Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Formula One - Versenyben a technológiával kiállítás

8 versenyautó és számos történelmi dokumentum várja az érdeklődőket.

2010.07.05. 11:05 | szerző: Dino | Egyéb

Az LG jóvoltából hazánkba is eljutott a Formula One – Versenyben a technológiával címet viselő vándorkiállítás, mely a közép-kelet-európai régióban Magyarországon látható először. A csarnokban nyolc eredeti versenyautót lehet közelről is megtekinteni, az 1950-es évek Cooper T51-étől a Nigel Mansell kilenc futamgyőzelmét jelentő Williams FW14B-n át a 2006-os McLaren MP4-21-ig. Az utóbbit ráadásul tükörpódiumra állították ki, így alulról is alaposan szemügyre vehetjük az autós versenysportok csúcsát jelentő kategória járművét.

Formula One - Versenyben a technológiával kiállítás

Mint Szujó Zoltán sportriporter a kiállítás sajtóbejárásán elmondta, külön érdekesség a McLaren alján található, a tükörnek köszönhetően jól látható deszka, amelynek vastagságát a futam végén ellenőrzik, és ha 1 mm-nél többet kopott, akkor büntethetik is a csapatot. Azt is megtudhattuk, hogy az összesen 100 ezer kilométert futott nyolc versenyautó összértéke mintegy 2 millió angol font, a legdrágább közülük a különösebb felkészítés nélkül is működőképes Lotus 18, amely 1 millió fontot (kb. 360 millió forint) ér. Az autók mellett a Forma 1 történelmével is megismerkedhetünk, a falakon rengeteg korabeli dokumentumot találunk, és számos videofelvétel is megtekinthető, sok évtizeddel ezelőtti versenyekről is.

Formula One - Versenyben a technológiával kiállítás

A kiállítást a Forma 1-es futamokat támogató LG részlege zárja, ahol a gyártó különböző termékeit nézhetik meg vagy próbálhatják ki a látogatók, a mobiltelefonoktól a 3D-s LCD televíziókon át a mosógépekig, de akár Wii-n futó F1 játékot is lehet játszani az LG tévéin.

Formula One - Versenyben a technológiával kiállítás

Augusztus 1-jéig minden nap 10-18 óra között várják a látogatókat a Sportmax-Hegyvidék Sport-, szabadidő- és rendezvényközpontba (Budapest XII. ker. Csörsz u. 14-16.). Belépődíj felnőtteknek 1500 Ft, gyerekeknek 700 Ft, családi jegy két felnőtt és két gyerek részére 3000 forint.

Formula One - Versenyben a technológiával kiállítás

Formula One - Versenyben a technológiával kiállítás
Formula One - Versenyben a technológiával kiállításFormula One - Versenyben a technológiával kiállításFormula One - Versenyben a technológiával kiállításFormula One - Versenyben a technológiával kiállításFormula One - Versenyben a technológiával kiállításFormula One - Versenyben a technológiával kiállításFormula One - Versenyben a technológiával kiállításFormula One - Versenyben a technológiával kiállításFormula One - Versenyben a technológiával kiállításFormula One - Versenyben a technológiával kiállítás

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló