New Super Nintendo Bros. U Deluxe
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Majesty 2: Kingmaker

Nyolc irgalmatlanul nehéz küldetés és egy pályaszerkesztő volt a kiegészítőben.

2011.02.14. 19:45 | szerző: Blade Runner | Ismertető/teszt

"Majesty! Határainkon álnak az unalmassá vált játékmenet és az egy kaptafára húzott küldetések! Úgy tűnik számomra, hogy hamarosan támadni fognak és Kingmaker néven próbálnak behatolni birodalmunkba! Majesty! Talán meg kellene próbálnunk a támadást visszaverni a játék alapjainak kisebb átdolgozásával!"
Mivel még a 2001-es eredeti Majesty alapproblémáját, a fejlesztési és gazdasági rész monotonitását a játék második részében sem sikerült változatosabbá tenni, kíváncsian vártam, hogy mit alkotnak a fejlesztők akkor, amikor egy kiegészítő keretében talán szabadabb kezet kapnak. Sajnos a várakozásommal ellentétben nem nyúltak egyikhez sem – de még a hősökhöz vagy az ellenfelekhez se –, sokkal kevesebb kockázatot vállalva csupán egy brutálisan nehézzé tett nyolcküldetéses kampányt tettek le az asztalra ezzel a kiegészítővel. Azt is mondhatnám kis túlzással, hogy a fejlesztők készítettek nyolc új, jó nehéz pályát.

Majesty 2: Kingmaker

A Kingmaker nyolc küldetéséből négy Hard és négy Expert fokozatú, de ezek a missziók nehezebbek, mint a hasonló szintű küldetések az alapjátékban voltak. Az új térképek összeállításánál úgy időzítették a támadásokat, hogy gyakran egy hajszálon múlik, hogy sikerül-e ép bőrrel megúszni a támadók első hullámait. Egy-két kezdeti térképen még sikerül elkerülni azt, hogy állandóan újrakezdjük az adott pályát, mert valamilyen kutatást nem a megfelelő időben hajtottunk végre, vagy egy védőtornyot nem hajszálpontosan a legideálisabb helyre tettük, de a kiegészítő Expert szintű küldetéseinél a legkisebb hiba esetén is már csak az adott rész újrakezdése segít. Ekkor hosszú órákat kell eltölteni, gyakran menteni és vissza-visszatöltögetni egy-egy korábbi állapotot, hogy sikerüljön nagy nehezen befejezni az adott pályát.

A kiegészítővel kapunk egy pályaszerkesztőt is, ebben mindenki összeállíthatja saját küldetését. A szerkesztő kezelése elég nehéz, hasonló szintű felkészülést igényel, mint amit a komolyabb szerepjátékokkal együtt kapott szerkesztők megkívánnak.

Majesty 2: Kingmaker

A grafika tartalmában és minőségében is a Majesty 2 alapjátéknak felel meg. Kicsit rajzfilmszerű és még mindig megfelelő a játék műfaját is figyelembe véve. A hangokhoz és a zenéhez sem nyúltak. Szerencsére az alapjáték vicces, Sean Connery-t utánzó narrátorát és a humoros küldetésleírásokat is megtartották a kiegészítőben, így a játékos, szórakoztató alapok megmaradtak.

A Majesty 2: Kingmaker kiegészítő azoknak nyújt elsősorban szórakozást, akik már többször is végigjátszották az eredeti játékot, és újabb kihívásokat keresnek. Akik még nem játszottak a játékkal, azok jobb, ha ezt egyelőre elkerülik, akik pedig az eredetiben csalódtak, mást vártak, vagy tetszett nekik ugyan, de az eredeti játékhoz írt értékelésemben is említett hiányosságok orvoslását várták a kiegészítőtől, azok számára sajnos ez a kiegészítő sem nyújt megoldást. ■

Majesty 2: Kingmaker

értékelés

Majesty 2: Kingmaker

Majesty 2: Kingmaker
Pozitívumok
  • Maradt az eredetiben megismert humoros szórakoztató küldetés, narrátor és játékosság
  • Pályaszerkesztő
Negatívumok
  • Az eredeti játék hiányosságai mind megmaradtak
  • Nincsenek újabb hősök, vagy stratégiai lehetőségek
  • Csak nyolc küldetés, de azok nagyon nehezek
6,5
grafika 6
hangok 7
játszhatóság 6
hangulat 8
Majesty 2: Kingmaker
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Majesty 2: Kingmaker

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló