Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Warlock: Master of the Arcane

Kipróbáltuk a május elején érkező, fordulókra osztott, fantasy stratégiai játékot.

2012.04.26. 10:50 | szerző: Blade Runner | Előzetes

A Paradox kiadó és a Majesty 2-t készítő orosz Ino-Co legújabb vállalkozása a játékost ismét Ardania világába repíti egy fordulónkénti fantasy stratégiai játék képében. Az előzeteshez érkezett verzióból még itt-ott néhány grafikai elem hiányzott, de már most is érezhető volt a játékmeneten, hogy hamarosan a klasszikus Master of Magic játékhoz és a Civilization sorozathoz hasonló, de teljesen modern és esztétikus játék kerülhet hamarosan a rajongók kezébe.

Warlock: Master of the Arcane

A fejlesztők a Civilization V stílusát követték a játékmotornál és az interfésznél. Aki most arra gondol, hogy a játék majd csak felületesen különbözik a Civilization sorozattól, szerencsére téved, a technológiai fától kezdve a kultúrán keresztül sok minden elem hiányzik, helyettük például a varázslatkutatás és varázslás került be, de a városmenedzselés és sok más, a Civilization sorozatban megszokott játékelem is különbözik.
Indításkor öt nehézségi fokozatot ajánl fel a játék, ezt egészíti ki több különböző típusú és méretű világ. A játékban három alapvető erőforrást kezelünk, pénzt, ételt és manát. A játékos a minden varázslóval ellenséges szörnyek székhelyét is elfoglalhatja, illetve saját maga is alapíthat városokat. Ezek eleinte csak kis erődök, de ha elegendő időt hagyunk a fejlődésükre, egy bizonyos szint után városokká válnak. Ekkor sokkal több helyünk lesz épületek felhúzására, amelyek vagy a már említett erőforrások begyűjtésében segítenek, vagy ezekben katonai és speciális egységeket készíthetünk.

A világ méretétől függően több, MI irányította varázslóval kell megküzdenünk a győzelemért. A játékban egyelőre nincs többjátékos üzemmód, ezt a fejlesztők nyárra ígérik, ingyenes kiegészítő formájában. A játéktér tele van vándorló, semleges, kósza szörnyekkel és egységekkel, ezek szerepe hasonló a Civilization játékokban megszokott barbárokhoz, azaz főleg arra jók, hogy legyőzésükkel szerezzenek egységeink tapasztalatot, amelyet azután a fejlesztésükre fordíthatunk. Az alap világ térképén található néhány portál is, amelyeken keresztül egy-egy újabb, sokszor brutálisan ellenséges világba juthatunk, ahol kincsek sokasága várhat ránk. Több lehetőségünk is van arra, hogy megnyerjük a játékot. A szokásos „minden ellenséget leirtunk a térképről” mellett van egy végső varázslat a kutatási fa végén, amelynek birtoklása elég a győzelemhez, ezen túl az is elég, ha minden szent helyet elfoglalunk és birtokolunk, végül az is győzelmet jelent, ha az isten képviselőjével a földön megküzdünk és legyőzzük. A vetélytárs varázslók nem automatikusan ellenségesek, felvehetjük velük a kapcsolatot diplomáciai úton is, bár a végén általában úgyis háborúra kerül sor. A szokásos építkezős-harcolós játékmenetet fűszerezik még az istenünk által kért feladatok teljesítése is. Ezek a legkülönbözőbbek lehetnek, például egy adott épület felhúzása, egy ellenséges csapat legyőzése vagy valamelyik város elfoglalása stb.

Warlock: Master of the Arcane

A játék előzetes verziója is szépen stabilan futott, a már említett néhány hiányosságok ellenére is alig lehet felállni a játék mellől, annyira odaszögezi az embert a fordulatos és érdekes játékmenet a székhez. Aki játszott már Civilization, vagy hasonló fordulónkénti stratégiai játékkal, azoknak ismerős ez a jelenség. A Warlock: Master of the Arcane szórakoztató, könnyen megtanulható és áttekinthető, így megeshet, hogy 2012. egyik legjobb fordulónkénti stratégiai játékát kapjuk majd kézhez a Paradoxtól május elején. ■

Warlock: Master of the ArcaneWarlock: Master of the ArcaneWarlock: Master of the ArcaneWarlock: Master of the Arcane
Warlock: Master of the Arcane
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Warlock: Master of the Arcane

hozzászólások (2)

MartinIsti
MartinIsti 2012.05.08. 07:14
Lehet 1 gepen ketten jatszani amolyan hotseat modra mint a Heroest vagy meg regebbrol a Master of Oriont vagy meginkabb a Master of Magic-ket?
Blade Runner
Blade Runner 2012.05.11. 23:24
A kiadó egy későbbi időpontban ingyenes javításként letölthetővé teszi a többjátékos üzemmódokat is, de hogy a különböző lehetőségek közül melyeket pontosan, azt még nem árulták el.
Remélem lesz hotseat mód, vagy ha az nem is, akkor minimum valamilyen helyi hálózatos módot biztosan támogatnak majd.
ajánlott olvasnivaló
Crossout zárt béta próbakör Crossout zárt béta próbakör
Quake Champions béta élménybeszámoló Quake Champions béta élménybeszámoló
ArmA 2 ArmA 2