Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Tavasszal érkezik a Nintendo 3DS

Március 25-étől lesz kapható Európában az új, 3D-s képű kézikonzol.

2011.01.19. 17:15 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

Amszterdamban tartották meg a mai napon az európai nagy Nintendo 3DS bemutatót (miközben New Yorkban zajlott az amerikai esemény). Sajnos személyesen nem lehettünk jelen, de az online közvetítésnek köszönhetően figyelemmel kísérhettük a színpad történéseit. Lássuk, mit is tudhattunk meg a Jonathan Ross vezette sajtótájékoztatón!

Tavasszal érkezik a Nintendo 3DS

Kezdeném a legfontosabbal, amit persze a prezentáción a legvégére hagytak: 2011. március 25-én érkezik Európába a szemüveg nélkül 3D-s képet adó kézikonzol. (Amerikában két nappal később kerül csak a boltokba.) Az árat nem árulták el, az a kereskedőktől függően alakul majd, a hírek szerint 220-230 angol font közötti összegre lehet számítani. (Az USA-ban 249,99 dollárért lesz kapható.) Kék (aqua blue) és fekete (cosmo black) színekben kerül a boltokba, 2 GB-os SD memóriakártyával. A kártyán tárolhatjuk fotóinkat, hangfelvételeinket, vagy a PC-ről zenét tölthetünk rá.

Játékok terén több mint 25 újdonság érkezik a 3DS megjelenésekor, belső fejlesztések és más nagy kiadók játékai egyaránt. A Nintendótól jön például a Nintendogs + Cats virtuális kisállatos játék új változata (a képernyő feletti kamera figyel minket, és ha idegent lát, akár meg is ugathat a kutya), a Steel Diver tengeralattjárós játék, a The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D, a Pilotwing Resort és a Kid Icarus Uprising, de lesz majd új Paper Mario és Animal Crossing játék is. A Ubisoft nyolc játékot sorolt fel, köztük: Rayman 3D, Rabbids 3D, Splinter Cell 3D, Ghost Recon Shadow Wars és Driver Renegade. A Super Street Fighter IV 3DS Edition 35 harcost vonultat fel, a Konami pedig a Pro Evolution Soccer 2011 3D-t prezentálta a rendezvényen. További pár cím a felhozatalból: Dead or Alive Dimensions, Super Monkey Ball 3D, Resident Evil: Revelations, LEGO Star Wars III: The Clone Wars, Ridge Racer 3D, Metal Gear Solid: Snake Eater, The Sims 3.

Tavasszal érkezik a Nintendo 3DS

Fontos új funkciója a Nintendo 3DS-nek a Street Pass: a táskánkban lévő gép ha a közelben érzékeli más 3DS-ek jelenlétét, azokkal kommunikációba léphet. Így például a Ubisoft Combat of Giants: Dinosaurs játékának szereplői akár virtuális csatákban vehetnek ilyenkor részt, de a Dead or Alive-ban is lesz Street Pass mód. Természetesen mi állíthatjuk be, hogy milyen adatokat osztunk meg másokkal: Mii karaktereket, játékokban elért pontszámokat stb. – akár több játék adatai is kicserélődhetnek észrevétlenül a mellettünk állóval.
A SpotPass funkció az elérhető wifi hálózatokat detektálja, és ha akarjuk, akár az alvó módban lévő 3DS-ünk magától is begyűjt információkat, videókat, ingyenes szoftvereket.

A 3DS-re előre töltve kapunk különböző programokat. A MiiMakerben saját Mii karakterünket hozhatjuk létre, de ahelyett, hogy nulláról kéne kezdenünk, egy fotó készítésével egyszerűbben meghatározhatjuk az alapokat. Lesz Augmented Reality alkalmazás, amelyben a PSP kamerás játékaihoz hasonlóan kártyákat helyezhetünk majd a kamera elé, amelynek helyén aztán különböző 3D-s objektumok jelennek meg. A Face Raiders céllövölde lesz Mii karakterekkel. Mindemellett pedig 3D fotók készítésére is használhatjuk majd a Nintendo 3DS-t.

Tavasszal érkezik a Nintendo 3DS

Játékok mellett filmes tartalommal is készül a Nintendo a március végi indulásra. Együttműködnek például a Sky 3D-vel, akik 3D műsorokat sugároznak. Az Aardman (a Wallace és Gromit figurák és más bábfilmek mögött álló cég) pedig exkluzív egyperces kisfilmeket fog készíteni Shaun, a bárány főszereplésével. (Ezek év végére várhatóak.)

Valamivel több mint két hónap múlva tehát már meg is vásárolhatjuk a Nintendo új kézikonzolját. Mi továbbra is kíváncsian várjuk a készüléket. A 3D képet már tavaly a gamescomon szerencsém volt látni, és megdöbbentő volt, hogy tényleg működik szemüveg nélkül is a három dimenziós megjelenítés. A kezdeti játékfelhozatal is ígéretes, szerencsére vegyesen lesz hardcore és casual játékosok számára is a választékban. Ha további részletek is érdekelnek a Nintendo 3DS-ről, a Nintendo weboldalán rengeteget olvashatsz róla, és számos video is látható (igaz, csak 2D-ben). ■

Tavasszal érkezik a Nintendo 3DSTavasszal érkezik a Nintendo 3DSTavasszal érkezik a Nintendo 3DSTavasszal érkezik a Nintendo 3DSTavasszal érkezik a Nintendo 3DSTavasszal érkezik a Nintendo 3DSTavasszal érkezik a Nintendo 3DSTavasszal érkezik a Nintendo 3DSTavasszal érkezik a Nintendo 3DS

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló