Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

SteelSeries Siberia Full-size Headset

Egy zenehallgatáshoz is ajánlott headset érkezett a dán cégtől.

2007.11.14. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

Az elsődlegesen a játékosok igényeire koncentráló dán SteelSeriestől egy újabb headset érkezett nemrég szerkesztőségünkbe, mely a "full-size", azaz teljes méretű megjelölést viseli nevében. Ez a típus az 5H v2 jelű, korábban bemutatott fejhallgató-mikrofont követi a gyártó hasonló termékeinek "ranglétráján". Egész pontosan mindaddig, míg meg nem jelenik a Siberia Neckband Headset, mely a két termék közé fog beékelődni.

SteelSeries Siberia Full-size Headset

Ahogy tehát a neve is mutatja, egy nagyméretű, a fület teljesen körülölelő fejhallgatót kapunk, egész érdekes formavilággal, de mindez többek között azt szolgálja, hogy az eddig tesztelteknél kényelmesebben foglaljon helyet fejünkön ez a darab. A két hangszóró kissé ferdén kapott helyet – a fejhallgató tehát nem szimmetrikus –, a fejhez érő rész párnázott, és emellett bársonyos tapintású anyaggal vonták be, fejünk tetején pedig egy rugós, hasonlóan puha bevonatú pánt van a két fém összekötő rúd között. Ez utóbbiakban mennek a kábelek is, hogy csak az egyik oldalon lógjon ki vezeték a fejhallgatóból.

A fülhallgatóból egy méter hosszúságú kábel vezet ki. Mindez rövidnek tűnhet, de nem véletlenül van így. A gyártó ugyanis úgy gondolta, hogy ha már egy igazán jó minőségű fejhallgatót készített, az legyen univerzális, és ne csak számítógéphez, hanem például MP3 játszóhoz is használhassa a vásárló. Erre a célra pedig bőven elegendő 1 méternyi vezeték, hogy fejünktől zsebünkig érjen. Ezen felül pedig kapunk egy 1,8 méter hosszúságú hosszabbítót is a csomagban, melyen egy hangerőszabályzó is helyet kapott. Ezzel együtt már nincs gond, ha messze van számítógépünk fülhallgató-csatlakozója. A vezeték amúgy jó vastag (kicsit talán túlzottan is, mintegy 4-5 mm átmérőjű a keresztmetszete), de cserében várhatóan igen masszív.

SteelSeries Siberia Full-size Headset

A mikrofon a hasonló headsetektől eltérő megoldású: gyakorlatilag teljesen különálló egységet képez, ahogy az Icemat Siberia In-Ear Headset esetében is láthattuk. Az elsődleges indoka ennek is az lehet, hogy mivel egy többcélú termékről van szó, utcai használatnál ne legyen rajta feleslegesen a mikrofon (hülyén is nézne ki úgy mászkálni). A különálló mikrofont pedig ruhánkra vagy a fülünktől lejövő kábelre csíptethetjük, és ugyanúgy működik, mintha a fülhallgatóból lógna ki. Egyetlen szépséghibáját a dolognak a kábelek jelentik, mivel így két drót megy párhuzamosan, és bár a hosszabbító zsinóron találunk a kettő összekapcsolására szolgáló műanyag bigyókat, ennek ellenére csodásan össze tud gabalyodni a két vezeték.

A kicsomagolás után első dolgom az volt, hogy a hifi toronyra kötöttem a fejhallgatót (ebben segítségemre volt a hozzá kapott, a csatlakozókhoz hasonlóan aranyozott kivitelű jack átalakító is), és beraktam a hangfaltesztelésre használt válogatáslemezemet. Amit ezután hallottam, az pedig szinte tökéletes volt. Bár a fejhallgató méretéből adódóan extra basszusokra nem képes, és hangyányit a magas cinekből is több volt néha az elvárásaimnál, a többi hangtartományban gyakorlatilag minden úgy szólt, ahogy arra személy szerint zenehallgatáskor számítok. Játék közben se volt gond a hanggal. Elsősorban Team Fortress 2 és Call of Duty 4 multi összecsapások során tettem próbára a headsetet, a hangokkal nem volt probléma, a mikrofonnal meg inkább csak kis kellemetlenség volt a már említett kábel-összetekeredés. Illetve még talán annyi, hogy a drótra csíptetett mikrofonnál továbbra is praktikusabbnak találom a száj elé benyúló megoldást, az garantáltan mindig ott van, ahonnan beszélünk.

SteelSeries Siberia Full-size Headset

A Siberia Full-size Headset kétféle színben kapható, fekete és fehér közül lehet választani. Ára 65 euró (kb. 16000 forint), mely olcsónak nem mondható, de a pénzünkért cserébe egy kitűnő hangminőségű terméket kapunk, mely a számítógépezésen kívül is remekül felhasználható minőségi zenehallgatásra. ■

hozzászólások (0)

cikkajánló

Speedlink Regger gamer szék

Miért jó nekem, hogy nem az étkezőből hozott széken ülve osztom a headshotokat?

Logitech G933 Artemis Spectrum Snow headset videobemutató

Egy vezeték nélküli gamer headset járt nálunk teszten.

Samsung C24FG70FQU ívelt gaming monitor

Az ideális gamer monitor?

Logitech G900 Chaos Spectrum

Nagyszerű gamer egér brutális áron.

Oculus Rift játékok a gamescomon

Három Oculus Touch-vezérlésű VR-játékot mutatunk be.