Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Rendezvények

E3 2007: LucasArts

Összefoglaló a zártkörű E3 prezentációról.

2007.08.11. 00:00 | szerző: bp | Rendezvények

A LucasArts különbejáratú játékprezentációira speciális engedéllyel és felvértezett Activision PR menedzserrel érkezünk – csak így nyílik lehetőségünk megtekinteni a jövő játékait. Az ízléses recepciós pultot és a kikészített svédasztalt már lelakták a háromnegyed óránként előadást tartó LucasArts alkalmazottak, úgyhogy mi csak vizet veszünk magunkhoz, hogy kibírjuk kitikkadás nélkül az újabb rohanós E3 napunkat.

E3 2007: LucasArts
Thrillville: Off the Rails

Miután bevezetnek minket egy szűk folyosón a külön elszeparált helyiségek egyikébe, vagy 5-6 különböző átjátszó egységre kötött konzolok képe és egy 142 cm-es HD TV fogad. A falon gyűrött vászon, és rájuk aggatott koncepciós rajzok igyekeznek hangulatot teremteni az előadáshoz. Mi már előre dörzsöljük a tenyerünket... A bemutató a tavalyi év egyik legnagyobb LucasArts sikerével, a – ki gondolta volna – Thrillville új kiegészítő-lemezével kezdődik. Az egymillió példány felett értékesített vidámpark-szimulátor úgy látszik, megtalálta a vásárlórétegét, főleg a fiatalabbak lelték örömüket egy komplett ökoszisztéma felállításában és működtetésében – lehet, hogy nekik még nem volt szerencséjük a Theme Park nevű zseniális remekműhöz, aminek aktualitást a frissen megjelent Nintendo DS port ad. No, de vissza az Off the Rails alcímmel ellátott folytatáshoz, aminek rögtön egyik legnagyobb újítása az lesz, hogy működésre bírhatjuk a félbehagyott építkezéseket is. Nagy derültséget váltott ki a teremben, amikor bemutatásra került egy félig kész hullámvasútra ülő család esete a gravitációval... Szóval most már aztán tényleg semmi sem szabhat határt annak, hogy megépíthessük álmaink vidámparkját! A konzolokra és PC-re is készülő remekmű még több beszélgetési lehetőséget és interakciót tartalmaz a parklátogatókkal, több attrakció van, és nagyobbak az építési és menedzselési lehetőségeink is (tulajdonképpen az egész park infrastruktúrájáért mi vagyunk az egyszemélyes felelősök). Ennek ellenére a kezelés egyszerűsödött – akár egy mezei kontrollerrel is másodpercek alatt húzhatunk fel bonyolultnak tűnő érdekes attrakciókat.

Az előző napon tartott Sony sajtókonferencián bejelentett, újratervezett PSP-t többek között a hozzá készülő új Csillagok háborúja játék, a Star Wars Battlefront: Renegade Squadron nevével reklámozták, amiből nekünk 10 percnyi élő játékbemutató jutott. A Han Solo érában játszódó speciális sztori során a galaxis különböző pontjairól összegyűjtött zsoldosok egy hadát irányítjuk, akikkel eddig soha nem látott harcokba bonyolódhatunk – akár 16-an is egyszerre, ha a multiplayer mókákat választjuk. A bemutató során külön figyelmet szenteltek a unitok kusztomizálhatóságának – számtalan szín- és formakombinációval szabhatjuk saját képünkre a karaktereket. A földi pályákon kívül járművekre is pattanhatunk, és akár űrcsatákat is vívhatunk, hogy aztán egy hajó belsejében dokkolva onnan folytassuk a csatát, immáron saját lábunkon. A harci egységeink fegyverei és tulajdonságaik fejleszthetőek, úgyhogy érdemes böngészi a pályákon elhelyezett tárgyakat, hogy még erősebb és jobb képességű cuccokhoz juthassunk. És persze ki hagyná ki a számtalan ikonikus járgányt, amelyek a klasszikus filmtrilógiában már feltűntek. A PSP exkluzív játék az ősszel érkezik.

