New Super Nintendo Bros. U Deluxe
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Fat Princess: Fistful of Cake (PSP)

PS3 után a kézikonzolra is megérkeztek a kövér hercegnők.

2011.01.17. 13:37 | szerző: Madrac | Ismertető/teszt

PlayStation Networkön már jó ideje elérhető volt PS3 tulajdonosoknak a Fat Princess című játék, amely egy remek kis felülnézetes, taktikai akciójáték, sok humorral és lehetőséggel. A PSP tulajdonosoknak sokat kellett várni, hogy ők is megkapják a saját változatukat, de megérte türelmesnek lenniük.

Fat Princess: Fistful of Cake (PSP)

A háttértörténet meglehetősen lökött: két hercegnő elcsatangolt az erdőben és találtak egy hatalmas tortát. Természetesen jóízűen elfogyasztották. Az őket kereső katonák már csak a két hatalmasra hízott lányt találták meg és vitték haza. A helyzetet tovább bonyolította, hogy ama torta átkozott volt, így a hercegnők már csak ezt akarták enni. Így a két király szétküldte katonáit, hogy gyűjtsék össze a tortákat és a különféle tudós elméket, akik segíthetnek megoldani a problémát. És a versengés megindult...

A játék lényegében egy Capture the Flag variáns, bár rengeteg csavarral és ötlettel megtűzdelve. A cél, hogy az ellenfél hercegnőjét a mi várunkba vigyük át, és természetesen a másik fél is ezt szeretné a mi védencünkkel. Ennek elkerülésére gyűjthetjük a tortákat a pályán és felhizlalhatjuk a lányt, így lassabban lehet csak cipelni, több esélyünk van a visszaszerzésére.
Persze ez így még kevés lenne, hogy igazán jó játékot kapjunk, így öt kaszt közül választhatunk, amelyek egyedi képességekkel bírnak. A csere közöttük igen egyszerű, csak fel kell venni a megfelelő sapkát. Az alapkarakter nagyon jó a nyersanyaggyűjtésben, amelyeket felhasználhatunk a kasztok fejlesztésére. A warrior és a ranger jó az első sorokba, de igazán csak akkor hatékonyak, ha pár mage és healer támogatja őket.

Fat Princess: Fistful of Cake (PSP)

A PSP kapott egy plusz játékmódot is, a Grim Reapert. Ez végül is egy egy mindenki ellen játékmód: aki először találja meg a pályán a maszkot, átváltozik a halállá, kap egy kaszát és belekezdhet a többiek mészárlásába. Legyőzéséhez a két félnek ajánlott ideiglenes békét kötnie, vagy igen nehéz dolguk lesz.
A játék igazi hibája a PSP képességeiben rejtezik. Míg PS3-on 32 játékos ütötte egymást itt csak 16, ráadásul csak a fele ember ezeknek, a maradék bot. Ez még annyira nem is lenne baj, ha a gépi játékosok legalább egy hangyányit törődnének azzal, mi is a feladat a pályán és nem csak mennének a saját fejük után. Az emberi játékosoknak is nehéz a dolga így, hisz nincs a játékban túl sok lehetőség a támadások összehangolására, így pedig nehéz hatékonynak lenni.

Ha találunk három másik embert, akivel egy helyiségben vághatunk neki egy online mérkőzésnek, akkor igen kellemes szórakozásban lesz részünk, de ha ez nem áll a rendelkezésünkre, akkor is jó pár érdekes órát eltölthetünk a Fat Princess PSP változatával. ■

Fat Princess: Fistful of Cake (PSP)
Fat Princess: Fistful of Cake (PSP)Fat Princess: Fistful of Cake (PSP)Fat Princess: Fistful of Cake (PSP)

értékelés

Fat Princess: Fistful of Cake

Fat Princess: Fistful of Cake
Pozitívumok
  • Sok taktikai lehetőség
Negatívumok
  • Kevés játékos
  • Nehéz összehangolni az akciót
7,5
grafika 7
hangok 7
játszhatóság 8
hangulat 8

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló