Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Kingston MobileLite G2

Kipróbáltuk az apró memóriakártya-olvasót.

2009.11.04. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

A sokféle formátumú és kapacitású memóriamodulok és flash termékek mellett a Kingston palettáján néhány egyéb eszköz is található, mint például memóriakártya-olvasók. A legújabb darab, a kisméretű MobileLite G2 járt szerkesztőségünkben.

Kingston MobileLite G2

Az új kütyü egy kompakt darab, nagyjából 6*3*1,6 centis méretekkel. A manapság legelterjedtebb kártyák fogadására képes: a nagyobbik nyílásba SD és MemoryStick Pro Duo helyezhető (illetve ezek gyorsabb változata, az SDHC és MS Pro-HD Duo), a kisebbiket pedig microSD, microSDHC és MemoryStick Micro (M2) kártyákhoz használhatjuk. Egyedül a CompactFlash támogatás hiányolható talán belőle, azt még azért elég sokfelé használják. A szerkezet mindkét oldalán elcsúsztatható fedél található, ez védi egyik részről használaton kívül az USB csatlakozót, a másik oldalon pedig a behelyezett memóriakártyá(ka)t.

A Windows azonnal felismeri az USB portra kötött kártyaolvasót, és két új betűjellel gazdagítja meghajtóink sorát. A MobileLite G2 ugyanis külön kezeli a két kártyahelyet. Ez egyben azzal is együtt jár, hogy két különböző típusú kártyáról akár közvetlenül egymásra is másolhatunk adatot, ha olyan kedvünk van.

Kingston MobileLite G2

Kisebb – tudományosnak nem nevezhető – sebességtesztet is végeztünk, inkább a hétköznapi használatot modellezve. Az olvasóba a hozzá kapott Kingston SDHC kártyát helyeztük be, és először 108 darab, 3-5 MB közötti file-t, majd 5 nagyobb, együttesen közel 1 GB-nyi adatot mozgatva egyik majd másik irányba. Az írási sebesség 4,5-6,5 MB/sec körül, míg az olvasási 11,5-16,8 MB/sec körül alakult, értelemszerűen a nagyobb file-okkal elérve a gyorsabb sebességet.

A Kingston amellett, hogy 1650 forintos áron, két év garanciával önmagában is árulja a kis kártyaolvasót, kétféle kapacitású saját SDHC kártyájával egybecsomagolva is piacra dobta a MobileLite G2-t. A 4 GB-os memóriakártyát tartalmazó készlet 4275 Ft-ba, a 8 GB-os csomag 6830 forintba kerül, a flash kártyákra pedig élettartam garancia jár. ■

Kingston MobileLite G2

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló