Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Tony Hawk: RIDE

Gördeszka-kontrollerrel jelenik meg ősszel az új Tony Hawk játék.

2009.06.02. 00:00 | szerző: Dino | Előzetes

Őszre várható a Tony Hawk gördeszkás sorozat legújabb része, melyben a fejlesztők valami egészen újat próbáltak kitalálni, hogy felrázzák a tizenegyedik játékhoz érkező szériát. Ez az újdonság pedig nem más, mint egy új kontroller, mellyel deszkásunkat vezérelhetjük.

Tony Hawk: RIDE

A londoni bemutató során igazából nem sok szó esett arról, hogy a PS3-ra, Wii-re és Xbox 360-ra érkező játékot milyen engine hajtja majd, vagy milyen látványbeli újdonságokra számíthatunk. Ezek mind mellékes dolgok ahhoz képest, hogy egy vezeték nélküli vezérlőt terveztek a Tony Hawk: RIDE-hoz, melynek segítségével a játékot irányíthatjuk. Gyakorlatilag egy kerék nélküli gördeszkát kell elképzelni, valamivel vastagabbat, mint a hagyományos deszkák, mindezt pedig műanyagból. (Remélhetőleg sikerül elég masszív anyagot találniuk, hogy kibírja a rajta történő álldogálást, esetleg ugrálást.) A vezérléshez ugyanis le kell raknunk a földre ezt a fekete színű kontrollert, ráállni, majd úgy tenni, mintha a valóságban gördeszkáznánk: megemelhetjük az elejét vagy a hátát, és testsúlyunkat helyezhetjük rajta jobbra-balra, előre-hátra. Mindezt gyorsulásmérők és egyéb szenzorok figyelik folyamatosan, és ezt alakítják át a játék számára megfelelő jelekké.

A rövid bemutató őszintén szólva egyelőre nem győzött meg arról, hogy miért éri meg egy újabb kontroller beszerzése egy gördeszkás játékhoz. Persze, közelebb viszi talán a játékélményt az igazi deszkázáshoz, de a trükkök bemutatásánál nem volt megfigyelhető jelentős összefüggés a mozgás és az eredmény között: a kontrolleren álló srác kb. ugyanazt csinálta mindig, a hátsó részre állva megemelte a deszka elejét, majd azt balra vagy jobbra rántotta el, mégis más és más mutatványokat láthattunk. Persze lehet, hogy ez még csak a jéghegy csúcsa, és fejlesztés alatt áll a bonyolultabb mozgások érzékelése, mindenesetre remélhetőleg az augusztusi gamescomon Kölnben már kipróbálható lesz a játék, és utána fogalmaznék meg véleményt erről.

Tony Hawk: RIDE

A Neversoft helyett ezúttal a Robomodo dolgozik a Tony Hawk: RIDE-on (a sorozat eredeti fejlesztői inkább a Guitar Hero játékoknak szentelik idejüket). A hírek szerint őszre várható az érkezése, az egyik online áruház szerint ez konkrétan október közepére fog esni, 120 dolláros áron. ■

Tony Hawk: RIDETony Hawk: RIDE
Tony Hawk: RIDE
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Tony Hawk: RIDE

hozzászólások (2)

.:[Kain]:.
.:[Kain]:. 2009.06.10. 15:44
hmmm. akkor már inkább real life deszkázás. a dagadt gyerekek meg akkor ezzel sem játszhatnak(hehe :D). a műanyag meg biztos szét fog törni a g*cibe, miért nem fából csinálják, mint a rendes deszkákat? 120$-ért már rendes igazi deszkát is kapni. nem is akármilyet. asszem ezt már csak a th game fanok fogják megvenni, nem is tudom milyen "sikerre" (vagy eladásra) számítanak egyáltalán. úgy tűnik nem sok üzleti érzékük van.
ajánlott olvasnivaló