25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

The Sims 2: Seasons

Simjeink életét az új kiegészítővel már az évszakok is színesítik.

Írta: Gerry 3 hozzászólás

Nem is rég, pár hónapja a The Sims 2 mobiltelefonokra szánt verzióját boncolgató cikkemben mintegy nyitásként azt írtam, hogy milyen rém egyszerű olyan játékokról írni, amelyek nevében feltűnik a „Sims” szócska, hiszen mindenki tudja, hogy miről is van szó. Ezen állításomat most is fenntartom, azonban túl öt, a The Sims 2 valamely kiegészítőjét illetve mobilos leágazását górcső alá vevő cikken, a hatodikat írván kifejezetten bajban vagyok. Hiszen mi újat, szórakoztatót is lehet írni ennyi The Sims 2 tárgyú cikk után úgy, hogy a nagyra becsült Olvasó lehetőség szerint ne aludjon el záros határidőn belül? Alighanem semmit, így in medias res, vágjunk a dolgok közepébe!

The Sims 2: Seasons

A The Sims 2: Seasons – amely magyarul nem túlzottan meglepő módon az „Évszakok” nevet kapta – túlontúl sok izgalmat nem rejt, már ami a tartalmat illeti, hiszen évszakokról szólván mi más is lehetne a kiegészítő tartalma, mint a nálunk honos négy fő évszak. Jön a nyár, aztán a tavasz, a tél, majd az ősz, s utána megintcsak a nyár. Mindennek oka nem az amúgy megnyugtatóan hiányos évszakokkal kapcsolatos ismereteimben, hanem abban keresendő, hogy az évszakokat olyan sorrendben adagolhatjuk magunknak a kiegészítőben, amilyenben csak akarjuk.

The Sims 2: Seasons

Az évszakok értelemszerűen eltérő vizuális megvalósításán kívül az innováció főként az újonnan űzhető tevékenységekben rejlik, amelyek között a konszolidált hóemberépítéstől a legvadabb kerti medencés partikig terjed a skála. A sor természetesen igen hosszan folytatható, azonban mindezt leírni teljesen fölösleges lenne, hiszen az olyan, extrémitásba aligha hajló tevékenységek, mint a napozás vagy a hóangyal-formálás nem igényelnek különösebb magyarázatot.

The Sims 2: Seasons

A Seasons egyik, témájából adódó nagy újítása, hogy az alapvetően házon belül játszódó Sims szériát kiviszi a szabadba, ahol persze az eddigiekben is ügyködhettünk, azonban korántsem ennyit. Azonban az igen könnyen belátható, hogy a változó időjárást a négy fal között aligha tudjuk élvezni, avagy éppenséggel átkozni, így a kiegészítő feltelepítése után simjeink idejük jelentékeny részét a kertben fogják eltölteni. Az időjárás változásait különféle, újonnan beépített ruházattal követhetjük, amelyekhez kapcsolódnak a megfelelő vágyak, illetve foglalkozások is. Az előbbiek sokszor igen egyszerű dolgokat takarnak, hiszen például a napozás mint olyan, nehezen nevezhető gigászi küzdelmek árán megvalósítható vágynak. Az új foglakozások a halászat és a gazdálkodás, amely utóbbi esetében kedvenc simjeink némi transzformáción is áteshetnek abban az esetben, ha kellően sokat dolgoznak a kertben, lévén ekkor bőrük bezöldül, és ruhatáruk jelentékeny része tökéletesen természetazonossá válik. Csatlakozhatunk a Kertész Klubhoz is, amely különféle módokon jutalmaz meg minket az olyan sztahanovista ház körüli munkánkért, mint például növényeink megfelelő, és szorgos öntözése.

The Sims 2: Seasons

A fentieken kívül új tárgyak, így például bowlingpálya, új karrierlehetőségek, számos elfoglaltság, részben új audiórész, és felsorolni is nehéz, hogy még mi minden került bele a Seasonsbe. Leszámítva az új időjárási effekteket, a grafika egy jottányit sem változott, azonban ez alighanem így is fog maradni a The Sims 3 megjelenéséig, így ne tessék ezen bosszankodni, ha nem is túlzottan élethű, legalább szép színes.

The Sims 2: Seasons

Összegzésképpen elmondható, hogy a Seasons korrekt mennyiségű innovációval szolgál, pontosabban szólva jóval többel, mint az „átlagos” The Sims 2 kiegészítők, példának okáért a legutoljára megjelent Pets. Az évszakok a szó legszorosabb értelmében színt visznek a játékba, az új elfoglaltságok szórakoztatóak, az pedig külön dicséretes, hogy végre egyértelműen a kerthez, és nem a házhoz kötött tevékenységeket folytathatunk. Többet mondanom aligha kell: aki él-hal a Sims szériáért, az a dugi kajapénzt elvervén úgyis rohan megvenni a többi The Sims 2 kiegészítőhőz hasonlóan hasonlóan teljesen magyar verziójú Évszakokat, aki pedig méla undorral viseltet ezen sorozat iránt, az pedig aligha fog egy futó pillantásnál többet pazarolni rá.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

80%
grafika
8
hangok
8
játszhatóság
8
hangulat
8
Pozitívumok
  • Ötletes tevékenységek
  • Kellő mennyiségű innováció
  • Meglehetősen színes
Negatívumok
  • A játékmenet voltaképpen változatlan
  • Lassacskán elavuló grafika
  • Apró bugok

The Sims 2: Seasons

Platform:

Fejlesztő: Maxis

Kiadó: Electronic Arts

Megjelenés: 2007. március 9.

Minimális rendszerigény: Pentium III 1,3 GHz, 256 MB RAM, 8xDVD-ROM, 32 MB-os DirectX 9.0c kompatibilis videokártya

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

anxius
anxius [6744]
lol...:-D:-D:-D:-D
fifi12
fifi12 [2]
Helloka
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (3 db)