Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Rendezvények

E3 2012: Sony sajtókonferencia

Végre látható volt a Quantic Dream új játéka.

2012.06.05. 11:00 | szerző: Dino | Rendezvények

Jack Tretton, a Sony amerikai részlegének elnöke nyitotta a Sony idei konferenciáját, aki szokás szerint ecsetelte a PlayStation termékek sikerét, közben pedig köszöntötte Kaz Hirait, a Sony nagyfőnökét is, aki szintén jelen volt az eseményen. Később megtudhattuk, hogy az eladott PS3 és PS Vita készülékek 80%-át csatlakoztatták a netre, ami elég jó aránynak tűnik. Jelenleg 1500 letölthető játék érhető el, amely az elkövetkező 12 hónap során további 200-zal bővül. Nagy fókuszt kap a két évvel ezelőtt elindult PlayStation Plus fizetős szolgáltatás: az Észak-Amerikai játékosok nem kevesebb, mint 12 játékot tölthetnek le ebben a hónapban ingyen, köztük olyan nagy nevekkel, mint az Infamous 2, a LittleBigPlanet 2 és a Saints Row 2. (A sajtókonferencián részt vevő mázlista újságírók ráadásul egyéves ingyenes PS Plus kupont kaptak...) PS Vitára is érkeznek letölthető játékok, újak és régiek egyaránt, mint például a PS one-os Tomb Raider és Final Fantasy VII.
Kiterjesztik a PlayStation Suite platformot, így egyes letölthető PS tartalmak nemcsak Sony készülékeken lesznek elérhetőek, hanem a megfelelő hardvert és operációs rendszert (Android 2.3) biztosító más mobil eszközökön is. Megváltoztatják az elnevezést is, hogy kifejezze ezt a bővebb funkcionalitást: mostantól PlayStation Mobile a platform neve. Első külső gyártóként a HTC-vel született megállapodás PlayStation Certified megjelölésű készülékek készítésére.

E3 2012: Sony sajtókonferencia
Beyond: Two Souls

A játékbemutatókra térve Tretton először David Cage-et hívta színpadra, aki mi mást is prezentálhatott volna, mint a Quantic Dream várva-várt új játékát. A Heavy Rain óta igazából csak egy techdemót láthattunk eddig tőlük, most viszont végre belepillanthattunk új PS3 játékukba, a Beyond: Two Soulsba. A főszereplő Jodie Holmes, akit Ellen Page (Inception, Juno) alakít. A játék engine-jével megjelenített – tehát nem renderelt –, igen erős video a fejlesztőcsapattól megszokott minőséget hozta, a látványra ezúttal se lehet majd rossz szavunk, és eddigi munkásságuk alapján a sztorit se hiszem, hogy elrontanák.

A második prezentáció a PlayStation All-Stars: Battle Royale volt, egy verekedős játék, amely a Sony konzoljainak legnépszerűbb játékhőseit vonultatja fel, mint például Kratos (God of War), Sweet Tooth (Twisted Metal), Sly Cooper vagy Fat Princess, no meg az E3-on bejelentett két új karakter: Nathan Drake (Uncharted) és Big Daddy (Bioshock). PS3 mellett PS Vitára is megjelenik a játék, és cross-platform játéklehetőséget is biztosít majd, így a bemutató során is kiemelték ezt a feature-t: ketten PS3-on, ketten pedig Vitán játszottak. A rengeteg speciális képességet használó karakterek fejlődnek is harc közben, így például Sweet Tooth óriási mechává képes változni, jelentősebb előnyhöz jutva egy időre. Megjelenése év végére várható.

