Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Guild Wars Nightfall

Hamarosan megnyílik az újabb birodalom az NCSoft online RPG-jében.

2006.10.20. 00:00 | szerző: Dino | Előzetes

Már csak egy hét, és mindenki belevetheti magát a NCSoft méltán népszerű online RPG-jének újdonságaiba. Lássuk, mi minden vár ránk a második kiegészítő csomagban!

Guild Wars Nightfall

Mindenekelőtt egy új birodalom került a kiegészítőbe, a leginkább afrikai hangulatú Elona, mely három provinciából áll: Istan, Kourna és Vabbi. Amióta a nagy hős, Turai Ossa a Kristály Sivatagba zarándokolt, a három területnek külön uralkodói vannak, azonban kereskedelem és védelem szempontjából igencsak függnek egymástól. A birodalmat azonban a Sunspear rend hőseinek szövetsége fogja igazán össze, ők védelmezik a provinciákat hosszú évtizedek óta.

A Nightfall legnagyobb újdonsága a hősök megjelenése. Ha nem voltak csapattársaink, eddig is felfogadhattunk a számítógép által irányított társakat, azonban a most játékba kerülő hősök ennél többet jelentenek. Nekik is fejlődik a szintjük, tetszés szerint láthatjuk el őket fegyverekkel, páncélzattal, és skilljeiket is mi válogathatjuk össze. Csatában pedig parancsokat is adhatunk nekik, és közvetlenül aktiválhatjuk skilljeiket is. Persze mindezt akár a számítógépre is bízhatjuk, ha nem akarunk ennyire közvetlen kontrollt felettük. Természetesen a hősök is különböző kasztokból kerülnek ki, hogy jól kiegészítsék saját karakterünket a kalandokban.

Guild Wars Nightfall

A két új kaszt a dervis és a paragon. Az előbbi egy kaszával csapkodó szent harcos, aki egyszerre több ellenfelet tud megtámadni. Ennek megfelelően mindig a harcok középpontjában szeret lenni. Ellenfelektől körülvéve is nyugodtan alkalmaz varázslatokat saját magára, majd hirtelen lecsap kaszájával. Számos harci bűvölettel és gyógyító/védő képességgel rendelkezik. Alakváltozásra is képes, egy istenség megtestesülésévé képes változni. Ruházata inkább a hitét jelzi, nem nyújt nagyfokú védelmet, inkább ügyességére hagyatkozik, valamint a saját magát védelmező varázslatokra. A paragon pajzzsal és lándzsákkal rohangál, és inkább irányító szerepet tölt be a harcokban: különböző erőt adó kiáltásaival segíti csapattársait, vagy varázslatokkal szemben teszi őket ellenállóvá. Páncéljukon angyal motívum szerepel, általában a fémlemezre gravírozott szárnyak formájában.

Az új kasztok természetesen új skilleket is jelentenek, azonban a korábbi hat kaszt is új skilleket kap. Az új kontinensen pedig kiemelt szerepet kap a PvE játékmód, azaz a küldetésekre alapuló sztori mód. Míg a Factionsben inkább a PvP játékra koncentráltak, ezúttal inkább az RPG kalandokat részesítették előnyben a fejlesztők. Természetesen ez a kiegészítő is teljesen önálló csomagként jelenik meg, de ha nem rendelkezünk a korábbi kampányokkal, akkor csak Elona birodalmában kalandozhatunk. ■

Guild Wars NightfallGuild Wars NightfallGuild Wars NightfallGuild Wars NightfallGuild Wars NightfallGuild Wars NightfallGuild Wars NightfallGuild Wars Nightfall
Guild Wars Nightfall
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Guild Wars Nightfall

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló