Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Tony Hawk: RIDE

Gördeszka-kontrollerrel jelenik meg ősszel az új Tony Hawk játék.

2009.06.02. 00:00 | szerző: Dino | Előzetes

Őszre várható a Tony Hawk gördeszkás sorozat legújabb része, melyben a fejlesztők valami egészen újat próbáltak kitalálni, hogy felrázzák a tizenegyedik játékhoz érkező szériát. Ez az újdonság pedig nem más, mint egy új kontroller, mellyel deszkásunkat vezérelhetjük.

Tony Hawk: RIDE

A londoni bemutató során igazából nem sok szó esett arról, hogy a PS3-ra, Wii-re és Xbox 360-ra érkező játékot milyen engine hajtja majd, vagy milyen látványbeli újdonságokra számíthatunk. Ezek mind mellékes dolgok ahhoz képest, hogy egy vezeték nélküli vezérlőt terveztek a Tony Hawk: RIDE-hoz, melynek segítségével a játékot irányíthatjuk. Gyakorlatilag egy kerék nélküli gördeszkát kell elképzelni, valamivel vastagabbat, mint a hagyományos deszkák, mindezt pedig műanyagból. (Remélhetőleg sikerül elég masszív anyagot találniuk, hogy kibírja a rajta történő álldogálást, esetleg ugrálást.) A vezérléshez ugyanis le kell raknunk a földre ezt a fekete színű kontrollert, ráállni, majd úgy tenni, mintha a valóságban gördeszkáznánk: megemelhetjük az elejét vagy a hátát, és testsúlyunkat helyezhetjük rajta jobbra-balra, előre-hátra. Mindezt gyorsulásmérők és egyéb szenzorok figyelik folyamatosan, és ezt alakítják át a játék számára megfelelő jelekké.

A rövid bemutató őszintén szólva egyelőre nem győzött meg arról, hogy miért éri meg egy újabb kontroller beszerzése egy gördeszkás játékhoz. Persze, közelebb viszi talán a játékélményt az igazi deszkázáshoz, de a trükkök bemutatásánál nem volt megfigyelhető jelentős összefüggés a mozgás és az eredmény között: a kontrolleren álló srác kb. ugyanazt csinálta mindig, a hátsó részre állva megemelte a deszka elejét, majd azt balra vagy jobbra rántotta el, mégis más és más mutatványokat láthattunk. Persze lehet, hogy ez még csak a jéghegy csúcsa, és fejlesztés alatt áll a bonyolultabb mozgások érzékelése, mindenesetre remélhetőleg az augusztusi gamescomon Kölnben már kipróbálható lesz a játék, és utána fogalmaznék meg véleményt erről.

Tony Hawk: RIDE

A Neversoft helyett ezúttal a Robomodo dolgozik a Tony Hawk: RIDE-on (a sorozat eredeti fejlesztői inkább a Guitar Hero játékoknak szentelik idejüket). A hírek szerint őszre várható az érkezése, az egyik online áruház szerint ez konkrétan október közepére fog esni, 120 dolláros áron. ■

Tony Hawk: RIDETony Hawk: RIDE
Tony Hawk: RIDE
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Tony Hawk: RIDE

hozzászólások (1)

.:[Kain]:.
.:[Kain]:. 2009.06.10. 15:44
hmmm. akkor már inkább real life deszkázás. a dagadt gyerekek meg akkor ezzel sem játszhatnak(hehe :D). a műanyag meg biztos szét fog törni a g*cibe, miért nem fából csinálják, mint a rendes deszkákat? 120$-ért már rendes igazi deszkát is kapni. nem is akármilyet. asszem ezt már csak a th game fanok fogják megvenni, nem is tudom milyen "sikerre" (vagy eladásra) számítanak egyáltalán. úgy tűnik nem sok üzleti érzékük van.
ajánlott olvasnivaló
Crossout zárt béta próbakör Crossout zárt béta próbakör
The Elder Scrolls Online: Morrowind - tapasztalatok a bétával The Elder Scrolls Online: Morrowind - tapasztalatok a bétával
Northgard - Early Access Northgard - Early Access