Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

SZIN 2007 programajánló

Mire számíthatunk a nyarat lezáró szegedi fesztiválon?

2007.07.22. 00:00 | szerző: Gerry | Egyéb

Immáron ötödik alkalommal kerül megrendezésre augusztus 22. és 26. között a szegedi Partfürdőn a 2003-ban újjáélesztett SZIN, azaz a Szegedi Ifjúsági Napok. A fesztivál minden tekintetben jelentős fejlődésen ment keresztül, hiszen pár év alatt mintegy megháromszorozta látogatottságát, és a zenei paletta számos elemével bővült a növekvő számú fellépő formációk miatt. A kisebb-nagyobb honi bandák mellett az eddigi „hagyományokat” folytatva népszerű külföldi együttesek is tiszteletüket teszik majd a fesztiválon.

SZIN 2007 programajánló

Elsőnek rögtön itt is van az új, „Damage” című nagylemezét nemrég megjelentetett Kosheen, akit időrendben a Frankie Goes to Hollywood extagjai által alapított Forbidden Hollywood követ. A külhoni előadókat erősítendő fellép a Red Lounge sátorban a brit Freestylers is, a fesztivált pedig a szintén brit illetőségű Apollo 440 fellépése zárja. A Borsodi Nagyszínpadon az előbbiek mellett olyan, a nagyobb fesztiválok kötelező elemeinek mondható zenekarok lépnek még fel, mint például a Tankcsapda, a Quimby, a Kispál és a Borz, hogy csak párat említsünk a felhozatalból, amelyből nem hiányozhat a „Még közelebb” turné részeként Szegeden is fellépő Ákos sem. A felsorolás természetesen nem ér véget a Nagyszínpaddal, hiszen lesz még Pepsi Színpad többek között a Heaven Street Sevennel, avagy éppen a Mystery Ganggel, JATE Klub Sátor Supernemmel, Belgával, Borsodi Malátabár Roy és Ádám trióval, illetve Török Ádám és a Mini is tiszteletét teszi majd itt. A már említett Red Lounge sátorban remek koncertekre számíthatunk pélául az Emil.RuleZ!-től, avagy éppen Varga Zsuzsától, hogy a külföldön is igen népszerű Yonderboit már ne is említsük.

A különféle színpadok fellépői között mazsolázva természetesen nem lehet szó nélkül elmenni a különféle egyéb programhelyszínek mellett sem. Az évek során kiemelkedő helyszínnek bizonyult a Nájtmúvi, amely eredeti, leánykori nevén mint termálmedence szerepel, s ahonnan a tespedni kívánó fesztiválozók mindenféle italokat szürcsölgetvén nézhetik mind a külhoni, mind pedig a magyar filmeket. Lesz természetesen Civilstrand is, a maga jógás, rendvédelmi vagy éppen politikai sátraival, SZINformatika Stage, ahol a napjaikat szeretett számítógépüktől kegyetlen módon elszakítva tengetők is megnyugvást lelhetnek egy kis időre, a különféle sportoknak teret adó Hydrogamez, Esélyegyenlőségi Park, a latin zenék és a raggie szerelmeseinek épített Casablanca Kávézó, illetve Tisza Gyöngye Retro zenei helyszín, ami mi mással, mint az elmúlt évtizedek zenéivel szolgál majd. Az újdonságok népes táborát fogja erősíteni a nyáron kissé szokatlannak ható Kalinka Jégpálya is, amely várhatóan rendkívül nagy népszerűségre fog szert tenni a SZINelők között, akárcsak az igencsak másfajta örömöket tartogató Unicum Next bulikamion is.

SZIN 2007 programajánló

A rendezvény házigazdája idén a népszerű humorista, Badár Sándor lesz, aki megpróbálkozik egy gigászi, mintegy hét órás fellépéssel, meg kívánván dönteni saját ebbéli, „dumálási” rekordját, amit kíváncsian várunk.

A fentiekben megpróbáltunk némi ízelítőt adni a 2007-es SZIN igen bőségesnek ígérkező programjából, amelyről további részletes információkat szerezhettek a hivatalos honlapon, látogassátok hát igen nagy szorgalommal. ■

(A fotók a SZINmnusz videóklip forgatásán készültek. Forrás: www.szin.org)

SZIN 2007 programajánló

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló