New Super Nintendo Bros. U Deluxe
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Monopoly - Itt és most (mobil)

Mobiltelefonunkon is játszhatunk a klasszikus táblás játékkal.

2008.05.31. 00:00 | szerző: Gerry | Ismertető/teszt

Egy mobiltelefonokra készült játék ismertetőjében számos pozitívum található, hiszen a cikkírónak nem kell tövig lekoptatni az ujjait gépelés közben, lévén ugyan miféle litániát lehetne írni egy efféle aprócska játékról? Főként akkor, ha annak neve magáért beszél: ki ne ismerné és szeretné a Monopolyt? Már persze a cikkírón kívül.

Monopoly - Itt és most (mobil)

Így esett az eset, hogy tizenvalahány évvel az első, és egyben igen sokáig utolsó találkozás után mobilom kijelzőjén láttam viszont a jól ismert Monopoly logót. A játék felépítése logikus, és a platformhoz mérten kellően egyszerű is, így minden adott, hogy a krumplik nevében virtuálisan a földbe döngöljük ellenfelünket, a gonosz kis laptopot. Az enyhe képzavart feloldandó elárulom, hogy jelen Monopolyban becses személyünk a krumpli, amely jobbára egy adag aranylogós gyorséttermi hasábburgonyára hajaz, míg az egyes számú ellenfél szerepét egy komotósan lépkedő laptop személyesíti meg. A lehetőségek kellően bővek, lehet üzletelni, alkudozni, addig megszerzett birtokainkat igazgatni, s voltaképpen csupán a kockadobálás nem múlik rajtunk - ezt ugyanis automatikusan elvégzi helyettünk a gép.

Grafikáról és hanghatásokról egy efféle játék esetében nem lenne sok értelme írni, hiszen a különféle táblázatoknak és diagramoknak sehol nem szokásuk észveszejtően gyönyörűnek lenni. Funkcionálisak, azaz a célnak megfelelnek. A játékosok igényeinek való megfelelésen sokat dob az a tény, miszerint a Monopoly - Itt és most teljes egészében magyarított program, így az utolsó betűig lefordították becses nyelvünkre. Mindez nem csupán a menüket illeti, hanem a tartalmat is, így vásárláskor Váci utcát, Hortobágyot, avagy éppen Aggteleki Cseppkőbarlangot vehetünk, ami igen dicséretes a mobil játékot kiadó EA részéről.

Monopoly - Itt és most (mobil)

A mobilos Monopoly ha pár perces szórakoztatásra nem is alkalmas, picit hosszabb utakon remekül elszórakozhatunk vele. Több nem is kell. ■

Monopoly - Itt és most (mobil)

hozzászólások (5)

Lacko
Lacko 2008.06.02. 08:18
Rohadt kapitalista (monopolista) köcsögök! Megvennék a Hortobágyot mi???? :D :P
Gerry
Gerry 2008.06.02. 10:29
Én nem. Már régen eladtam :P
LordMatteo
LordMatteo 2008.06.03. 07:45
És nem nem kompatibilis a telefonommal :-((:-((:-((X-(X-(X-(:,-(:,-(:,-(

Pedig a legjobb társas, erre ...:-((Mindegy, élőbe is jó.
Lacko
Lacko 2008.06.03. 08:03
Feleségem Palmon mindig monopolit játszik a buszon.... :)
LordMatteo
LordMatteo 2008.06.04. 15:22
A cikkhő' még hozzátenném hogy - ezt szűrtem le belőle - a tapasztalatokkal ellentétben lehetek akár én is a laptop, a teló meg a kolompér ergo lehet változtatni :-) Meg multit játszani is tudok :D:D
ajánlott olvasnivaló