaland DVD

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!