Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Tavasszal érkezik a Nintendo 3DS

Március 25-étől lesz kapható Európában az új, 3D-s képű kézikonzol.

2011.01.19. 17:15 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

Amszterdamban tartották meg a mai napon az európai nagy Nintendo 3DS bemutatót (miközben New Yorkban zajlott az amerikai esemény). Sajnos személyesen nem lehettünk jelen, de az online közvetítésnek köszönhetően figyelemmel kísérhettük a színpad történéseit. Lássuk, mit is tudhattunk meg a Jonathan Ross vezette sajtótájékoztatón!

Tavasszal érkezik a Nintendo 3DS

Kezdeném a legfontosabbal, amit persze a prezentáción a legvégére hagytak: 2011. március 25-én érkezik Európába a szemüveg nélkül 3D-s képet adó kézikonzol. (Amerikában két nappal később kerül csak a boltokba.) Az árat nem árulták el, az a kereskedőktől függően alakul majd, a hírek szerint 220-230 angol font közötti összegre lehet számítani. (Az USA-ban 249,99 dollárért lesz kapható.) Kék (aqua blue) és fekete (cosmo black) színekben kerül a boltokba, 2 GB-os SD memóriakártyával. A kártyán tárolhatjuk fotóinkat, hangfelvételeinket, vagy a PC-ről zenét tölthetünk rá.

Játékok terén több mint 25 újdonság érkezik a 3DS megjelenésekor, belső fejlesztések és más nagy kiadók játékai egyaránt. A Nintendótól jön például a Nintendogs + Cats virtuális kisállatos játék új változata (a képernyő feletti kamera figyel minket, és ha idegent lát, akár meg is ugathat a kutya), a Steel Diver tengeralattjárós játék, a The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D, a Pilotwing Resort és a Kid Icarus Uprising, de lesz majd új Paper Mario és Animal Crossing játék is. A Ubisoft nyolc játékot sorolt fel, köztük: Rayman 3D, Rabbids 3D, Splinter Cell 3D, Ghost Recon Shadow Wars és Driver Renegade. A Super Street Fighter IV 3DS Edition 35 harcost vonultat fel, a Konami pedig a Pro Evolution Soccer 2011 3D-t prezentálta a rendezvényen. További pár cím a felhozatalból: Dead or Alive Dimensions, Super Monkey Ball 3D, Resident Evil: Revelations, LEGO Star Wars III: The Clone Wars, Ridge Racer 3D, Metal Gear Solid: Snake Eater, The Sims 3.

Tavasszal érkezik a Nintendo 3DS

Fontos új funkciója a Nintendo 3DS-nek a Street Pass: a táskánkban lévő gép ha a közelben érzékeli más 3DS-ek jelenlétét, azokkal kommunikációba léphet. Így például a Ubisoft Combat of Giants: Dinosaurs játékának szereplői akár virtuális csatákban vehetnek ilyenkor részt, de a Dead or Alive-ban is lesz Street Pass mód. Természetesen mi állíthatjuk be, hogy milyen adatokat osztunk meg másokkal: Mii karaktereket, játékokban elért pontszámokat stb. – akár több játék adatai is kicserélődhetnek észrevétlenül a mellettünk állóval.
A SpotPass funkció az elérhető wifi hálózatokat detektálja, és ha akarjuk, akár az alvó módban lévő 3DS-ünk magától is begyűjt információkat, videókat, ingyenes szoftvereket.

A 3DS-re előre töltve kapunk különböző programokat. A MiiMakerben saját Mii karakterünket hozhatjuk létre, de ahelyett, hogy nulláról kéne kezdenünk, egy fotó készítésével egyszerűbben meghatározhatjuk az alapokat. Lesz Augmented Reality alkalmazás, amelyben a PSP kamerás játékaihoz hasonlóan kártyákat helyezhetünk majd a kamera elé, amelynek helyén aztán különböző 3D-s objektumok jelennek meg. A Face Raiders céllövölde lesz Mii karakterekkel. Mindemellett pedig 3D fotók készítésére is használhatjuk majd a Nintendo 3DS-t.

Tavasszal érkezik a Nintendo 3DS

Játékok mellett filmes tartalommal is készül a Nintendo a március végi indulásra. Együttműködnek például a Sky 3D-vel, akik 3D műsorokat sugároznak. Az Aardman (a Wallace és Gromit figurák és más bábfilmek mögött álló cég) pedig exkluzív egyperces kisfilmeket fog készíteni Shaun, a bárány főszereplésével. (Ezek év végére várhatóak.)

Valamivel több mint két hónap múlva tehát már meg is vásárolhatjuk a Nintendo új kézikonzolját. Mi továbbra is kíváncsian várjuk a készüléket. A 3D képet már tavaly a gamescomon szerencsém volt látni, és megdöbbentő volt, hogy tényleg működik szemüveg nélkül is a három dimenziós megjelenítés. A kezdeti játékfelhozatal is ígéretes, szerencsére vegyesen lesz hardcore és casual játékosok számára is a választékban. Ha további részletek is érdekelnek a Nintendo 3DS-ről, a Nintendo weboldalán rengeteget olvashatsz róla, és számos video is látható (igaz, csak 2D-ben). ■

Tavasszal érkezik a Nintendo 3DS
Kid Icarus: Uprising
Tavasszal érkezik a Nintendo 3DSTavasszal érkezik a Nintendo 3DSTavasszal érkezik a Nintendo 3DSTavasszal érkezik a Nintendo 3DSTavasszal érkezik a Nintendo 3DSTavasszal érkezik a Nintendo 3DSTavasszal érkezik a Nintendo 3DSTavasszal érkezik a Nintendo 3DS

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló
Genesis GX58, Xenon 200 egerek és M12 Maxi  mousepad Genesis GX58, Xenon 200 egerek és M12 Maxi mousepad
HyperX Pulsefire FPS gamer egér HyperX Pulsefire FPS gamer egér
ADATA SD600 külső SSD ADATA SD600 külső SSD