25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Heroes of Might & Magic V: Hammers of Fate

Új fajként a törpék érkeznek a karácsonyra várható kiegészítővel.

Írta: Blade Runner

Év végére várható a Heroes of Might & Magic V első kiegészítője, melyben egy új oldal (a törpék), egy 15 küldetésből álló kampány, valamint számtalan új térkép, varázstárgy és varázslat várható. Újabb, eddig nem látott lények is megjelennek majd a játékban. Sok játékos örömére a véletlenszerűen generált térképek is megtalálhatók majd a lehetőségek között, ezzel is növelve az újrajátszás lehetőségét. A forgalmazótól egy kisebb interjút kaptunk, melyben Fabrice Cambounet producer válaszolt a játékkal kapcsolatosan, ezt olvashatjátok most oldalunkon.

Mit tudsz elmondani a kiegészítő új tartalmi elemeiről?
Bekerülnek a Might and Magic világába a törpék, akik teljesen újszerű játékmenetet képviselnek. Lesz egy új kampány (a Heroes V-ben lévőnek kb. a felét jelentő játékidővel), valamint számtalan új, egy- és többjátékos térkép. Ezen túlmenően egy rakás új cucc (varázslat, tárgyak, stb.) is bekerül a játékba. Végül minden olyan tulajdonságot igyekszünk beleépíteni a kiegészítőbe, amelyekért a rajongók ölni tudnának, ám az eredeti játékba az idő rövidsége vagy pénzügyi korlátok miatt nem kerülhettek be, de azóta elkészültek.

Miért döntöttetek úgy, hogy csak egy új oldal kerül be a játékba?
Már az is sok! :-) A törpék saját mágiával, tárgyakkal és képességekkel rendelkeznek, ami új taktika és stratégia kidolgozását követeli majd meg a játékosoktól.

Ashan földjének mely részein játszódik majd a kiegészítő? Kapunk új tájakat is?
Igen. A kiadott screenshotokon is látható, hogy a törpék saját környezetét havas tájak jelentik. Főképp a hegyekben élnek, a Griffin birodalomtól északra. Ezt elég sokan megsejtették azok közül, akik valamelyik speciális kiadással megkapták Ashan födjének térképét. A kiegészítő küldetései oda viszik majd a játékosokat, és persze a föld alá is, ahol a törpék elszámolnak (vagy még inkább leszámolnak) majd néhány szomszédjukkal.

Sok játékos arra számít, hogy a karavánok visszatérnek. Tényleg így lesz?
A karavánok bekerülnek a kiegészítőbe. Ez amúgy nagy vitákat váltott ki, amikor a kiegészítőben megvalósítandó lehetőségekről beszéltünk (és még korábban is, amikor a Heroes V-öt véglegesítettük). Végül úgy döntöttünk, hogy ezt is beleépítjük a játékba, mert a különböző rajongói listákon általában ez foglalta el az első helyet.

Lesz térképszerkesztő és véletlenszerű térképgenerátor?
Igen, mindkettő belekerül a kiegészítőbe. De a frissített szerkesztő már most is elérhető az alapjátékhoz, az 1.03 patchel ingyenesen letölthető. Természetesen a küldetéslemez megjelenésével ezt tovább fogjuk fejleszteni.

Lesz változás a játékegyensúly tekintetében is?
Az egyensúlyt minden egyes patch-csel finomítjuk, és természetesen a kiegészítő a legfrissebb változatot fogja tartalmazni. Ezt az egyensúly-finomítást aztán a kiegészítő elkészítése után is folytatni fogjuk. A korábbi javítócsomagok esetében a változtatásokat nem teljes mértékben tüntettük fel a leírásban, ezt korrigálni fogjuk az 1.3-as patch-ben és az utána következőkben is.

A kiegészítő fejlesztése nem akadályozza a Nival-nál a patch-ekkészítését? Mikor várható a következő patch?
Nem. A kiegészítő és a patch-ek fejlesztése párhuzamosan folyik. Ez mindössze több munkát jelent itt a Ubi Softnál. Ahogy eddig is, havonta tervezzük a patch-ek kiadását a jövőben is.

Mikorra várható a kiegészítő?
A karácsonyi szezont céloztuk meg vele (ami ugye elég komoly szezonja a számítógépes játékoknak :-) ).

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Heroes of Might & Magic V: Hammers of Fate

Platform:

Fejlesztő: Nival Interactive

Kiadó: Ubisoft

Forgalmazó: seven m

Megjelenés: 2006. tél

Minimális rendszerigény: Pentium 4 1,5 GHz, 512 MB RAM, 64 MB-os 3D kártya, 4xDVD-ROM, 2 GB HDD, Heroes V alapjáték

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!