25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

BioShock 2

Nagy apuk és kis húgok - jövőre ismét irány Rapture vízalatti világa!

Írta: Morello 4 hozzászólás

Kétségtelen, hogy a Bioshock egy olyan program volt, amely új színt vitt a játékok világába, egyedülálló és különleges ötletek vegyültek az FPS játékmenetbe.Nem csak maga a játékmenet és a cselekmény, hanem a megvalósítás, a bizarr vízalatti városban való mászkálás is hosszú órákra le tudta kötni a játékost.

BioShock 2

"A második rész ott folytatódik, ahol az első abbamaradt" – mondhatnánk a klasszikussal élve, ha így lenne. De nincs így. A második résznek teljesen más irányból indulunk neki, ezáltal kicsit jobban is megértjük az előző részt egy újabb perspektívából. Most nem egy hétköznapi embert irányítunk majd, hanem áttesznek minket a másik oldalra, a brutális, legyőzhetetlennek tűnő Big Daddyk oldalára. Konkrétan egy renegát Big Daddyt fogunk alakítani, aki szembeszáll a Rapture-ben uralkodó látszólagos renddel.

Persze gondolhatjátok, hogy ilyenkor, ha mi irányítjuk, rögtön kiderül, hogy a Big Daddy se halhatatlan... :o) Az tény, hogy jóval masszívabb és erősebb, mint az első rész főhőse, de neki is van egy nagy ellensége: a Big Sister. Ő az, aki jelenleg irányítja Rapture-t, és figyeli minden lépésünket. A harc természetesen az Adamért megy, ebből az anyagból nyerjük természetfeletti erőnket, és a plazmidokban rejlő különleges képességeket.

A Big Daddyk ugyebár a kislányok, a Little Sisterek védelmezői. Ez utóbbiakkal is találkozhatunk, de mivel mi magunk is Big Daddyk vagyunk, nem fognak tőlünk félni. Még azt se reagálják le, ha a szemük láttára mészároljuk le a saját védelmező Big Daddyjüket. Sőt, a kislányok sokkal fontosabbak lesznek számunkra, mint az előző részben. Ha sikeresen "védtelenné" tesszük valamelyiküket, választhatunk, hogy bizonyos Adam mennyiségért cserébe feláldozzuk őt, vagy pedig mi magunk lépünk a védelmező szerepébe. Ez utóbbi esetben a Little Sisterünk a vállunkon utazik majd, és segíteni fog a hátrahagyott Adam begyűjtésében. Persze az előző részből is ismert splicerek csak erre várnak, rögtön támadnak és végezni akarnak velük. Nekünk viszont minden áron meg kell védelmeznünk őket, hiszen az erőnket adó anyag utánpótlását folyamatosan biztosítanunk kell.

BioShock 2

Big Daddyként sokkal erősebbnek érezhetjük magunkat, mint az előző rész főszereplője, viszont a hordákban támadó splicerek ellen így is óvatosnak kell lennünk. Fegyvereink közül elsődleges a brutális fúró, amely közelharcra tökéletes, bárkinek átrendezhetjük az arcát. Ezen kívül további eszözök is a rendelkezésünkre állnak, mint például az előző részből ismerős rivet gun. És persze ne feledkezzünk el a plazmidokról, amelyek upgrade-elhetők, kombinálhatók, így ötletesen felhasználva nem nagyon lesznek egy súlycsoportban lévő ellenfeleink.

Ahogy említettük, az egyetlen olyan lény, aki ellen a mi esélyeink is alaposan kétségesek, az maga a Big Sister. Ő felügyel mindent, mindenről tud, és bárhol megtalálhat minket. Ha a Little Sisterek védelmezőiként funkcionáló Big Daddyket irtjuk, előbb-utóbb elfogy a béketűrése, és ellenünk indul. Innentől kezd parássá válni a játék, fémcsikorgás, léptek, sikolyok jelzik, hogy valaki a nyomunkban jár. A magunk mellé állított kislány sem marad már mellettünk. Ezeket a csatákat maximum csak túlélni tudjuk, megnyerni nem.

Az egész játék így nem más, mint egy feszített tempójú menekülés, miközben egyre több és több titkot, újdonságot tudunk meg az előző rész után már ismerősnek tetsző Rapture-ről. A csodaszép vízalatti világ keveredik a beteges fantáziák szüleményeivel, ezáltal válik különlegessé és egyedivé a Bioshock világa.

BioShock 2

Ezúttal online rész is kerül a BioShockba, melyen a Digital Extremes csapat dolgozik. Ez visszakalauzol majd a múltba, még Rapture pusztulásánál is korábbra. A vízalatti város itt valóban tündököl, kedvünkre bejárhatjuk azt. Karakterünk egy kísérleti alany lesz, akit plazmidokkal és fegyverekkel lehet felszerelni, tapasztalati pontokkal pedig továbbfejleszteni. Szereplőnk külső megjelenését is mi állíthatjuk össze.

A Bioshock második része kihívást jelent a már megedződött játékosoknak, és a vízalatti világba újként belecsöppenőknek egyaránt. Számos elem, eszköz, karakter visszaköszön az elődből, de Big Daddyként a teenivalóink és az egész játékélmény teljesen más alapokat kapnak. Aki szeretné teljesen feltárni Rapture eddig még elrejtett titkait, az várhatóan jövő februárban belevághat a kalandba, PC, PS3 és X360 platformokon.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • BioShock 2
  • BioShock 2
  • BioShock 2
  • BioShock 2
  • BioShock 2
  • BioShock 2
  • BioShock 2

BioShock 2

Platform:

Fejlesztő: 2K Marin

Kiadó: 2K Games

Forgalmazó: Cenega Hungary

Megjelenés: 2010. február

Minimális rendszerigény: 2,4 GHz-es Athlon 64 3800+ vagy 3 GHz-es Pentium 4 530, 2 GB RAM, GeForce 7800 GT/Radeon X1900 vagy jobb videokártya, 11 GB HDD, DVD-ROM

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Z-Master
Z-Master [20390]
Az előzetes végén található kis szösszenet mindent megmagyaráz neked.

"Ezúttal online rész is kerül a BioShockba, melyen a Digital Extremes csapat dolgozik. Ez visszakalauzol majd a múltba, még Rapture pusztulásánál is korábbra. A vízalatti város itt valóban tündököl, kedvünkre bejárhatjuk azt. Karakterünk egy kísérleti alany lesz, akit plazmidokkal és fegyverekkel lehet felszerelni, tapasztalati pontokkal pedig továbbfejleszteni. Szereplőnk külső megjelenését is mi állíthatjuk össze."
Zacsi
Zacsi [1563]
szerintem a multi meg pont hogy az első rész előtti káoszt mutathatja be amikor mindenki rákattan az ADAM-re és elkezdik ölni egymást
.:[Kain]:.
.:[Kain]:. [11704]
jól nézem, hogy a képek mind-mind multiból vannak kiollózva?
nem mintha baj lenne, de egy elvileg kihalt, már részben elárasztott vízalatti városban ekkora nyüzsgés kicsit szokatlannak tűnik (az első részben is csak ritkán voltak ellenfelek, jó is volt az).
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (4 db)