Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Sennheiser PC 350

Kipróbáltuk a neves gyártó legújabb gamer fejhallgatóját.

2009.01.15. 00:00 | szerző: Phoenix | Kütyü+hardver

Jó néhány headset járt már szerkesztőségünkben, de emellett is volt már dolgom elég sok ilyesmivel. Valami problémát azonban mindegyikben sikerült találnom, úgyhogy végül is mindig az asztali mikrofonos-hangszórós párosítás mellett kötöttem ki. Egy nagynevű gyártó termékpalettájáról egy 35000 forintos eszköz azonban komoly reményekre adhat okot, így kíváncsian vettem kézbe a Sennheiser új csodáját.

Sennheiser PC 350

A PC 350-nek első ránézésre is tekintélyt parancsoló a megjelenése: messziről látszik rajta a minőségi kidolgozás. Felépítése igen masszív és a 3 méteres vezetéke is strapabírónak tűnik. A méretbeállító racsni nem igazán illik az összképbe, az ugyanis elég könnyen mozog ki-be. A fülhallgató részek behajthatóak, ami jól jöhet, ha szállításnál spórolni akarunk egy kis helyet, na meg így a belső, sérülékenyebb részek jobban védve vannak, kisebb az esélye, hogy a LAN-partis hátizsákban megsérti a hangszórókat a kötelező felszerelésként magunkkal vitt csillagcsavarhúzó. A hangerőszabályzót és a mikrofon kapcsológombját az egy oldalon kivezetett kábelen találhatjuk. A hangszórók szivacsborítása teljesen körülveszi a fület, a külső hangokat ha nem is 100%-osan, de elég jól kizárja. A fejpántot is bőségesen ellátták szivaccsal, kényelmi szempontból tehát maximálisan elégedett vagyok a PC 350-nel, több órás viselése után sem kellemetlenebb, mint az első percben.

Hangzását tekintve egy ilyen árfekvésű terméktől minimum csodákat vártam. Ennek ellenére nem kifejezetten tűnt nagy durranásnak, amit produkált. Próbáltam játékban, filmnézés közben és zenét is hallgattam rajta. Persze semmi kirívó problémát nem tudnék vele kapcsolatban mondani, de még azt nem merném határozottan kijelenteni, hogy ez a legjobb, amivel eddig találkoztam, annak ellenére, hogy a többi ennek töredékébe került. A ránézésre atombiztosnak és "kompromisszumok nélküli csúcsminőségnek" látszó mikrofon pedig hallás alapján nem eredményezett jobb hangminőséget, mint amit a 800 forintos Genius asztali mikrofonommal eddig elértem.

De hogy ne legyen egyedül a véleményem, egy disco-szakmában tevékenykedő – konkrétan DJ-ként praktizáló – kedves barátomat is megkértem, hogy legyen szíves közelebbről megismerkedni a termékkel, és véleményt formálni róla. Ő is megemlítette pozitív kényelmi funkcióként a féloldalas vezetéket és a teljesen kihajtható hangszórókat, ami jól jön akkor is, ha csak fél füllel bele akar hallgatni valamiben az ember. A recsegős potméter és a műanyag méretbeállító racsni viszont nagyon nem passzol ebbe az árkategóriába, nem is beszélve arról, hogy a hangminőség közép és felső tartományban eléggé középszerű, mélyből meg kevesebb van, mint kellene. Ezen véleményt aztán Dino is megerősítette, miután 1-2 órát hifi-toronyra kötve zenehallgatással tesztelte még visszaadás előtt a headsetet. Ő a SteelSeries Siberia fejhallgatóval hasonlította össze a Sennheiser PC 350-et, és arra jutott, hogy a kb. feleannyiba kerülő SteelSeries hangja sokkal jobb, mint a PC 350-é.

A Sennheiser PC 350 headset tehát kényelmi szempontból kifogástalan, de egyéb jellemzőit tekintve konkrét magyarázatot közös erővel sem tudtunk találni a 35 ezer forintos árcédulára. Így maximum azoknak tudjuk ajánlani nyugodt szívvel, akiknek elsődleges szempont a hosszú távú kényelem, és jellemzően csak játékokhoz használná a headsetet. A többiek inkább keresgéljenek tovább. ■

hozzászólások (1)

LordMatteo
LordMatteo 2009.01.15. 23:19
Nekem egy noname (én nem hallottam még róla) Thebe2 hasonló headsetem van, és az is kényelmes, szépen szól, stb, nem kerül sokba...A Sennheiser A MÁRKA ilyen téren, ezért kerül ennyibe a cucc :P
ajánlott olvasnivaló