E3 2012: Sony sajtókonferencia
PlayStation All-Stars: Battle Royale

Cross-controller frissítés érkezik a LittleBigPlanet 2-höz, amely arra ad lehetőséget, hogy PS Vita segítségével vezéreljük a PS3-as játékot, kihasználva az érintőképernyőt és a hátsó érintőfelületet is. PS Vitára igazán nagyobb durranásnak az év végén érkező Call of Duty - Black Ops: Declassified FPS ígérkezik, valamint a sorozat történetében először női főhőst hozó Assassin's Creed III: Liberation, amely október 30-án jelenik meg. Ha pedig megvesszük mellé a PS3-as AC3-at, a két játékot összekapcsolva extra felszerelés válik elérhetővé. Az új, kézikonzolos Assassin's Creedhez külön gépcsomag is elérhető lesz, benne egy kristályfehér, wifis PS Vita, egy 4 GB-os memóriakártya és persze maga a játék. És ha már a Ubisoft bérgyilkosos sorozatáról volt szó, gyorsan át is tértek a PlayStation 3-as verzióra, amelyből egy látványos, hajókázós jelenetet láthattunk, ágyúzással a háborgó tengeren, majd a megtámadott hajóra átugrással. Ehhez a játékhoz kapcsolódóan is lesz külön gépcsomag, extra DLC-vel.

Az Assassin's Creed III után egy másik Ubisoft játék következett, a Far Cry 3, amelyről újabb infót tudhattunk meg. Négyszemélyes kooperatív játékmód is bekerül a játékba, amelyet a Ubisoft tulajdonába került svéd Massive fejlesztőcsapat készít (korábban Massive Entertainment név alatt a Ground Control és World in Conflict játékok kerültek ki kezeik közül). A PS3 játékosok ráadásul ingyenes exkluzív DLC-t kapnak majd a játékhoz.

E3 2012: Sony sajtókonferencia
God of War: Ascension

PlayStation Move játékokkal folytatódott a bemutató. Az eddigi 250 darabos Move-ot támogató játékfelhozatal sok-sok újdonsággal bővül, például a következőkkel: Bioshock Infinite, Dust 514, Epic Mickey 2: The Power of Two, LittleBigPlanet Karting, Sports Champions 2. A felsorolás után Andrew House vette át a szót, aki a Wonderbook prezentációt vezette fel. Egy könyvet kapunk kézhez, amelyből a PS Eye kamera és Augmented Reality megoldások segítségével történetek elevenednek meg előttünk. A Moonbot csapa Diggs Nightcrawler címmel készít egy ilyen történetet, de nem kisebb szerzővel is megállapodtak a Sonysok, mint a Harry Potter sorozat írójával, J.K. Rowlinggel, aki az első Wonderbook terméket írja, Book of Spells címmel. Ebben a Move kontroller varázspálcaként lesz használható majd, míg az AR-jelekkel felszerelt könyvben varázslatok között lapozgathatunk. 2012 őszén érkezik a Book of Spells.

A hardcore játékokhoz visszatérve pazar élő bemutatót láthattunk a God of War: Ascensionből. Az új PS3-exkluzív játékban ismét monumentális látványra, véres küzdelmekre és hatalmas ellenfelekre számíthatunk. Az egyik jelenetben Kratos speciális erőt használva visszatekeri az időt, ezzel építve újra a lerobbantott állványzatot, hogy fel tudjon jutni a magasba. 2013. március 12-én jelenik meg. A Sony konferenciáját a The Last of Us élő – és az előzőnél nem kevésbé látványos – demójával zárták. A Naughty Dog új alkotása egy poszt-apokaliptikus világban játszódó akció-kalandjáték, amelyben két főhőst kapunk, Joelt és a 14 éves Ellie-t. Igen brutális akciót fogunk kapni ebben is, fegyverekkel és közelharccal egyaránt, Ellie pedig a prezentáció során többször is segítségünkre sietett egy-egy jól irányzott csapással.

E3 2012: Sony sajtókonferencia
The Last of Us

Új hardver bejelentése tehát a Sony konferenciáján se történt, ők is haladnak előre a kitaposott úton, egyaránt kiszolgálva a hardcore és casual játékosok igényeit. Előbbiek részére leginkább egyre látványosabb akciójátékok érkeznek, utóbbiak pedig a Move-hoz kapnak újdonságokat. Szokás szerint kíváncsian várjuk, hogy mielőbb kipróbálhassuk az elkövetkező esztendő megjelenéseit! ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló