Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

SingStar PS3 előzetes

Decemberben érkezik az újgenerációs karaoke játék.

2007.11.18. 00:00 | szerző: Dino | Előzetes

A nemrég történt bejelentés értelmében december elején érkezik végre a Sony újgenerációs karaoke programja, a PlayStation 3-as SingStar. Lássuk, mire számíthatnak az éneklés ilyen formája iránt érdeklődők!

SingStar PS3 előzetes
Paulina Bozek, a SingStar producere

A legfontosabb újítás, amit a Games Conventionön hallott prezentáció keretében Paulina Bozek, a játék producere kiemelt, a SingStore volt, melyen keresztül bárki tetszés szerint válogathat a számok között, és kisebb összegért cserébe letöltheti a tetszésének megfelelő dalokat. Már kezdetben több száz szám lesz elérhető itt, hiszen felkerül az eddig PS2-re megjelent SingStar epizódok palettája (ez több mint 300 dalt jelent), de várhatóan hétről hétre fog bővülni a választék. Az áruház teljes mértékben integrálásra került a SingStarba, nem kell kilépnünk belőle, az online menün belül kiválasztva már el is érhetjük a listát. A böngészés során azonnal bele is tekinthetünk a videoklipekbe, hogy ne érjen meglepetés a vásárlás után.

A másik fontos újítás pedig a My SingStar Online névre keresztelt közösségi funkció, melynek keretében a PS3-ra kötött kamerával fotó vagy videó formájában örökíthetjük meg tevékenységünket, és azt megoszthatjuk másokkal. Ha van egy kameránk, a rendszer automatikusan rögzítheti éneklésünket, esetleg készít egy bizonyos pillanatban egymás után 10 fotót, vagy ha megnyomjuk a kontroller egyik gombját, mi is kezdeményezhetjük a felvételkészítést. Ezek közül aztán kiválaszthatjuk, mit töltünk fel a közösségi oldalra.

SingStar PS3 előzetes

Mint Paulinától megtudhattuk, egyelőre nem jellemző, hogy HD felbontású videoklipek is kerülnek a játékba, mivel a legtöbb zenei video jellemzően hagyományos TV-re készült. Azért egy-két HD tartalom is megtalálható lesz, mint például a Gorillaz egyik klipje, és később is számíthatunk még több hasonlóra, ahogy az együttesek áttérnek a nagyfelbontású klipek kiadására.

A játék amúgy alapjaiban nem igazán tér el az eddigiektől, ugyanúgy a dallamot kell követnünk a mikrofonba énekelve, mint a korábbi részekben. A kezelőfelületet némileg felújították, csiszoltak a megjelenésén – például a számon belüli időt jelző fenti csík a szöveg alá, alulra került –, de annak érdekében, hogy az eddigi rajongók teljesen kiismerjék magukat, nagy módosítások nem történtek. Persze a játék ismeretében sokat nem is nagyon lehetne már módosítani, hiszen mi más kéne, mint a háttérben futó videoklip, a szöveg és a dallamvonal kijelzése, no meg az egy vagy két játékos pontszáma. Természetesen a PS3 jobb felbontásának köszönhetően az egész külső tetszetősebb lett, és a speciális effektek is sokkal csilli-villibb megjelenést kaptak. Mindezt pedig az teszi teljessé, hogy az új játékhoz új mikrofont is kiadnak majd – de akinek már van PS2-es változata, az akár azt is használhatja az USB csatlakozás segítségével. ■

SingStar PS3 előzetes
SingStar
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
SingStar

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló