Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

The Settlers - Rise of an Empire

Hamarosan érkezik a stratégiai sorozat újabb epizódja.

2007.10.01. 00:00 | szerző: Blade Runner | Előzetes

A Settlers játékok már csaknem 15 éve jelennek meg, így nem csoda, hogy időközben a játék már a hatodik részéhez ért. A játékmenet alapjai nem változtak a legelső rész óta, az összefüggések figyelembevételével lépésről lépésre fel kell építeni egy virágzó középkori várost. Ehhez járul még egy nagyon alapszintű valós idejű stratégiai rész is, de ez inkább csak arra való, hogy megnyugodjunk, olyan erős a városunk, hogy még idegen támadásnak is ellent tud állni. :-)

The Settlers - Rise of an Empire

A játék elején csupán egyszerű kétkezi munkásaink vannak, akik fát termelnek ki, bányászkodnak, de utasíthatjuk őket búzatermelésre vagy vadászatra is. Ebben az időben alapvetően a ruházkodás és az étkezés érdekli alattvalóinkat, de a későbbiekben, amikor már megjelennek a középosztály tagjai, sokkal több, luxusnak számító cikket is be kell szereznünk vagy termeltetnünk, a zúgolódást elkerülendő. Az összefüggések eléggé bonyolultak, például nem elég a vadászt elküldeni vadászni, egy mészáros is kell, aki a levadászott állatok húsát feldolgozza (mintha ez lett volna a legkomolyabb gondjuk az embereknek a középkorban), de hasonló módon, nem elég a búza, logikusan malom és pék is kell, mire kenyér lesz belőle.

A játékban tizenhat küldetés lesz, ezek Európa és Észak-Afrika tájain játszódnak. Ezen túlmenően a játék alatt hat különböző vezetővel kell a városokat felépíteni, akik mindegyike más és más tulajdonságokkal és képességekkel rendelkezik. A fejlesztőknek sikerült szép színes, látványos, egyszerre parkot és életszerű környezetet imitáló grafikát varázsolniuk a képernyőre. A játékos menet közben kapcsolatot létesíthet más falvakkal, városokkal, azokkal kereskedhet, de segítséget is nyújthat nekik. A Games Conventionön látott bemutatón például az egyik jelenetben a vikingek megtámadtak egy kis falut és elcipelték az asszonyokat, mindezt nem messze a városunktól. A játékosnak ilyenkor lehetősége van a segítségre, ami javítja a két település kapcsolatát, de arra is, hogy nem érdekli a dolog, ebben az esetben az adott faluval a továbbiakban nem lehet majd kereskedni. Érdekes újítás – bár talán kissé túlbonyolítja a dolgokat – hogy északon télen a folyók befagynak, illetve ilyenkor nem lehet aratni, vetni, búzát termelni, méhészkedni, stb. Így a játékosnak télvíz ideje előtt elegendő tartalékot kell felhalmoznia ahhoz, hogy a lakosság a telet átvészelje.

A prezentáció végén egy támadást nézhettünk végig. A játékos maroknyi seregével megjelent az ellenséges városfal alatt. Miután minden városnak van felvonóhídja, ezért azon nem tudott keresztüljutni. A játékos ekkor egy ostromgépet tolt a fal mellé, erre a támadók felkapaszkodtak és a városfalon találták magukat. Ezután már csak a felvonóhíd épületéig kellett menniük, a felvonóhíd leereszkedett, a rács felemelkedett, nyitva állt a támadó sereg előtt az út a város szívébe. A szívhez kapcsolódóan még annyit, hogy újításként a játékban bevették a karneválokat, ünnepeket is. Ezeken a férfiak és nők táncra perdülnek kellemes zeneszó mellett, egyesek szerelembe esnek és ekkor összeköltöznek. Ez a város személyi gyarapodásának az alapja. :-)

The Settlers - Rise of an Empire

A The Settlers: Rise of an Empire megjelenése már nincs messze, várhatóan október közepétől lesz kapható. ■

The Settlers - Rise of an EmpireThe Settlers - Rise of an EmpireThe Settlers - Rise of an EmpireThe Settlers - Rise of an EmpireThe Settlers - Rise of an Empire
The Settlers - Egy birodalom születése
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
The Settlers - Egy birodalom születése

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló