Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Resident Evil 4 Wii Edition

Már a Wii tulajdonosok is játszhatnak a túlélő-horrorral.

2007.10.02. 00:00 | szerző: Dino | Ismertető/teszt

Két és fél éve jelent meg GameCube-ra a Resident Evil sorozat negyedik epizódja, melyet egy PS2 változat követett nyolc hónappal később. Idén tavasszal a PC-sek is belekóstolhattak a túlélő-horrorjáték ezen részébe – egy nem túl fényesre sikerült átirat keretében –, nyár óta pedig már a Wii tulajdonosok is kézbe vehetik az izgalmas akciójáték irányítását. Mégpedig tehetik ezt szó szerint, mert a Wii kontrollereivel tényleg egyedülálló módon vezérelhetjük karakterünket a pályákon.

Resident Evil 4 Wii Edition

A Wii változat alapvetően a GameCube verzió felújításának tekinthető, kibővítve azt a PS2-es rész némely extrájával, mint például Ada Wong küldetéseivel. Egyúttal talán még azt is megkockáztatnám kijelenteni, hogy a Wii verzió nem rondább a PC-s átiratnál se, annak ellenére, hogy teljesítményében a jelenlegi konzolgeneráció leggyengébb gépéről beszélünk. A fejlesztők a jelenlegi átlag Wii játékok grafikájánál színvonalasabb programot hoztak össze, és ez sokban segít a hangulat megteremtésében is. A környezet lehangoló, az ellenségek pedig sokszor a frászt hozzák az emberre.

Ahogy említettem, a Wii-re kiadott RE4 legnagyobb újdonsága az irányításban rejlik. Természetesen a Wii Remote és a Nunchuk együttes használatával vezérelhetjük Leont és Adát a pályákon. Az analóg karral mozgathatjuk figuránkat, míg a Remote segítségével a célkeresztet irányíthatjuk a képernyőn, és így lőhetünk vele. Kis megszokás után elég jól vezérelhető ily módon a játék, azonban a Wii vezérlők képességeit még egy kicsit jobban is kihasználta a fejlesztőcsapat. Például az egyik gombot nyomva tarva Leon előkapja tőrét, melyet a Remote-tal hadonászva használhatunk ellenfeleink ellen. Vagy egy-egy szorult helyzetben – például amikor egy helybéli elkap, vagy egy óriási szikla elől kell elugranunk – annak heves rázásával menekülhetünk meg.

Resident Evil 4 Wii Edition

A játék egy erdőben indul, és elég hamar szembesülünk a zombiszerűvé változott helyi lakossággal, akik természetesen gondolkodás nélkül az életünkre törnek. Egy-két út menti ház után elérünk a faluba, ahonnan aztán persze tovább is vezet még az utunk, hogy mindenütt ránk támadó gonosz személyekbe akadjunk bele. A kalandozások során különböző tárgyakhoz is juthatunk, melyek például egészségünket növelik, vagy egyszerűen munícióval látnak el bennünket fegyvereinkhez (esetleg pont egy fegyver az). Ezeket egy gomb lenyomásával érhetjük el egy külön képernyőn, és van, amiket még kombinálhatunk is egymással.

A Wii megjelenése óta nem mondhatnánk, hogy túl sok akciójáték jött ki a Nintendo gépére, a Resident Evil 4 így nem egy erős mezőnyben versenyez, azonban minden kétséget kizárólag kategóriájának egyik legjobbja a jelenlegi felhozatalban. A megfelelő grafikához jól használható irányítás társul, így aki Wii-jén egy kis akcióra vágyik, bátran próbálja ki. ■

Resident Evil 4 Wii EditionResident Evil 4 Wii Edition

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló