25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

DVD

A parfüm – Egy gyilkos története DVD

A lé meg a Lola rendezőjének legutóbbi filmje jelenik meg DVD-n.

Írta: Dino

Tom Tykwer német rendező eddigi munkái közül talán A lé meg a Lola (Lola rennt) a legismertebb, de emellett olyan mozifilmek fűződnek már nevéhez, mint A harcos és a hercegnő (Der Krieger und die Kaiserin) vagy A gyilkosok is a mennyországba mennek (Heaven). Legutóbbi alkotása egy XVIII. században játszódó kosztümös film, mely Patrick Süskind azonos című regényéből készült.

A parfüm – Egy gyilkos története DVD

A parfüm főszereplője egy különleges képességgel megáldott fiú, Jean-Baptiste Grenouille, akinek orra születésétől fogva igen érzékeny volt a szagokra, illatokra – miközben saját magának nincsen szaga. Bár árvaként nevelték fel, szerencséjének és képességének köszönhetően sikerült olyan munkát kapnia, amelyről eleinte csak álmodni mert: egy neves parfümkészítő vette fel segédnek maga mellé. A fiú pedig nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint az emberi test illatának konzerválása, és ezekből a tökéletes illat elkészítése – melyhez azonban mások életén át vezet az út, egészen egy főtéri össznépi orgiáig...

A főszerepet a nem túl ismert, fiatal Ben Whishaw kapta, a szereposztásban azonban nem kisebb nevek kerültek főbb szerepekbe, mint Dustin Hoffman és Alan Rickman. Mindannyian remekül teljesítették a rájuk bízott feladatokat, és bár a második felénél kicsit úgy éreztem, belassult a sztori, mindent összevetve egy érdekes filmet láttam. A rendező mindent megtett, hogy a képi látvány segítségével adja vissza a néző számára a helyszínek szagait, és az egyes pergő, rövid vágásokat tartalmazó jelenetekkel ez egész jól működik is.

A parfüm – Egy gyilkos története DVD

A DVD-n az eredeti, 5.1-es keverésű angol hang mellé 5.1-es és sztereó magyar hangsáv került, feliratokból pedig szintén ezen két nyelvek közül választhatunk. Extrák terén nem bővelkedik a kiadvány, az előzetes és néhány TV-spot mellett egy negyedórás werkfilmet nézhetünk meg, melyet szinkronnal (pontosabban hangalámondással) láttak el. Ezen kívül még négy másik film előzetese kapott helyet a lemezen.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • A parfüm – Egy gyilkos története DVD
  • A parfüm – Egy gyilkos története DVD
  • A parfüm – Egy gyilkos története DVD
  • A parfüm – Egy gyilkos története DVD
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!