25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

DVD

Jégkorszak 2 - Az olvadás DVD

Írta: InterCom

Idén október végén nem fagy arcunkra a mosoly. A Jégkorszak 2 DVD-n ugyanis nem röpködnek a mínuszok, annál inkább a poénok és az oposszumok. Az 5.1-es magyar szinkronnal látható film mellett a kiadványon szám szerint 27 extra szerepel, mind-mind magyar hanggal vagy felirattal.

A kedvenc triónk még mindig együtt. Manny, a gyapjas mamut, Sid, a lajhár – Geszti Péter összetéveszthetetlenül eredeti szózuhatagával – és Diego, a kardfogú tigris. Kis kompániájuk még tovább is bővült. Csatlakozik hozzájuk Ellie, a földkerekség egyetlen mamutlánya, és csatolt részei: két oposszum „tesója”, Ropsz és Eddie. Hamar rájönnek azonban, hogy a felmelegedésnek akad egy komoly hátránya: egy hatalmas jégtömb olvadozik a közelben, ami azt jelenti, hogy nemsokára egy óceánnyi víztömeg fogja elönteni lakhelyük. A túléléshez el kell érniük a völgy túloldalát. Kalandos út áll ismét előttük...

S mielőtt még hiányérzetünk lenne, valakiről, rajtuk kívül még mindenképpen szót kell ejteni. A Motkány visszatér, sőt minden eddiginél többet megtudunk róla a Jégkorszak 2 DVD kisfilmjeiből. Az alkotók különös gondot fordítottak arra, hogy a lelkes és időnként elkeseredett helyzetekbe keveredő makkvitéz elegendő szereplési lehetőséget kapjon a korongon. Három rövidfilm csak róla szól, vele foglalkozik. „A szenzációs sztori a Motkánnyal” címűben 1 millió évvel a jégkorszak után, napjainkban járunk. A tudósoknak sikerül kiolvasztaniuk és újra életet lehelniük a kis kedvencünkbe, aki mindent ott folytat, ahol befagyás előtt abbahagyott: védi és üldözi a féltve őrzött eledelét, a makkot. Világszenzáció lesz pillanatokon belül belőle és a média percek alatt címlapon szerepelteti kalandos kalamajkáit. A „Motkány híradó” extrában a hősünk utáni hajsza pillanatai bontakoznak ki sok aranyos poénba csomagolva. A szakemberek egy jó tanácsot adnak mindenkinek: védjük a mogyoróinkat tőle. Prémes hősünk egy külön animációs filmet is kapott a DVD megjelenés alkalmából. Az egyedül rá szabott történet egy fordulatos időutazás eseményeit villantja fel, amelyben végigkísérhetjük őt Arthur király korától, az indiánok dicső évein át egészen a Titanic vs. jéghegy – végleges – randevújának percéig.

Természetesen a többi szereplő is figyelmet kap a lemez egyéb extráiban. Láthatjuk a két oposszum újabb akrobata bemutatóit a „Három mutatvány Ropsszal és Eddie-vel” összeállításban. A rendező részletesen beszél róluk egy külön kisfilmben. Akárcsak a testvérüket alakító Ellie-ről, a mamutlányról. A régiek közül ezúttal Sidre esik a nagyobb reflektorfény. A maketteket építő stáb lépésről-lépésre prezentálja, hogyan kell gyurmából megformázni a figuráját a „Találkozás az alkotókkal” extrában. A „Bolondos Sid” kisfilmben pedig a karakter kitalálója ad pár egyszerű és hasznos tanácsot a megrajzolásához. Gyors koreográfiai bemutatót is élvezhetünk a közreműködésével a „Lajhártánc Siddel” extrában, amelyben John Leguizamo – az eredeti szinkronhangot adó színész – segítségével ismerkedhetünk meg a roppant egyedi és már-már utánozhatatlan mozdulataival.

A rengeteg egyéb extra között külön említést érdemel a „Hanghatás labor”, amelyben különböző formákban szólal meg a film egyik slágerjelenete: a Motkány harca a ragadozó halakkal. Különböző zenei, autós, emberi és állati hangokra cserélték le az alkotók a produkcióban látható végleges változatot. A különös, a cselekményhez nem illő hangok illetve zajok vicces hatást keltenek, és mosolyra fakasztják a legmogorvább nézőket is. Emellett érdemes még elidőzni az „4 interaktív játék” extránál, amelyek között az egyik leghumorosabb az, amelyikben Sid próbál gólt lőni egy kakadunak. A célba találás sansztalan, ám legalább adott a lehetőség a David Beckhamtől ellesett kunsztok kipróbálására. A lemezen látható még egy rövid jelenet a Simpson családból, a Garfield 2 előzetese, videoklip, audiokommentár, és egy rövidfilm a jégkorszaki lényekről, ami egy korrekten összerakott kis állathatározó 11 percben.

Az olvadás visszavonhatatlanul elkezdődött! Itt az idő, hogy mindenkit elöntsön a jégkorszaki jókedv és a sok jó vicc.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Jégkorszak 2 - Az olvadás DVD
  • Jégkorszak 2 - Az olvadás DVD
  • Jégkorszak 2 - Az olvadás DVD

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!