Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Warlock: Master of the Arcane

Kipróbáltuk a május elején érkező, fordulókra osztott, fantasy stratégiai játékot.

2012.04.26. 10:50 | szerző: Blade Runner | Előzetes

A Paradox kiadó és a Majesty 2-t készítő orosz Ino-Co legújabb vállalkozása a játékost ismét Ardania világába repíti egy fordulónkénti fantasy stratégiai játék képében. Az előzeteshez érkezett verzióból még itt-ott néhány grafikai elem hiányzott, de már most is érezhető volt a játékmeneten, hogy hamarosan a klasszikus Master of Magic játékhoz és a Civilization sorozathoz hasonló, de teljesen modern és esztétikus játék kerülhet hamarosan a rajongók kezébe.

Warlock: Master of the Arcane

A fejlesztők a Civilization V stílusát követték a játékmotornál és az interfésznél. Aki most arra gondol, hogy a játék majd csak felületesen különbözik a Civilization sorozattól, szerencsére téved, a technológiai fától kezdve a kultúrán keresztül sok minden elem hiányzik, helyettük például a varázslatkutatás és varázslás került be, de a városmenedzselés és sok más, a Civilization sorozatban megszokott játékelem is különbözik.
Indításkor öt nehézségi fokozatot ajánl fel a játék, ezt egészíti ki több különböző típusú és méretű világ. A játékban három alapvető erőforrást kezelünk, pénzt, ételt és manát. A játékos a minden varázslóval ellenséges szörnyek székhelyét is elfoglalhatja, illetve saját maga is alapíthat városokat. Ezek eleinte csak kis erődök, de ha elegendő időt hagyunk a fejlődésükre, egy bizonyos szint után városokká válnak. Ekkor sokkal több helyünk lesz épületek felhúzására, amelyek vagy a már említett erőforrások begyűjtésében segítenek, vagy ezekben katonai és speciális egységeket készíthetünk.

A világ méretétől függően több, MI irányította varázslóval kell megküzdenünk a győzelemért. A játékban egyelőre nincs többjátékos üzemmód, ezt a fejlesztők nyárra ígérik, ingyenes kiegészítő formájában. A játéktér tele van vándorló, semleges, kósza szörnyekkel és egységekkel, ezek szerepe hasonló a Civilization játékokban megszokott barbárokhoz, azaz főleg arra jók, hogy legyőzésükkel szerezzenek egységeink tapasztalatot, amelyet azután a fejlesztésükre fordíthatunk. Az alap világ térképén található néhány portál is, amelyeken keresztül egy-egy újabb, sokszor brutálisan ellenséges világba juthatunk, ahol kincsek sokasága várhat ránk. Több lehetőségünk is van arra, hogy megnyerjük a játékot. A szokásos „minden ellenséget leirtunk a térképről” mellett van egy végső varázslat a kutatási fa végén, amelynek birtoklása elég a győzelemhez, ezen túl az is elég, ha minden szent helyet elfoglalunk és birtokolunk, végül az is győzelmet jelent, ha az isten képviselőjével a földön megküzdünk és legyőzzük. A vetélytárs varázslók nem automatikusan ellenségesek, felvehetjük velük a kapcsolatot diplomáciai úton is, bár a végén általában úgyis háborúra kerül sor. A szokásos építkezős-harcolós játékmenetet fűszerezik még az istenünk által kért feladatok teljesítése is. Ezek a legkülönbözőbbek lehetnek, például egy adott épület felhúzása, egy ellenséges csapat legyőzése vagy valamelyik város elfoglalása stb.

Warlock: Master of the Arcane

A játék előzetes verziója is szépen stabilan futott, a már említett néhány hiányosságok ellenére is alig lehet felállni a játék mellől, annyira odaszögezi az embert a fordulatos és érdekes játékmenet a székhez. Aki játszott már Civilization, vagy hasonló fordulónkénti stratégiai játékkal, azoknak ismerős ez a jelenség. A Warlock: Master of the Arcane szórakoztató, könnyen megtanulható és áttekinthető, így megeshet, hogy 2012. egyik legjobb fordulónkénti stratégiai játékát kapjuk majd kézhez a Paradoxtól május elején. ■

Warlock: Master of the ArcaneWarlock: Master of the ArcaneWarlock: Master of the ArcaneWarlock: Master of the Arcane
Warlock: Master of the Arcane
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Warlock: Master of the Arcane

hozzászólások (2)

MartinIsti
MartinIsti 2012.05.08. 07:14
Lehet 1 gepen ketten jatszani amolyan hotseat modra mint a Heroest vagy meg regebbrol a Master of Oriont vagy meginkabb a Master of Magic-ket?
Blade Runner
Blade Runner 2012.05.11. 23:24
A kiadó egy későbbi időpontban ingyenes javításként letölthetővé teszi a többjátékos üzemmódokat is, de hogy a különböző lehetőségek közül melyeket pontosan, azt még nem árulták el.
Remélem lesz hotseat mód, vagy ha az nem is, akkor minimum valamilyen helyi hálózatos módot biztosan támogatnak majd.
ajánlott olvasnivaló