E3 2007: LucasArts
Thrillville: Off the Rails

A Star Wars világánál maradva következett a LEGO Star Wars: The Complete Saga bemutatója, ami az eddigi részekkel ellentétben a komplett hatrészes filmváltozatot lefedi, s ezáltal teljesen egyedi mixet képez a régi és az új trilógia irányítható szereplőivel. Az eddig 7 millió példányban elkelt két rész helyszíneit felturbózva, számtalan új lokációval kiegészítve, több mint 120 irányítható hőst számolhatunk majd össze alapból, amiket azután kedvünkre át is alakíthatunk az új Character Editorral. A 36 egyszemélyes missziót számláló játék először bír majd kooperatív móddal, és használhatjuk serényen az „Erőt”, úgyhogy igazán látványos akciókalandra számíthatunk, a humor elengedhetetlen részvételével. Természetesen a multiplayer módok sem maradhatnak ki a konzolokra és PC-re készülő változatokból. Akik még soha nem próbálták, vagy akik már végigjátszották valamelyik részt, azoknak is bátran ajánlható az új epizód, hiszen nagyon jó, nagyon könnyed és nagyon tartalmas szórakozást ígér!

Két nagyobb durranás maradt a prezentációnk végére, melyből az egyik a Star Wars: Force Unleashed bemutató videója volt. Sajnálatos módon ez teljesen megegyezett azzal, amit egy nappal előtte már bárki letölthetett az internetről, és itt a PC Dome-on is megtekinthető. A játékelemeket szűken tartalmazó trailer még ha a játék motorjával is készült, akkor sem mutatott semmilyen konkrétumot arra vonatkozólag, hogy mi is lesz a feladatunk, vagy egyáltalán hogyan is fog kinézni a játék. A sokáig Darth Vaderként emlegetett projektben a Sötét Oldal lovagjának egy frissen felfedezett újonca vagyunk, aki az erővel való bánásmódot hamar elsajátítja, és tulajdonképpen a pályákon nekünk is szerves feladatunk lesz eme képesség birtokában továbbjutnunk. A játék számos kiforrott külső technológiát használ majd azért, hogy a lehető legélethűbb következő generációs konzolélményt kapjuk. Mivel konkrétumokról még mindig nem esett szó, így nem csoda ha megjelenni is csak legkorábban jövő év tavaszán fog.

E3 2007: LucasArts
Star Wars Battlefront: Renegade Squadron (PSP)

A Fracture pedig egyértelműen az idei E3 egyik legkreatívabb ötlete volt a Day 1 Studios tolmácsolásában. A 2161-ben játszódó játék ugyanis nem kevesebbet ígér, mintsem teljes talaj-deformációt! Minden küldetésben kedvünkre módosíthatjuk a teljes pálya talajszintjét akár pozitív, akár negatív irányba. A főhősünk Mason Briggs, aki a földön kialakult kaotikus világháború és világégés utáni állapotban veszi fel a deformáló-fegyvert, a kutatók által kifejlesztett fegyverek ugyanis képesek megnövelni vagy éppen lesüllyeszteni a lábunk alatt található földet. Ezt azután minden pályán érdemes kihasználnunk, hiszen számos csapdát állíthatunk gyanútlan ellenfeleinknek. A tradicionális FPS megnevezés így hát műfajilag igen messziről aggatható csak a Fracture-re, ami San Francisco romos városából indul, hogy azután külső és belső tereken egyaránt elvezessen minket a világbékéhez. A single mellett pedig különböző multimódok is várják a nagyérdemű konzoltulajokat a jövő nyári megjelenés alkalmával.

Kicsit tehát felemás érzésekkel távozunk a LucasArtstól, hiszen bár sok szép ötletet és játékot láttunk, de az új Indiana Jones jelenléte konvergált a zéróhoz (hivatalos indoklás szerint a srácok a bányában dolgoznak), trükkös kérdéseinket kivédve semmilyen infómorzsát nem kaptunk a Knights of the Old Republic pletykált harmadik részéről, és a Monkey Island 5 létezését firtatva is csak lerázó magyarázattal szolgálnak: majd a jövő évi E3-on... ■

E3 2007: LucasArtsE3 2007: LucasArtsE3 2007: LucasArtsE3 2007: LucasArtsE3 2007: LucasArtsE3 2007: LucasArts

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló