Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Kingston MobileLite G2

Kipróbáltuk az apró memóriakártya-olvasót.

2009.11.04. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

A sokféle formátumú és kapacitású memóriamodulok és flash termékek mellett a Kingston palettáján néhány egyéb eszköz is található, mint például memóriakártya-olvasók. A legújabb darab, a kisméretű MobileLite G2 járt szerkesztőségünkben.

Kingston MobileLite G2

Az új kütyü egy kompakt darab, nagyjából 6*3*1,6 centis méretekkel. A manapság legelterjedtebb kártyák fogadására képes: a nagyobbik nyílásba SD és MemoryStick Pro Duo helyezhető (illetve ezek gyorsabb változata, az SDHC és MS Pro-HD Duo), a kisebbiket pedig microSD, microSDHC és MemoryStick Micro (M2) kártyákhoz használhatjuk. Egyedül a CompactFlash támogatás hiányolható talán belőle, azt még azért elég sokfelé használják. A szerkezet mindkét oldalán elcsúsztatható fedél található, ez védi egyik részről használaton kívül az USB csatlakozót, a másik oldalon pedig a behelyezett memóriakártyá(ka)t.

A Windows azonnal felismeri az USB portra kötött kártyaolvasót, és két új betűjellel gazdagítja meghajtóink sorát. A MobileLite G2 ugyanis külön kezeli a két kártyahelyet. Ez egyben azzal is együtt jár, hogy két különböző típusú kártyáról akár közvetlenül egymásra is másolhatunk adatot, ha olyan kedvünk van.

Kingston MobileLite G2

Kisebb – tudományosnak nem nevezhető – sebességtesztet is végeztünk, inkább a hétköznapi használatot modellezve. Az olvasóba a hozzá kapott Kingston SDHC kártyát helyeztük be, és először 108 darab, 3-5 MB közötti file-t, majd 5 nagyobb, együttesen közel 1 GB-nyi adatot mozgatva egyik majd másik irányba. Az írási sebesség 4,5-6,5 MB/sec körül, míg az olvasási 11,5-16,8 MB/sec körül alakult, értelemszerűen a nagyobb file-okkal elérve a gyorsabb sebességet.

A Kingston amellett, hogy 1650 forintos áron, két év garanciával önmagában is árulja a kis kártyaolvasót, kétféle kapacitású saját SDHC kártyájával egybecsomagolva is piacra dobta a MobileLite G2-t. A 4 GB-os memóriakártyát tartalmazó készlet 4275 Ft-ba, a 8 GB-os csomag 6830 forintba kerül, a flash kártyákra pedig élettartam garancia jár. ■

Kingston MobileLite G2

hozzászólások (0)

cikkajánló

Speedlink Regger gamer szék

Miért jó nekem, hogy nem az étkezőből hozott széken ülve osztom a headshotokat?

Logitech G933 Artemis Spectrum Snow headset videobemutató

Egy vezeték nélküli gamer headset járt nálunk teszten.

Samsung C24FG70FQU ívelt gaming monitor

Az ideális gamer monitor?

Logitech G900 Chaos Spectrum

Nagyszerű gamer egér brutális áron.

Oculus Rift játékok a gamescomon

Három Oculus Touch-vezérlésű VR-játékot mutatunk be.