25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Eragon

A hazánkban forgatott mozifilm mellé akciójáték is készül.

Írta: Dino 5 hozzászólás

December 14-én mutatják be a hazai mozik az Eragon című fantasy filmet, melyben egy sárkánytojásra bukkanó fiú szerepel a történet középpontjában. Felfedezésének következtében aztán rá – és a tojásból kikelő sárkányra, Saphirára – vár, hogy megmentse hazáját a gonosz uralkodótól. A Magyarországon forgatott mozifilmhez kapcsolódóan – természetesen – játék is készül, mely számos platformon, a mozipremierrel nagyjából egy időben, november végén-december elején kerül a boltok polcaira.

A játék fejlesztésével a Vivendi a Stormfrontot bízta meg, akik már készítettek filmhez kapcsolódó játékot: a Lord of the Rings: The Two Towers az ő kezeik közül került ki. Az Eragont elsődlegesen az akcióra élezték ki, ennek megfelelően a harcrendszere – kis túlzással – inkább hasonlítható egy egyszerűsített Mortal Kombatra. Használhatunk ugyanis egy-egy kombót, vagy látványos kivégzést, miközben folyamatosan jönnek felénk az újabb és újabb támadók. Kezdetben egy kardunk és egy íjunk van. Ez utóbbihoz többféle nyílvesszőt is használhatunk majd, ahogy haladunk előre a játékban. Mindemellett varázslatok használatára is lehetőségünk nyílik.

A játék során Eragont általában elkíséri egy MI vezérelte társ is, például Murtagh vagy Brom (utóbbit Jeremy Irons játssza a filmben). A második karakter vezérlését azonban bármikor átveheti egy másik játékos (például az egyikük gamepaddel, a másik játékos pedig billentyűzetről irányíthatja a karaktert). Itt térnék ki arra, hogy nem adta ugyan mindenki a hangját a filmhez, egy-egy szereplő azért a filmbeli hangján szólal meg, például hallhatjuk benne Robert Carlyle-t.

A játék érdekessége lesz még Saphira a sárkány is. Egyrészt utasíthatjuk néha arra, hogy segítségünkre siessen, és egy-egy távolabbi ellenfelet lecsapjon helyettünk. Ha egyedül játszunk, akkor egyes pályákon a sárkány megy az előre megadott útvonalon, mi pedig Eragont irányítjuk a hátán. Kétszemélyes módban pedig egyikünk irányíthatja a sárkányt (akár tüzet is okádhat), a másik játékos pedig a rajta ülő Eragonnal lődözhet az alattuk lévőkre.

Az előzetes tesztverzióból látszott, hogy a fejlesztés elsődleges célplatformja az Xbox 360 volt. Még a PC-s változat is úgy indult, hogy "a legjobban gamepaddel játszható a játék, például az Xbox 360 11 gombos USB-s vezérlőjével"... Az mondjuk tény, hogy a hasonló játékok irányításához tényleg a legkényelmesebb gamepadet használni, de ez talán kicsit erős volt kezdőképernyőnek. :-) A WASD+egér párosítást amúgy is el lehet felejteni, jobb kezünkkel is a billentyűzet megfelelő gombjait kell nyomogatni az irányításhoz. Emellett a fix állású kamerakezelésről is az jutott eszembe, hogy bár egy PC előtt ülök, ez valóban egy olyan megjelenésű játék, amit elsődlegesen konzolon szokás látni.

Az Eragon megjelenésére még pár hetet várni kell, azonban az előzetes verzió alapján elmondható, hogy a mozifilmekhez kapcsolódó játékok átlagánál jobb programra számíthatunk.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Eragon
  • Eragon
  • Eragon
  • Eragon
  • Eragon

Eragon

Platform:

Fejlesztő: Stormfront

Kiadó: Vivendi Universal Publishing

Forgalmazó: N-Tec

Megjelenés:
2006. december PC
n/a: PS2, X360

» Tovább a játék adatlapjára

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

dzsud
dzsud [1287]
Ez a szokásos!--->Lement a film, adjuk ki a játékot! Sz@r irányítással, gagyi grafikával, félkészen egymillió+1 hibával már piacra is lehet dobni!:-/
bálint 012
bálint 012 [187]
Igazad van:-D
Pondi
Pondi [1]
hát, tudom hogy senkit nem érdekel de ha mégis akkor az Eragon könyv és filmrajongók oldalon mindent megtudhat az Eragonról. www.saphira.gportal.hu ;-)
MagicMoment
MagicMoment [17778]
ez a játék ugyanolyan elb*sz*tt lesz, mint amilyen a gyűrűk ura fps-szerű trágyája volt. nem is értem,h kik gerjednek ilyen játékokra.
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (5 db)